Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Završila sam Kolibu. Zaista je za preporuku.
Ako magic flower mislis na nju, radi se o čoveku čija je šestogodišnja kćer žrtva serijskog ubice. O njoj ništa ne zna naredne četiri godine, i dok okrivljuje sebe zbog njene smrti, dobija pismo od Tate (Boga) da dođe u napuštenu kolibu. Tamo se sreće s njim, koji je otelotvoren na veoma neočekivan način. Pomaže mu da spozna osnovna načela Biblije, otkriva gde su posmrtni ostaci njegove kćeri. Na kraju se ispostavlja da je sve ovo doživeo za vreme kliničke smrti posle saobraćajne nesreće, ali tragovi su, ipak, doveli do ubice.
I, ovo nije krimić, već udžbenik za svakog vernika.

Silom prilika, trenutno čitam Gojine utvare (Žan-Klod Karijer i Miloš Forman). Za sada nisam oduševljena - početak mi se čini jako neveštim. U nekoliko pasusa je opisan dosadašnji život glavnog junaka, a zatim se na nekoliko stranica gotovo taksativno nabrajaju istorijske činjenice. Moglo je to i drugačije...

Jutros, tacno u tri, pre izlaska vestica, procitah Ljubavnu pricu - Dzodi Piko.
Iako me je sam naslov romana na prvi pogled odbio - jer ne volim u principu ljubavne romane, bolje bi bilo da su ostavili da roman nosi naziv po originalu - Pakt - ili - Ugovor - ali u tom slucaju mozda bi to nekog citaoca odbilo, ko zna?, a i podsecao me je na onaj film sa Farom i Rajanom - ipak sam ga kupila i... nisam zazalila.
Roman je toliko dobar, ona tako lako pise, uzivala sam u svakoj recenici i uopste nisam ocekivala ovakvu radnju, toliki naboj osecanja, priznajem, nisam mogla prestati da je citam, a kako sam se priblizavala kraju - sve mi je vise bilo krivo sto cu je procitati i prekinuti caroliju druzenja sa njom, a to vam govori da je roman pravo blago i dosta sam toga naucila iz njega, zbog same sebe i situacije u kojoj se i sama nalazim, prepoznala sam nesto... sto se mene same dotice.
Sada pokusavam da otkrijem jos nesto od iste spisateljice... pa ko zna gde mogu naci jos neki njen roman, neka mi pomogne... Unapred hvala...

Procitala sam i ,,Bogorodicinu crkvu u Parizu" od Igoa...Tri ili cetiri puta sam se zaplakala nad knjigom.Dubok utisak na mene ostavio je piscev opis Kvazimodovog unutrasnjeg stanja,odnos ljudi prema njemu,njegova neznost prema Esmeraldi...Pa onda ona isposnica koja traga za svojim detetom,njen bol,patnja,sreca kada nadje svoju kcer...I na kraju opat Klod Frolo i ona strast u njemu koja ga je naterala da ubije brata...Divna knjiga.I opis Pariza i crkve je odlican...Odusevilo me je celokupno delo.Sada planiram da krenem da citam Jadnike ali mozda cu pre toga nesto lakse da malo napravim predah...

Pročitala sam sve knjige koje sam uzela iz biblioteke ( uzela sam čak tri od Agate Kristi:lol:), lepo provedeno vreme, uživala sam u svih 6 knjiga.
Od Agate ću morati da uzmem da pročitam i njena najpoznatija dela ( nikad ih nema u biblioteci kada tražim:( )
Moram da pomenem i ove dve istorijske knjige '' Nasleđe Bolenovih'' i ''Davidova carica'' - obe odlične.:D
Pitam se šta da uzmem dalje da čitam...:think:

Pročitala sam sve knjige koje sam uzela iz biblioteke ( uzela sam čak tri od Agate Kristi:lol:), lepo provedeno vreme, uživala sam u svih 6 knjiga.
Od Agate ću morati da uzmem da pročitam i njena najpoznatija dela ( nikad ih nema u biblioteci kada tražim:( )
Moram da pomenem i ove dve istorijske knjige '' Nasleđe Bolenovih'' i ''Davidova carica'' - obe odlične.:D
Pitam se šta da uzmem dalje da čitam...:think:

Mogu da ti preporucim ,,Kraljicinu ludu" od Filipe Gregori,nastavak o Tjudorima...Odlicno dodje posle ,,Nasledja Bolenovih" jer govori o vladavini Meri(Henrijeve i Katarinine kcerke) i pocetku vladavine Elizabete(cerka Ane Bolen i Henrija VIII)...Mene je knjiga odusevila:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back