Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam, nekako mi hladno pise, bez emocija, hronoloski nabacane situacije i one njihove silne titule, cudni odnosi medju likovima... a da ne spominjem kako sam posle knjige ubedjena da sve perverzije ovog sveta poticu od kineza :mrgreen:... mada mi se prica svidela, bio bi to simpatican film

Perverzije su i mene zbunile. Msm, pretpostavljala sam da toga ima na dvorovima, naravno, ali nisam to očekivala od jedne carice. :)

nisu to tak'e perverzije, neke od ovih su bas one bljuv preverzije :lol:
ni sam lik mi nije jasan... negde pomislim kako je mudra i snazna, promucurna i da je svaki korak pazljivo isplanirala, a onda u sledecem kako je niska i sujetna i hirovita, obicna zena koja je pukim slucajem dosla tu gde je... bas sam ostala zbunjena

pa možda to zapravo i jeste najrealniji prikaz...jer od carice svi očekuju da bude uzvišeno biće..nikako najobičnija osoba pa je knjiga dočarala kako je taj stereotip zapravo farsa..i da se carica ne razlikuje od drugih žena ..samo po količini odgovornosti (čitaj bremena) koje nosi zbog svoje titule :)

sad moram da pročitam knjigu :)

pa možda to zapravo i jeste najrealniji prikaz...jer od carice svi očekuju da bude uzvišeno biće..nikako najobičnija osoba pa je knjiga dočarala kako je taj stereotip zapravo farsa..i da se carica ne razlikuje od drugih žena ..samo po količini odgovornosti (čitaj bremena) koje nosi zbog svoje titule :)

sad moram da pročitam knjigu :)

moze biti i to, ne kazem, samo meni deluje kao da se pisac malo pogubio, moguce da je nisam dozivela na pravi nacin... ono sto mi se bas dopalo su opisi, divni! a brzo se cita

opet laušević
d34fc96f.gif

Dadi, gde nadje tog ``smajlija``???
Sinoc sam procitala ``Propovednika`` (super knjiska!), a sada ne znam sta cu.
Imam toliko toga na ``lageru``.
Mozda ipak Garos/Jevdokimov - (Glavo)lomka... mada se predomisljam da li da odem do grada i kupim ``Americkog dervisa``, ``Tito je umro`` i ``Vremeplovcevu zenu``.
To mi je u planu.

Dadi, gde nadje tog ``smajlija``???
Sinoc sam procitala ``Propovednika`` (super knjiska!), a sada ne znam sta cu.
Imam toliko toga na ``lageru``.
Mozda ipak Garos/Jevdokimov - (Glavo)lomka... mada se predomisljam da li da odem do grada i kupim ``Americkog dervisa``, ``Tito je umro`` i ``Vremeplovcevu zenu``.
To mi je u planu.

hej arvena :) ma samo na google images ukucaš suicide smiley i izađe ti pregršt zanimljivih da posluže svrsi kada neko pomene lauševića :lol:

a jel si čitala kaluđer koji je prodao svoj ferari? ja bi to čitao da se razmišljam sada šta no spisak mi je isuviše veliki a ovih dana nisam mogao da završim oluju mačeva 2 jer sam bio kod očnog :lol:
a posle imam i gozbu za vrane dva dela...dok dođe na red neko drugi sem martina će se gi utepam be :lol:

hej arvena :) ma samo na google images ukucaš suicide smiley i izađe ti pregršt zanimljivih da posluže svrsi kada neko pomene lauševića :lol:

a jel si čitala kaluđer koji je prodao svoj ferari? ja bi to čitao da se razmišljam sada šta no spisak mi je isuviše veliki a ovih dana nisam mogao da završim oluju mačeva 2 jer sam bio kod očnog :lol:
a posle imam i gozbu za vrane dva dela...dok dođe na red neko drugi sem martina će se gi utepam be :lol:

nemaš šta pametno tu da pročitaš, sve je to moglo da stane na 2 strane, a on razvukao na 250.. ;)

Završila sam Plavu beležnicu. Puna sam emocija. :(
Knjigu je napisao lekar, pa ne mogu baš da pohvalim književni stil. Koristi neke reči visokoumne, koje teško da bi mogla da smisli jedvapismena devojčica, koja je inače narator. Iako je roman, više liči na dokumentarac. Ipak, vredi pročitati. Tema je tako mučna, dečja prostitucija, da sam počela na drugačiji način da razmišljam o onim malim prosjacima koji nas saleću svakodnevno na ulici.
Ko nema jak želudac, neka ne uzima. Ko je čitao Udovicu Zavedejev, može da pokuša.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back