Vrela Cica
Iskusan
- Poruka
- 5.579
Yap. Poslije 14 godina. Šta je tu je. Biće nešto drugo.
A sta si radio? Zasto si dobio otkaz?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Yap. Poslije 14 godina. Šta je tu je. Biće nešto drugo.
Bolje da si ti ostala u Americi, a da si knjigu poslala ovamo.
Baš ste me zaintrigirali sa Školicom. Imam je i ja kući. Baš bih mogao da pokušam. Ionako sam danas ostao bez posla. Treba nečim zagorčati ionako odvratnu situaciju.

E vala dobro si mi rekao! Kamo lepe srece...
Nadam se da ces ubrzo naci neki posao.
I ja sam ostala bez posla.![]()
Isak Baševis Singer
Gimpel luda

po jedan za oboje.Pa svašta se može reći za ''Školice'', ali baš da su obične, nikako.
Mojim dragim prijateljima quentinu i arveni želim da što pre nađu bolji posao. Samo ne dajte da vas ovo obeshrabri, gledajte da vas ojača.
![]()
po jedan za oboje.

Obožavam Singera, i tu zbirku pripovedaka. Gimpel luda je možda najlepša. Ipak, za mene je Rob neprikosnoven.
Hvala na lijepim željama.
Biće sve OK, snaćićemo se već. Uostalom, nek sad malo žena radi.![]()

Meni je teško da izdvojim jednu knjigu, svake godine mi je neka druga omiljena. Divna je i knjiga Razgovori sa Isakom Baševisom Singerom. Razgovore je vodio Ričard Bergin, a knjigu je preveo David Albahari.

To onaj što je prodavao knjige?

Premalo sam pročitala, tek šestinu, da bih mogla da sudim. Jednostavno, meni je ta priča bila nezanimljiva.
Ja sam ovde vec pisao da je Kortasar bezvezan.I njegova Skolica.Svi ti pomodarni pisci 20. i ovog veka ne valjaju ic.
Posebno su izvikani ti JuznoAmerikanci.Kao i i oni iz USA sto se isticu vulgarnostima kao Bukovski,Miler,Apdajk...

Pa svašta se može reći za ''Školice'', ali baš da su obične, nikako. Ko očekuje nekakvu fabulu sa uvodom, zapletom, itd... tome može i da se čini da je roman tamo nešto ''o dvoje mladih sa bebom''. I sama činjenica da je tok romana izlomljen, tako da dozvoljava i čitanje redom i skakanje napred-nazad po stranicama, je valjda dovoljna da pripremi i usmeri čitaoca. Priča je samo podloga koja Kortasaru služi da iznese svoje refleksije na temu filozofije, umetnosti, jezika, ljubavi, ''argentinštine''... Pri čemu je daleko od sejanja ''životnih mudrosti'' a la ''Alhemičar''.
Da zanemarimo što su priče znatno pristupačnije prosečnom čitaocu, mislim da je u ''Školicama'' Kortasar prosto dao sebi u nekim trenucima i previše prostora da se razmaše i naširoko upusti u apstraktnu filozofiju, pa na momente počne da guši. Manje-više sve ono o čemu je on ovde pisao može da se nađe i u njegovim pričama (i drugim delima), bolje dozirano i ne toliko ogoljeno.
Vidim pominje se i Bulgakov.Pa i on je smece i ako je popularan.Jedan ruski pisac ili filozof,ne secam se tacno koji,a mogu saznati,rekao je da je bio poceo citati Majstor i Margarita i ostavio.Napustio kao Rada Skolicu.
Ja sam jedva procitao Margaritu,toliko providno,toliko ocigledan predumisljaj da se rabeci poznata imena i dogadjaje stekne neki utisak.Kao kod Dzojsovog Uliksa.

Falsifikator- Edgara Valas, Politika, 200 str. 9/10
Pravi triler za mene.
Vreme desavanja izmedju 2 rata, mesto desavanja Engleska, zaplet taman kako treba, malo pretpostavljas, malo se iznenadis… I tako…
Lici na Agatu Kristi. A trazila sam od bibliotekarke “jedan normalan triler”, i ona mi ja dala ovo. Pun pogodak. A ovaj pisac je izgleda pisao jos oho-ho. Videcemo mi jos sta tu ima
PS. I da znate da mi se ova Politikina izdanja (u smislu opreme, stampe, fonta, korica...), bas svidjaju.