Šta trenutno čitate - utisci i preporuke

• Začetnik teme Začetnik teme ms
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:rotf:
Špijuni su među nama. Nemoj da si počela pre. :zcepanje:

P. S.
Jasno je valjda da 20. počinjemo da komentarišemo?
:zag:

smilie_girl_066.gif

Priznajem, mislila sam da je 20. početak čitanja, a tek 2 nedelje kasnije komentarisanje, iako ništa od toga ovde ne piše : http://forum.krstarica.com/showthre...na-čitanje?p=21251887&viewfull=1#post21251887

Sad ću, onda, i ja da počnem.

Zvuči mi interesantno, s tim što se na sve načine trudim da izbegavam knjige o tim našim sukobima. Koliko toga, zapravo, ima?
Mogla bih reci da osim u par navrata toga i nema, ali se povremeno provuce ta tema.
Jer prosto je nemoguce iseliti tolike ambasade 90-ih, a da toga ne bude uopste :lol:

Pa srecan vam pocetak citanja, ili pocetak diskusije, ili... cega se vec dogovorite :malav:

Pročitala sam Beogradske majske priče Ane Atanasković.
To je Anina prva knjiga, stoga je hladniji utisak na mene ostavila no što je slučaj sa preostale dve knjige, dva romana.
Knjiga koja miriše na čulni maj, blago erotizovan, rascvetao u Beogradu, na različitim delovima Beograda.
Priče koje nose ideju sreće u mislima svih junaka koji se nekako čine idealizovanijim no što je to možda potrebno u savremenoj književnosti.
Čulni su, slobodni, seksualno probuđeni, trgnuti što dolikuje maju, kada se sve budi i zove letnje dane.
Leto koje se nazire mami ljude kao mačke februar.

Beogradske majske priče imaju u sebi 8 pripovedaka.
Osam priča koje nižu sudbine i želje junaka svake od njih.
Njihove strepnje, sumnje, ponore.

Ana ima lepe opise, ideje, i vidi se da su u ovim pripovetkama njeni počeci, zahuhtavanja onoga što sledi u Duetu duša.

Volela bih da sam u Beogradskim majskim pričama naišla na 7 priča.
Sedam priča koje bi nosile u sebi broj slova koje prestonica sadrži u svom imenu.

Poslednja izmena:
Privatni zivot drveca – Alehandro Sambra, Geopoetika, 90 str, 6/10

Da je bila duza, sigurno bih je ostavila.
Ovako sam je procitala, ali vec sutra cu je zaboraviti.
Ili mozda... vec veceras :think:
Nije zanimljiva, nije dosadna… ali nekako bledunjava i neubedljiva.

Jedino mi se dopala ta toplina u odnosu izmedju devojcice i ocuha.

Privatni zivot drveca – Alehandro Sambra, Geopoetika, 90 str, 6/10

Da je bila duza, sigurno bih je ostavila.
Ovako sam je procitala, ali vec sutra cu je zaboraviti.
Ili mozda... vec veceras :think:
Nije zanimljiva, nije dosadna… ali nekako bledunjava i neubedljiva.

Jedino mi se dopala ta toplina u odnosu izmedju devojcice i ocuha.

A naslov je delovao tako zanimljivo..

prva polovina knjige je zamorna donekle, drugu ćeš progutati u jednom danu, savršena je :D
Inače, ja sam je za 5-6 dana pročitao, koliko se sećam :)

Zanimljivo, meni se čini znatno slabijom od drugih knjiga tog pisca koje sam čitala (Slepilo, Jevanđelje po Isusu Hristu, Godina smrti Rikarda Reiša).
Ako nisi čitao Slepilo, potraži, trebalo bi da ti se dopadne.

Pročitao stotinak stranica Lolite i ne znam kako sebe da nateram da je dovršim jer nemam običaj da prekidam čitanje knjiga...

Zanimljivo, nikad nisam čula da je nekome Lolita odbojna. Ne znam, doduše, šta se zbiva na prvih sto strana, ali se ne sećam da ta knjiga ima delove koji su dosadni. Ako ti ne prija stil, pogledaj Kjubrikov film. A, ako ti ne prija tema, nemoj ni da čitaš, ni da gledaš (tek će postati mučno).

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back