.apsolut
Ističe se
- Poruka
- 2.848
Razumem i ja tebe,takve kao ti je lako razumeti,ima vas puno,na svakom koraku.Ali dijamanata je malo,bisera isto malo,a peska ima koliko hoces.
U koju grupu sebe svrtavaš?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Razumem i ja tebe,takve kao ti je lako razumeti,ima vas puno,na svakom koraku.Ali dijamanata je malo,bisera isto malo,a peska ima koliko hoces.
U koju grupu sebe svrtavaš?
Uvek ponavljam kako je Lord Bajron izjavio da je slikarstvo najbezveznija umetnost.I ja se slazem da je ta umetnost daleko iza poezije,muzike,pa i iza vajarstva i arhitekture.
I priznajem,antitalenat sam za slikanje i crtanje.A u stvari,dobar slikar nije ako ne zna dobro da crta.Takodje priznajem i da sam antitalenat za matematiku,fiziku i sve te prirodne nauke.Antitalenat sam i zanatske radove,mrzim svaki posao vezan za mashine,za popravke ovih ili onih delova i aparata.
Veliki Gete je priznao da nema organ za filozofiju.On jeste bio veliki umetnik i mudrac,ali mu filozofija nije isla*.On je citao Kanta i Hegela ali ih je malo razumeo.Sa Hegelom je cak i caskao uzivo.
A lepo bi ponekad bilo,za promenu,da isto neki i sa ovog foruma sebi priznaju,da nisu talentovani za misaone oblasti.**Be obzira sto studiraju fakultet filozofije,knjizevnosti ili su vec i diplomirali.
Pravo znanje se ne stice tako,vec sam sebe kad ucis,onako nocu u samoci,kako je genijalni Nice to opisao.I onda svako vidi koliko vredi i moze.***
*Ah, Gete je bio veliki šaljivdžija, a po filozofskom opredeljenju je bio spinozista.
**Bilo bi!
***Niče je izrekao jednu (široko primenljivu) divnu i istinitu misao: "
"To što svaki sme da nauči čitati, pokvariće naposletku ne samo ono što se piše
nego i ono što se misli." (Fridrih Niče, Tako je govorio Zaratustra, str. 43.)
I Heraklit je bio sličnog mišljenja, pa je jednom zgodom izjavio:
"Mnogoznanje ne uči pameti."
Pa da,samo pogresno to upucujes na moju adresu.Oni koji imaju mnogoznanje,oni se takmice u kvizu ovde na forumu,i na drugim kvizovima.To je enciklopedijsko znanje.Koliko Meksiko proizvodi tona kukuruza,koje zemlje najvise izvoze zlato itd.Koja je gustina naseljenosti u Bangladesu.
Čini mi se da ono što navodiš nema veze sa Književnim kvizom.
Jamačno pratiš i druge kvizove na forumčetu.
Time dakle oštriš svoja znanja.
Bravo, bravo, bravo.![]()
Samo ti se kaze-vas je bar pet protiv mene jednog.Vec sam napisao cega ima vise na svetu.
Ah da,uvek to.Navikao sam ja na te odgovore,na takva zakeranja,uvek nesto kod mene ne valja.
Samo ti se kaze-vas je bar pet protiv mene jednog.Vec sam napisao cega ima vise na svetu.
Ne uobrazavam bas da sam dijamant,ali ima nekih koji me gledaju potcenjivacki,a zapravo mogao bih da ih intelektualno tako isprebijam,da ne bi znali gde su.
Šta čekaš?
Da Sokolica ponovo ne bi dolazila s gumicom za brisnje, daj, reci nam bar šta čitaš ovih dana?
Vas moderatora ima mali milion.Moze se reci da na ovom forumu ima i poneko od nas ko nije moderator.
Ja ne prenosim cesto ovde izvestaje sta citam trenutno.Morao bih onda cesce pisati.
Poceo sam ovih dana a sutra zavrsavam indijski ep Ramajana.Onaj veci ep Mahabharata sam davno procitao.
Juce sam procitao jednu malu simpaticnu knjigu od ruskog mislioca Rozanova , OSAMLJENOSTI.
Citam i dosta obimnije delo od Pjotra Uspenskog CETVRTI PUT.On i ako je zvanicno bio filzof,ova knjiga je neka vrsta prakticne zivotne psihologije.Njega bih nazvao da je Marks u psihologiji,kao sto je Marks bio filozof prakticar.
Zavrsio sam jednu povecu knjigu pesama spanskog pesnika Rafael Albertia.
Za vikend sam spremio jednu povecu knjigu Molijera,da procitam ono sto nisam ranije od njega.Njegova glavna dela sam vec davno citao.
Šta da mu kažem, ko ga je pozdravio?
To pevanje ...i da zamislim nekako.
Al' filozof filozofu da prodaje stan u Srbiji... smanji malo, Lusi, sreće ti.