Šta određuje čovekovu sudbinu?

Covekovu sudbinu odredjuje sam covek, nista drugo. Nista nije zapisano, kao sto neki kazu, vec sta bude bice, a kada se desi nesto cemu se nismo nadali, tada kazemo " Eto to je njegova sudbina ". Sto ti je covek proklet! Kad mu se desi nesto sto bi najmanje zeleo pripisuje sudbini. Sudbina se sama stvara svakog trenutka.

Bolo bi sve odlicno da se sudbina trenutno bira.
Ali se ona bira na vise planova. Mnogobrojni faktori i izbori, a sve zajedno pod jednim nazivam- slobodna volja.

Meni je bioritam izmlacen ovih dana, sve do 13 Aprila ce biti takav, pa tek onda oporavak.
Dakle, podlozni smo uticaju zvezda, i planeta. Tj Kosmosa.

Evo statistike za ovaj mesec, a u odnosu na datum rodjenja.

http://img219.imageshack.us/img219/7711/bioritam48lk5.jpg

Prostaje mi samo da odmaram, i slusam muziku.. 8-)

problem je sto je sve iznenadjenje ako iskreno pogledash svoj zivot..nije da oce,nego nemoz' da utekne od njih..shto si svesniji to je iznenadjenja manje..shto ih je manje to je bolje..ako ti treba neko uzbudjenje,adrenalin ili shta vec,to si mozesh prirediti i sam..onoliko koliko mozesh da podnesesh,i preko toga..

mogao bi da kazhem sudbina da sam zlotvor....

mogao bi da kazhem bog da sam vernik...

mogao bi da kazhem bafomet da sam satanista...

mogao bi da kazhem niko jer chovek sam odredjuje svoju sudbinu da sam evromondocentralista...

ali... uvek se pitam zashto je berlioz tako naivno smetnuo rechenicu da je chovek nepredvidljivo smrtan i da je anushka prosula zejitin.... ta me dilema drzhi godinama...

sigurno ste cesto u situaciji da prepoznate "nesto" nesto vam je poznato ali ne umete da definisete "sta" ............i tu se "poznato" zavrsava.Ako postoje uslovi za neki dogadjaj on ce se realizovati svaki put na skoro isti nacin.Preciznost realizacije takvih dogadjaja zavisi od kolicine detalja koji ispunjavaju prostor i vreme u kriticnom momentu.Cesto prepoznamo veci deo tih detalja sto instiktivno vodi ka dogadjaju ali nase "svesno" se zaustavi pre realizacije i ne preostane nam nista drugo nego da samo definisemo da nam je nesto mnogo poznato, nesto naslucujemo , nesto se mora dogoditi............ali , kafa mi je vec prokuvala i moram je skloniti sa sporeta.Eto tako se zavrsava svaki pokusaj da "vidimo" nasu sudbinu u sledecem sekundu.Covekovo prokletstvo.Istina je tu pred nama ali u paralelnom svetu, u svetu cije impulse mozemo samo instiktivno da osetimo ali ne i da definisemo.

И тако је неки мазохиста одредио да га лупи пијани возач на прелазу, и претвори у инвалида?
Чекам да ми неко одговори. Сасвим озбиљно чекам, не покушавам да идем некоме уз нос, него сам сувише често виђала људе који НИСУ одредили своју судбину. Шта је с њима? Јесу ли они божји пасторчићи?

Не брате, него је налетео на пијаног возача. Па такве ствари се свакодневно догађају (да неко настрада због туђег нехата или слично). Што се чудиш???

Да је гледао кад је прелазио улицу, не би могао да "налети". И не чудим се, само мислим да имамо много више контроле над сопственом судбином него што ти мислиш. А случајности увек има... :)

Hm... Apropo vozača i pešaka: imala sam skoro sličnu situaciju - da me udari automobil, koji se zaleteo u ivičnjak, a da to nije imalo nikakve veze sa mojim "mazohizmom".:mrgreen: Dakle, gledala sam levo i desno, i u semafor... No, sudbina je bila prilično blagonaklona prema meni, pa sam prošla samo sa hematomima i jednom slomljenom štiklom... i, naravno, balastom razmišljanja jesam li i gde JA pogrešila.
Šta mi je odredilo sudbinu u datim okolnostima? Moja pešačka disciplina svakako nije, jer da je zavisilo samo od nje, ne bi se ništa od svega dogodilo.... Njegova trenutna prisebnost /da zakoči u trenutku koji je mogao biti fatalan/, lepo vreme... ?

Back