Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O proroku Muhamedu je bezveze citati razne izmisljene gluposti.Postoje istorijske cinjenice o njemu i njegovom radu na postavljanju nove vere jer on je istorijska licnost za razliku od Hristosa i Bude,pa i Mojsija.
Esad Bej je napisao odlicnu knjigu o zivotu Muhameda i sve do njegove smrti,a opisao je i kako se islam sirio posle prorokove smrti.
To treba citati jer se tako nauci dosta istinitih stvari o istoriji i kulturi citavog jednog podneblja planete.
A tih budala zeljnih slave i novca sto zloupotrebljavaju proroke i istorijske licnosti,njih je sve vise.

O proroku Muhamedu je bezveze citati razne izmisljene gluposti.Postoje istorijske cinjenice o njemu i njegovom radu na postavljanju nove vere jer on je istorijska licnost za razliku od Hristosa i Bude,pa i Mojsija.
Esad Bej je napisao odlicnu knjigu o zivotu Muhameda i sve do njegove smrti,a opisao je i kako se islam sirio posle prorokove smrti.
To treba citati jer se tako nauci dosta istinitih stvari o istoriji i kulturi citavog jednog podneblja planete.
A tih budala zeljnih slave i novca sto zloupotrebljavaju proroke i istorijske licnosti,njih je sve vise.

I oni su istorijske licnosti.

Ajde pevaljka ne proseravaj se.Kao da si malo lapsusa posejala ovde.
Od svih tih proroka i osnivaca religija,samo za Muhameda postoje pouzdani dokazi da je postojao.Mozda zato sto je on najmladji jer je ziveo u 7. veku nove ere.
Za Hrista,Mojsija i Budu ne postoje pouzdani dokazi da su postojali pa otuda nisu istorijske licnosti.U njih se samo moze verovati a Biblija nije valjan dokaz.

Mislim da nije reč o školskoj lektiri već o lektiri kao preporuci. ;)
Potvrđujem još jednom da je ova knjiga pravo malo umetničko delo.

Čitam Borislava Stankovića. Trenutno "Gazda Mladena".

Pa kad malo bolje razmislim, iznenadilo bi me da su ga ovi nasi stavili u obaveznu lektiru.
A trebalo bi da bude. Mislim na ``Ubiti pticu rugalicu`` od Harper Li. Pa nije dobila Nobelovu nagradu za knjizevnost nizasta.

Pa kad malo bolje razmislim, iznenadilo bi me da su ga ovi nasi stavili u obaveznu lektiru.
A trebalo bi da bude. Mislim na ``Ubiti pticu rugalicu`` od Harper Li. Pa nije dobila Nobelovu nagradu za knjizevnost nizasta.

Dobila je Pulcera, a to je najvaznija knjizevna nagrada koja se dodeljuje u SAD. ;)
Mene je iznenadilo sto je to njeno jedino knjizevno delo. Steta, bas je dobar pisac.

Izvinjavam se svima, mea culpa.

Uzela sam je u ruke negde oko 10 sati uveče i dočekala zoru sa tom knjigom, najlepše provedene noći. :D
Volim lektire jer te upute na bisere književnosti koje bi inače sam možda propustio. :)
Vidim da napravih zabunu ovde nenamerno. :lol:
Ne savladah dovoljno dobro finu umetnost citiranja više rečenica odjednom, tako da ide ovako :mrgreen:

@ Radda65 - meni je lektira jer studiram engleski...
@ Rudjer, i ja planiram da je pročitam najmanje 5-6 puta :mrgreen:
@ arvena, slažem se da bi trebalo da bude lektira i u našim školama, a ne samo na filološkom faksu. Delo to zaista zavređuje.

@ tema - trenutno čitam The Book Thief, Markus Zusak. :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back