Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Andrej Makin,
za koju god knjigu iz njegovog opusa da se odlučite nećete pogrešiti...Ja bih izdvojila "Dok Amur teče" i "Muziku jednog života",ne smem izostaviti "Žena koja je čekala"..i još puno njih...
Zanimljivo je pratiti večni sukob istoka i zapada čije je on oličenje,obzirom da delom potiče iz Rusije a delom iz Francuske...Sviđa mi se i stil kojim piše.....jasan,pun boja,mirisa..čitajući opise čini se da ste na poprištu zbivanja..likovi,raznovrsni,zanimljivi..poruke jake,upečatljive..za pamćenje..

Poslednja izmena:
Andrej Makin,
za koju god knjigu iz njegovog opusa da se odlučite nećete pogrešiti...Ja bih izdvojila "Dok Amur teče" i "Muziku jednog života",ne smem izostaviti "Žena koja je čekala"..i još puno njih...
Zanimljivo je pratiti večni sukob istoka i zapada čije je on oličenje,obzirom da delom potiče iz Rusije a delom iz Francuske...Sviđa mi se i stil kojim piše.....jasan,pun boja,mirisa..čitajući opise čini se da ste na poprištu zbivanja..likovi,raznovrsni,zanimljivi..poruke jake,upečatljive..za pamćenje..
Slazem se!
Jesi procitala "Kci heroja Sovjetskog saveza" ? Fenomenalna je! Po meni najbolja njegova!
Kazu da je i fenomenalna "Rekvijem za istok" samo nikako da stignem da je procitam
Jedina njegova knjiga koja me je razocarala je "Zlocin Olge Arbeljine"

Koeljo je po meni dobar pisac, "Alhemicar" je po meni dobra knjiga, kao i jos neka njegova dela poput "Jedanaest minuta", "Djavo i gospodjica Prim"... U poslednje vreme je postao komercijalni pisac i tu me je razocarao, npr. knjigu "Pobednik je sam" ne bih ni pomislila da uzmem sa police, a kamoli citam. Mozda sam prestroga i gresim, ne znam.

Bez obzira na svoju veliku popularnost i opsteprihvacenost, to sto je popularna literatura ne umanjuje vrednost "Alhemicara" kao umetnickog dela Koelja. Ne treba potcenjivati nikoga kao knjizevnika, ukusi su razliciti, stvaralastvo je za svakog individualno jedinstveno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back