Šta ste danas jeli?

Još nisam jela (ako se doručak ne računa), ali ručak se kuva trenutno pa će uskoro i biti pojeden, znači poranila sam, ne zamerite .... Evo recepta :

Paprika punjena pasuljem

Obariti oko 600 do 700 gr. pasulja (posoliti ga i ne sme da se prekuva ).
Kada se obari procediti pa u njega sipati zapršku. Začiniti biberom i vegetom.
Ako je potrebno dodati još soli.

Zaprška:
Upržiti dve glavice crnog luka u ulju, kada se uprži dodati dve kašike brašna, pržiti ga
dok ne porumeni, a onda skloniti sa ringle pa dodati alevu paprika po ukusu (dve do tri kašičice).

Ovim pasuljem napuniti suve paprike.
Složiti u pleh, naliti vodom koja se isto začini biberom, vegetom i posoli. Kuva se dok proključa, a onda se zapeče.

Mogu da se pune i obične paprike, ali su suve neuporedivo ukusnije.
Suve paprika pre nego što se pune moraju prvo da se preliju vrelom vodom. U vreloj vodi odstoje dok ne omekšaju malo (do pet minuta odprilike). Ne smeju da stoje predugo, da ne bi pucale dok se budu punile.
U ove paprika se ne ubacuje nikakvo meso, ali između njih je dobro naslagati neko suvo meso, malo proprženu slaninu ili rebarca ……

hmm...nešto lagano za danas-domaća pileća supica,špagete sa sosom od paradajza iz konzerve koji se proprži na malo ulja i začini bosiljkom i solju,kad se servira pospe se šakom parmezana,zelena salata i ,ne tako lagane,princes krofne za dezert.

Imam jedno pitanje,znate kad kupite one instant makarone ili špagete,već začinjene samo da se obare,ima ih sa paradajz sosom,sirom,nekim biljem itd.,na svim kesicama piše za dve osobe a kad sve to skuvate dobijete jedan puniji tanjir, ima li bre neko da je nahranio dvoje odraslih ljudi tom jednom kesicom ili smo samo mi izrodi pa nam za dvoje trebaju i dve kese toga?

Preksinoc:papsike u pavlaci, sjenicki sir, salatu od pecenih paprika, salatu od paradajza, salatu od kiselog kupusa, jagnjetinu i prasetinu sa raznja, jare peceno u mleku sa bosiljkom i majcinom dusicom, sarmicu od jagnjecih iznutrica, punjene suve paprike, pogacu i za desert strudlu sa orasima i makom.
Juce je na meniju bila kompletna slavska trpeza.
Danas: rodjendansko slavlje.
Pa ko prezivi pricace.

Pre neki dan odem da se razdužim kod komšija u mesari, kad zveknem od cifre (to ja kupujem, pa i zaboravim kad i šta). Posle se presaberem i skontam da sam dva puta platila isto... Odem i čas posla rešimo problem (jer se pojavio gazda koji je to i naplatio, pa se čovek setio - a nije precrtao! :roll:), komšija se silno izvinjavao, a ja znam da nije namerno, pa mu u znak dobre volje ostavim taj novac - da malo on meni duguje :D.
I tako danas odemo po fine ražnjiće od belog mesa, oni to fino i ispeku... milina jedna. Napravili gotovu krem čorbicu (ima neke "Takovo" baš, baš dobre), salata od cvekle i sveže lepinje...
Al' se nekad dobro jelo... baš! ;)

Ja bas nesto ne volim onog Vokija Kostica, ali ove sada emisije sto ima s pricom (neznam da li je neko gledao...)su mi onako OK, a ova nasa smehuljica isto tako. Nije jelo, jelo bez neke price u pozadini:D:cmok:Eto, ovo je umesto bone, nestale mi:(:rumenko:

Pre neki dan odem da se razdužim kod komšija u mesari, kad zveknem od cifre (to ja kupujem, pa i zaboravim kad i šta). Posle se presaberem i skontam da sam dva puta platila isto... Odem i čas posla rešimo problem (jer se pojavio gazda koji je to i naplatio, pa se čovek setio - a nije precrtao! :roll:), komšija se silno izvinjavao, a ja znam da nije namerno, pa mu u znak dobre volje ostavim taj novac - da malo on meni duguje :D.
I tako danas odemo po fine ražnjiće od belog mesa, oni to fino i ispeku... milina jedna. Napravili gotovu krem čorbicu (ima neke "Takovo" baš, baš dobre), salata od cvekle i sveže lepinje...
Al' se nekad dobro jelo... baš! ;)

Lepše su, bar po meni, C supe i čorbe. Yumis su svakako za izbegavanje. I ima u Krstinom kuvaru lep recept za lepinje.

A danas ćemo Mimi i ja da ručkamo krem supicu od pečuraka sa kašičicom kisele pavlake na kraju (njoj je sve sa znakom C-Njupa supa :lol:) pa posle kod babe na sarmice u zelenom listu. Umesto salatice, mlad obran sir.

vnago ceo dan na krsti :D
ma nista znacajno ali bi jea....ovo dole prilozeno mmmm m mm mljac mljac

cevapi.jpg

Lepše su, bar po meni, C supe i čorbe. Yumis su svakako za izbegavanje. I ima u Krstinom kuvaru lep recept za lepinje.

A danas ćemo Mimi i ja da ručkamo krem supicu od pečuraka sa kašičicom kisele pavlake na kraju (njoj je sve sa znakom C-Njupa supa :lol:) pa posle kod babe na sarmice u zelenom listu. Umesto salatice, mlad obran sir.
hajde sad da ne reklamiramo ;).
Ali, probaćemo i "te" (mada su mi one "pomenute" baš po ukusu ;)).
:D
Mi danas pravimo pasulj - verovali ili ne, ja ga kuvam prvi put u životu :hahaha:.
Javljam kako je bilo!

Back