Truman
Elita
- Poruka
- 23.952
Dugo planiram da to pročitam, je l' si čitao Lagunino ili Politikino izdanje?
Ono izdanje Novosti što se nekada prodavalo na trafikama...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dugo planiram da to pročitam, je l' si čitao Lagunino ili Politikino izdanje?
Sta kazete za Sartrovu Mucninu?
Nista njegovo nisam citala, pa eto nesto razmisljam...
Pročitao konačno onog T.H.Raiča, što je, kao, bio u širem izboru za NIN-ovu ove godine. ''Ko je rekao živeli''.
I sad se pitam šta je u srbilendu potrebno da neko književno delo uđe u izbor za nagradu... Osim da se isto napiše.
Počeo novog Uelbeka, ''Karta i teritorija''.
Ja sam čitala Mučninu i Reči, obe sa velikim uživanjem (našla sam se u toj priči, a ono što nisam očekivala je da će knjige biti toliko zabavne : )... ali je ova druga, njegova autobiografija, mnogo lepša knjiga. Ako se dobro sećam.
Ja volim Sartra.
Trenutno čitam njegove eseje o književnosti.
Mučninu čitam nakon toga.
Volim Sartrova razmišljanja.
Sta kazete za Sartrovu Mucninu?
Nista njegovo nisam citala, pa eto nesto razmisljam...
Mučnina je filozofski roman. Mislim, filozofska ideja je osnova romana i stalno izbija u prvi plan. Dobra je knjiga, ako si u tom fazonu.
@moonlight
Nažalost, nemam para za Pevačicu. Ona je skupa za održavanje.
Osim toga, imam već jednu takvu.
Bas ste me sad zapalili za Mucninu.
Jos samo da je kupim...
Mučninu nemoj da propustiš (doduše, lepo reče Quentin - ako si u tom fazonu). Mnogi se zaklinju u tu knjigu.
Taj čovek, pod raznim pseudonimima, piše... nema šta ne piše. Priče, pesme, romane (ovakve i onakve), pa čak i kuvare(!)Taj čovjek je nekad pisao (da li i dalje piše?) roto-romane o izmišljenom detektivu Hejziju. To je literatura kakvu čitaju portiri i noćni čuvari kad im dosadi Erotski dodir.
Pročitao konačno onog T.H.Raiča, što je, kao, bio u širem izboru za NIN-ovu ove godine. ''Ko je rekao živeli''.
I sad se pitam šta je u srbilendu potrebno da neko književno delo uđe u izbor za nagradu... Osim da se isto napiše.
Počeo novog Uelbeka, ''Karta i teritorija''.
Džerom Dejvid Selindžer - Lovac u žitu
Kakva knjiga! Ja i Holden Kolfild imamo neka identična razmišljanja! Neka druga ne baš. Taj momak, koji je prilično izgubljen, je dobar ko hljeb! Maltene, kroz čitav roman, on zrači ogromnom dobrotom. Da mi ga je nekad sresti, odmah bih ga zvao na piće i počeo bih da se družim sa njim.
Pojedine dijelove knjige kao da sam ja pisao. Vrlo snažna knjiga koja je ostavila veliki utisak na mene.
Kao što rekoh - jeste duhovit... ali posle nekog vremena i to počne da se oseća nategnuto. Jednostavno, taj staccato kratkih duhovitih rečenica vrlo brzo umori.![]()
![]()
O, neeee!!! Sad si me smorio! Planirala sam da procitam ovu knjigu, cak sam zelela i da pisem kratki kriticki osvrt za nju, a sad cujem tako los komentar
Procitala sam samo prvo poglavlje i delovalo mi je dopadljivo, duhovito... A i ja sam lokalpatriota, i radnja velikog dela romana je smestena u moj kraj, o mom kraju je, pa me je to dodatno zainteresovalo.
Kao što rekoh - jeste duhovit... ali posle nekog vremena i to počne da se oseća nategnuto. Jednostavno, taj staccato kratkih duhovitih rečenica vrlo brzo umori.
No, brzo se čita, pa nije neka šteta i ako ti se ne dopadne (a jeste definitivno ''muška'' literatura).
Šta znači 'muška' literatura?
Да ли је неко читао ишта од Јукиа Мишиме и/или од Јасунари Кавабате? Има ли утисака?
Да ли је неко читао ишта од Јукиа Мишиме и/или од Јасунари Кавабате? Има ли утисака?
Jučerašnji dan je bio posvećen ispijanju većih količina alkohola, i pri kulminaciji kod druga, odlučili smo da istražujemo biblioteku njegovih matoraca
On retko kad dolazi tu, pa i nije obraćao pažnju... a ja se sad oduševio
Ima čitave kolekcije od Hesea, Remarka, Dostojevskog, Ćosića itd.
I i uz to one ogromne Larousse enciklopedije od kojih sam mu uzeo prvi tom: književnost,muzika,mitologije i religije, filozofija, umetnost itd.
Pozajmio još i "Doba života i doba smrti", Remark. "Razmatranja, pisma i eseji" i "Demijan", Hese![]()
Njegovi matorci su izgleda bili neki heroji socijalističkog rada. Sve trgovačke putnike koji su išli po preduzećima su usrećili. Vjerovatno imaju i Zilahija i Travena, a one Titove knjižurine su šibnuli u podrum kad su, krajem osamdesetih, uzeli Ćosića.