Mensch-Maschine
Iskusan
- Poruka
- 6.591
E, pa da ga *****, sad si me zainteresovala za taj roman.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
E, pa da ga *****, sad si me zainteresovala za taj roman.
Ja imam spisak sa 200-300 knjiga za citanje, i iza svake u zagrade pise cija je preporukaMožete da kažete da je snobovski, ali zato ja (zbog ovog Norinog iskustva) nikad ne čitam knjige nepoznatih pisaca, bar ako nisam čuo/pročitao preporuku nekoga čije mišljenje mi nešto znači.
Ovu knjigu sam citala pre... otkud znam, pre vise od 15 godina.Zdravo svima!
Pre par meseci procitala sam Berkut-Dzozef Hejvud,ne znam da li je nju neko do sad preporucivao na ovoj temi,mene je okupirala komletno.Odlicno napisan triler,citko pisana,tako da kad je pocnete citati ne mozete je ostaviti.
Ja imam spisak sa 200-300 knjiga za citanje, i iza svake u zagrade pise cija je preporuka
Recimo:
-Doris Lesing – Ben u svetu, nastavak Petog deteta-bolja od nje!!! (Rada,Truman)
-Jevandjelje po Isusu Hristu - Zoze Saramago, Lingua Franka, 360 str, (Nora)
.... i tako 200-300 preporuka od raznih ljudi, svaciji ukus manje-vise znam, i znam sta mogu da ocekujem![]()
Ja imam spisak sa 200-300 knjiga za citanje, i iza svake u zagrade pise cija je preporuka
Recimo:
-Doris Lesing – Ben u svetu, nastavak Petog deteta-bolja od nje!!! (Rada,Truman)
.... i tako 200-300 preporuka od raznih ljudi, svaciji ukus manje-vise znam, i znam sta mogu da ocekujem![]()
Šta fali? Ja nekad tako uradim. Malo kockanja. I dobar je osećaj ako se ispostavi da je knjiga dobra.Da, kad čujem da je neko knjigu pročitao zato što ga je privukao naslov ili tema ili dizajn korica, a da ništa drugo nije znao ni o piscu ni o knjizi, samo zakolutam očima.
Recimo:
Nisi ti, ali neko jeste.Počastovan sam što me navodiš, ali ja nisam rekao da je nastavak bolji od Petog deteta već da je ok.![]()
Šta fali? Ja nekad tako uradim. Malo kockanja. I dobar je osećaj ako se ispostavi da je knjiga dobra.
Da, kad čujem da je neko knjigu pročitao zato što ga je privukao naslov ili tema ili dizajn korica, a da ništa drugo nije znao ni o piscu ni o knjizi, samo zakolutam očima.
Šta fali? Ja nekad tako uradim. Malo kockanja. I dobar je osećaj ako se ispostavi da je knjiga dobra.
Počastovan sam što me navodiš, ali ja nisam rekao da je nastavak bolji od Petog deteta već da je ok.![]()
Grešiš po pitanju Kevina. Ima nas mnogo kojima se roman dopao.Ja knjige biram na osnovu preporuka čitalaca, kritike ili na osnovu svog iskustva, kao i na osnovu naslova. Volim umjetničke nazive. Zgražavam se od naslova ''Zato što te volim'', ''Moramo da razgovaramo o Kevinu'', ''Ne ostavljaj me'' i tako dalje. Takvi nazivi me automatski odbijaju od knjige, jer ako pisac nije bio dovoljno prefinjen da smisli neki umjetički naslov, kako onda mogu da očekujem da ta knjiga bude umjetičko djelo? Neko će reći da je to predrasuda, faktički i jeste, ali ja ne želim iz principa da čitam takve knjige.
Vrlo bih rado uzeo u ruke knjige sa nazivima ''Nepodnošljiva lakoća postojanja'', ''Upotreba čoveka'', ''Tumač bolesti'', sve i da ne znam puno o toj knjizi ili piscu, mada se ubrzo informišem, ako već nisam upoznat.
Ja knjige biram na osnovu preporuka čitalaca, kritike ili na osnovu svog iskustva, kao i na osnovu naslova. Volim umjetničke nazive. Zgražavam se od naslova ''Zato što te volim'', ''Moramo da razgovaramo o Kevinu'', ''Ne ostavljaj me'' i tako dalje. Takvi nazivi me automatski odbijaju od knjige, jer ako pisac nije bio dovoljno prefinjen da smisli neki umjetički naslov, kako onda mogu da očekujem da ta knjiga bude umjetičko djelo? Neko će reći da je to predrasuda, faktički i jeste, ali ja ne želim iz principa da čitam takve knjige.
Vrlo bih rado uzeo u ruke knjige sa nazivima ''Nepodnošljiva lakoća postojanja'', ''Upotreba čoveka'', ''Tumač bolesti'', sve i da ne znam puno o toj knjizi ili piscu, mada se ubrzo informišem, ako već nisam upoznat.
Grešiš po pitanju Kevina. Ima nas mnogo kojima se roman dopao.
Gresis u vezi KevinaMoguće da je knjiga dobra, ali kakav je to naziv? Imam utisak da taj pisac nije umjetnik, već bisnismen koji smišlja neki naslov prihvatljiv za velike mase, kome je glavni cilj da proda što više knjiga.
Ne razbacuj pare, biblioteka je odlicno mestoHvala Lamar za objasnjenje za roman Berkut.
Krajnje je vreme da posetim biblioteku.
Da, kad čujem da je neko knjigu pročitao zato što ga je privukao naslov ili tema ili dizajn korica, a da ništa drugo nije znao ni o piscu ni o knjizi, samo zakolutam očima.
Ja knjige biram na osnovu preporuka čitalaca, kritike ili na osnovu svog iskustva, kao i na osnovu naslova. Volim umjetničke nazive. Zgražavam se od naslova ''Zato što te volim'', ''Moramo da razgovaramo o Kevinu'', ''Ne ostavljaj me'' i tako dalje. Takvi nazivi me automatski odbijaju od knjige, jer ako pisac nije bio dovoljno prefinjen da smisli neki umjetički naslov, kako onda mogu da očekujem da ta knjiga bude umjetičko djelo? Neko će reći da je to predrasuda, faktički i jeste, ali ja ne želim iz principa da čitam takve knjige.
Meni omiljena iz Pekićevog opusa, sjajno napisana. Teško je odrediti primarno pitanje kojim se knjiga, jer svakako Pekić nije ovo napisao da bi ismevao Isusa (što kažeš, ima očitih dokaza da je Mesija ismejan) ... Negde sam i pročitao da se Pekić kasnije postideo ove knjige, ali ne znam koliko je to verodostojno ... Knjiga počinje teškom i mučnom temom (bar meni), i očekivao sam i u nastavku taj ton, ali je kasnije veoma prijatna za čitanje ...Gorka, ali pametna knjiga.
Preporuka. Baš.
Najljepši i za čitaoca najprirodniji način da se biraju knjige je da te jedna knjiga upućuje na drugu. Da te neka jasna ili implicitna referenca odvodi nekom piscu, pa onda nekom drugom, trećem ili petom dok naoružan radoznalošću i čitalačkim apetitom sklapaš mozaik tradicija i uticaja.