Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na šta konkretno imaš zamerku?

Na štamparske greške. Zaista se može naići na sve i svašta: mešanje ćirilice i latinice, "gutanje" slova, nedostatak reči, ponavljanje... Mogu zamisliti kako će to uticati na neko dete koje ovu knjigu čita.

Ni meni komentar nije jasan.
Radi se o izdanju klasika futurističke i omladinske književnosti.
Nezadovoljan si možda prevodom, ili opremom jeftinog izdanja?
Naravno, može da ti se ne dopada Žil Vern, ali daleko od toga da je on pisac kakvog samo na trafici možeš da nađeš.

Delo je izuzetno! Došlo mi je da ga pročitam još jednom nakon što sam ga završio. Verovatno i hoću.
Oprema je zadovoljavajuća, ali ona mi ionako nije važna. Što kažu, koliko para, toliko i muzike.

Trenutno čitam Halo, Beograd - Momo Kapor :), odlična knjiga...
Slučajno je uzeh sa police i odlična mi je, sviđa mi se njegov stil pisanja, sasvim mi odgovara...
Životne istine, način na koji čovek zapaža svet oko sebe, možda mi se to najviše i dopalo, mogu da se povežem s tim. Slično i ja razmišljam, kao da sam uzela svoje iskustvo, dodala još godina i svoje misli pretočila u reči ( kod mene se nešto uvek izgubi u prevodu XD ), takav utisak imam dok čitam...i naravno sve uvijeno odličnim humorom, što je za mene uvek plus...oduševio me je :)

Meni je "Pobednik je sam" najbolja Koeljova knjiga... Iako ima možda previše komercijalne korice, knjiga je fantastična, puna je detalja koji su me fascinirali i predstavlja dugogodišnje istraživanje na temu džetseta, odnosno Superklase (kako on to naziva u knjizi)... Čitajući shvatiš da nije sva sreća u novcu, čak naprotiv... "Alhemičar" je ok, mada nisam previše oduševljen, recimo da "Peta gora" meni nekako ima jaču poruku, i veću vrednost...
Sada treba da pročitam i "Đavo i gospođica Prim", kažu da je dobra...

Dobra je, slazem se, ali je po meni ideja dobra za pricu, nekako je razvucena u knjigu na silu (barem je to moj utisak kada poredim sa ostaim Koeljovim delima).

Uzeh knjigu koja me je privukla samo zato sto je pisalo da je Anonimna Autorka, odusevljena jer do sada ne naletoh na tako nesto, uglavnom svi se potpisuju, slikaju, pa rekoh ovo mora biti dobro.Ali ne ispade tako.prvo kada sam posle procitala izdavaca, prevodioca i sve sto ide sa tim na dnu svega toga pored reci Anonimna Autorka pise ime autorke, mislim koja glupost nevidjena.Elem knjigu izcitah vise od pola , a naziv je "Nevesta skinuta do gola" i shvatih da je samo jos jedna knjiga u nizu nabujalih spisateljica Engleske koje opisuju ocajne muzeve a sebe kao zene predstavljaju kao andjele koje naravno kasnije tek otkriju sve to o sebi.Razocarenje ali totalno ...:(

Uzeh knjigu koja me je privukla samo zato sto je pisalo da je Anonimna Autorka, odusevljena jer do sada ne naletoh na tako nesto, uglavnom svi se potpisuju, slikaju, pa rekoh ovo mora biti dobro.Ali ne ispade tako.prvo kada sam posle procitala izdavaca, prevodioca i sve sto ide sa tim na dnu svega toga pored reci Anonimna Autorka pise ime autorke, mislim koja glupost nevidjena.Elem knjigu izcitah vise od pola , a naziv je "Nevesta skinuta do gola" i shvatih da je samo jos jedna knjiga u nizu nabujalih spisateljica Engleske koje opisuju ocajne muzeve a sebe kao zene predstavljaju kao andjele koje naravno kasnije tek otkriju sve to o sebi.Razocarenje ali totalno ...:(

Gluposti, a kupih je po preporuci prodavca na sajmu pre pet godina.

Дејан Стојиљковић: Константиново раскршће. Симпатична књига, треба је прочитати. Била је у ужем избору за награду, чини ми се.

''Знате ли како је Цветковић придобијао гласаче? Прође градом са колима на којима су печени ован и два бурета, једно са ракијом а друго са вином. А дан пред изборе пошаље своје људе у Циган-малу да поделе опанке. Дају циганији по један опанак, леви, уз напомену да ће десни добити након избора... Ако Драгиша победи, наравно. Зато су Цигани касније имали обичај да кажу: Јек Драгиша – дуј министри!''

Да питам овде нешто. Кад се пише ћирилицом, па се наводе нечије речи из другог језика који је на латиници, како се наводи? Знано је да је латиница циганско писмо, па да ли је овде морало тако и да се наведе, на ромској латиници, или је могло и овако, на ћирилици?

Иначе, књига је на латиници, нажалост.

Poslednja izmena:
Дејан Стојиљковић: Константиново раскршће. Симпатична књига, треба је прочитати. Била је у ужем избору за награду, чини ми се.

''Знате ли како је Цветковић придобијао гласаче? Прође градом са колима на којима су печени ован и два бурета, једно са ракијом а друго са вином. А дан пред изборе пошаље своје људе у Циган-малу да поделе опанке. Дају циганији по један опанак, леви, уз напомену да ће десни добити након избора... Ако Драгиша победи, наравно. Зато су Цигани касније имали обичај да кажу: Јек Драгиша – дуј министри!''

Да питам овде нешто. Кад се пише ћирилицом, па се наводе нечије речи из другог језика који је на латиници, како се наводи? Знано је да је латиница циганско писмо, па да ли је овде морало тако и да се наведе, на ромској латиници, или је могло и овако, на ћирилици?

Иначе, књига је на латиници, нажалост.

Moram da priznam da je nisam procitala celu ali samo iz jednog razloga, znam da ce zvucati smesno, uzasno sam plasljiva tako da sam imala nocne more od onih vampira ili sta su vec, te je zato nisam zavrsila.Inace sam nacin pisanja me je odusevio, sto ja inace nesto ne volim mnogo nase pisce , on ima sve reci pohvale sa moje strane.

Poslednja izmena:
Zavrsila
P.S. Volim te - Cecilia Ahern

Pa.. lijepo :) Fin pregled situacije, svidja mi se sto se spisateljica posvetila osjecajima, sto nije prikazale sve crno - bijelo. Mogu se izvuci neke pouke, moze se ponesto nauciti. Ipak, neki snazan dojam nije ostavila na mene. Mozda jer nije obradjena bas previse na psiholoskoj bazi, ne znam. Nije toliko rutinski, ali nije previse ni za zamisliti se. Cisto, knjiga za uzivati par sati. :)

Zora iznad ponora - Nada Matovic

Ok. Nesto kao prepricane situacije u obiteljima ovisnika. Ukratko, bez previse osvrta na postojece probleme. Neki rutinski pregled situacija. Mozda je to i bio spisateljicin cilj, ne znam. Ali cinjenica je da ovako ne ostavlja dojam. Tek ispunjava vrijeme.

Trenutno:
Ivan Kusan - Toranj

У потпуности се слажем с тобом. Константиново раскршће је најјезовитија књига коју сам икада читао. Додуше, нисам читао много књига са страшним садржајем, али оне које сам читао према овој су тако бледе. Лавкрафт је према њему смешан, дечји писац. Али, да ли си приметила да је роман уравнотежен да такве садржаје убацује кроз радњу дозирано.

Слажем се и са твојом похвалом његовог начина писања:

''Ех... Убаво живувасмо, како кажу старе Нишлије за време непосредно након ослобођења од Турака. Знало се ко је чорбаџија, ко занатлија, ко калфа, а ко шегрт... И сви су живели у слози и љубави. А ово сулудо време све је преокренуло. Газде постају просјаци, а фукара се загаздила...''

Руку на срце има шта и да му се замери, али овом приликом нећемо о томе.

Poslednja izmena:
Па кад купујеш књиге по препоруци продаваца! Шта ћеш, када си му личила на особу са таквим укусом.

Pomislih prvo da ignorišem komentar, ali ipak neću. Osećam potrebu da nešto kažem u svoju odbranu. Retko poslušam prodavca, jer većina njih ništa ne čita, kao i ovaj, jer ga poznajem. Više je bilo iz kurtoazije, da mu napravim promet. A on je hvali, kao nova knjiga, sve je rasprodao, ostao mu još jedan primerak, luduju za njom. (Kao da je prvi treš za kojim je pomama.)

У потпуности се слажем с тобом. Константиново раскршће је најјезовитија књига коју сам икада читао. Додуше, нисам читао много књига са страшним садржајем, али оне које сам читао према овој су тако бледе. Лавкрафт је према њему смешан, дечји писац. Али, да ли си приметила да је роман уравнотежен да такве садржаје убацује кроз радњу дозирано.

Слажем се и са твојом похвалом његовог начина писања:

''Ех... Убаво живувасмо, како кажу старе Нишлије за време непосредно након ослобођења од Турака. Знало се ко је чорбаџија, ко занатлија, ко калфа, а ко шегрт... И сви су живели у слози и љубави. А ово сулудо време све је преокренуло. Газде постају просјаци, а фукара се загаздила...''

Руку на срце има шта и да му се замери, али овом приликом нећемо о томе.

Upravo to, sve mu je otprilike uravnotezeno, smatram da nicim nije da kazem slobodno, "davio", vec je to sve lepo izbalansirao , odmereno ...Ja mu nemam zamerki , e sada mozda posto nisam je zavrsila, mozda bi nesto i nasla, ali ovim sto procitah ja zadovoljna, kazem, cak i suvise.

Нешто се нисмо у потпуности разумели. Нисам потценио продавце књига, напротив , већина продаваца много више чита од многих такозваних интелектуалаца. Ствар је у томе што им иде у прилог да продају књигу и увек ће је похвалити, без обзира шта стварно мисле о тој књизи. Поготово ако је књига у том тренутку популарна, јер за многе књиге интересовање не траје дуго.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back