Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo - pročitah ''kolibu''. zanimljivo napisana, brzo se čita, knjiga je okrenuta religioznom iskustvu glavnog lika.....u stvari, njegovom vraćanju Bogu.
mislim da je knjiga super za ljude koji nit' veruju, nit' ne veruju. za verujuće - ništa novo...za neverujuće - fantastika, blago rečeno.

Hvala pričalice na info.
Verovatno cu je procitati cim procitam ovo brdo knjiga koje mi se nakupilo...
Blago meni :D

knjiga koju sam procitao pre par dana je ' Carobni breg' od Tomasa Mana.originalna prica koja tek u nekim momentima prica glavnu temu knjige, sa dosta mastovitih i ako mogu reci mizantropskih filozofskih govora jednog od likova , velikog pisca Setembrinija, i puna indirektnih kazivanja osnovnih ljudskih strahova.Svidja mi se deo kada seglavni lik i pisac raspravljaju o vremenu i ovaj iznosi svoju teoriju da je vreme relativno, sto nam Tomas Man dalje u toku knjige savrseno predstavlja da tako i jeste.Ali pobednik je definitivno kraj i scena kada on prilazi devojci u koju je zaljubljen i trazi joj olovku odagnajuci tako svoje strahove i prelazeci granice koje je u detinjstvu pa i sve do tada imao.

Sad trenutno citam Orvela '1984' po drugi put i postaje mi jasno da to nije buducnost koja nas ceka, to je vreme u kome sad zivimo samo u njegovom delu prikazano hiperbolicno da bi mogao lakse da prenese poruku. Nas 'veliki brat' je umro 1980 ali mi jos zivimo pod njegovim uticajem. Ovo je knjiga koju svako treba da procita jer ce mu prosiriti vidike i skloniti amove koje mu je jos na rodjenju postavilo drustvo.

Citam trenutno Moju omiljenu suprugu - Toni Parsons.
Mnogo je losija, ako tako mogu da kazem, od njegove ,,Prave porodice,,.
Sta da kazem o njegovom pisanju? Pise lako, koliko se meni cini, pise o nekim zivotnim istinama, pa citalac moze u mnogim situacijama sebe da pronadje i da mu roman na neki nacin pomogne...
Ali fabula se brzo zaboravlja ili ga ja povrsno citam. (?!) Njegovi romani me nekako odmore, sta ga znam...
Koliko mi je poznato, ali nisam sigurna, u Srbiji su izasla 4 njegova romana - Covek i decak, Covek i zena, Prava porodica i Moja omiljena supruga, ili se ja to varam, pa ih je mozda izaslo vise?

Kada je procitam, uzecu Kolibu. Da vidim tj. procitam i to cudo.

Citam trenutno Moju omiljenu suprugu - Toni Parsons.
Mnogo je losija, ako tako mogu da kazem, od njegove ,,Prave porodice,,.
Sta da kazem o njegovom pisanju? Pise lako, koliko se meni cini, pise o nekim zivotnim istinama, pa citalac moze u mnogim situacijama sebe da pronadje i da mu roman na neki nacin pomogne...
Ali fabula se brzo zaboravlja ili ga ja povrsno citam. (?!) Njegovi romani me nekako odmore, sta ga znam...
Koliko mi je poznato, ali nisam sigurna, u Srbiji su izasla 4 njegova romana - Covek i decak, Covek i zena, Prava porodica i Moja omiljena supruga, ili se ja to varam, pa ih je mozda izaslo vise?

Kada je procitam, uzecu Kolibu. Da vidim tj. procitam i to cudo.

Od Tonija Parsonsa znam i za delo ''Naše nezaboravljene priče'', sviđa mi se ta knjiga, ima dosta toga o muzici(meni je to uvek plus) tako da sam možda i malo subjektivna...:)

Poslednja knjiga koju sam pročitala je ''Velika četvorka'' od Agate Kristi, odlična...;)
Prelazim na '' Tajni neprijatelji'' od iste autorke.

Poslednja izmena:
Od Tonija Parsonsa znam i za delo ''Naše nezaboravljene priče'', sviđa mi se ta knjiga, ima dosta toga o muzici(meni je to uvek plus) tako da sam možda i malo subjektivna...:)

Poslednja knjiga koju sam pročitala je ''Velika četvorka'' od Agate Kristi, odlična...;)
Prelazim na '' Tajni neprijatelji'' od iste autorke.

Nisam cula za taj roman ili sam zaboravila u moru drugih naslova.
Hvala za info, Phoeby..
I ja volim Agatu Kristi, to je moja "ljubav" iz detinjstva. Gutala sam svaki njen roman.
Kao i Kroninova dela, "Šeširdžijin zamak", pa sve odreda...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back