Šta određuje čovekovu sudbinu?

Nema potrebe za ubeđivanjem. Dovoljno je komentarisati slaganje ili neslaganje.
Ljudska sudbina uvek može zavisiti jedino od vlastite volje - ako se čovek reši da je uzme u svoje ruke. Tada je on lično odgovoran za svoju sudbinu i niko drugi. Odgovoran je i slučaju da mu cigla padne na glavu.
Naime, čovekova sudbina se kreira iz njegove glave. Čovekov život je materijalizacija njegovih misli. Kakav mu je sadržaj misli u glavi takav će mu biti i život, odnosno sudbina. .

Kako je odgovorna osoba kojoj je cigla pala na glavu?Jedino mozhda u smislu da prduzme mere zashtite i lechenja..A za ciglu je odgovorna osoba koja ju je ispustila,bacili..i sl. .....Kazhesh da je sudbina materijalizacija ljudskih misli?Ja upravo zamishljam kako hodam na trepavicama?Je li to moja sudbina?:-D Shto se tiche mishljenja o sudbini,osobe koje u napred govore o buducnosti ili imaju jaku intuiciju,ili su samo lazni proroci!!!!!!;)

Kako je odgovorna osoba kojoj je cigla pala na glavu?Jedino mozhda u smislu da prduzme mere zashtite i lechenja..A za ciglu je odgovorna osoba koja ju je ispustila,bacili..i sl. .....Kazhesh da je sudbina materijalizacija ljudskih misli?Ja upravo zamishljam kako hodam na trepavicama?Je li to moja sudbina?:-D Shto se tiche mishljenja o sudbini,osobe koje u napred govore o buducnosti ili imaju jaku intuiciju,ili su samo lazni proroci!!!!!!;)
Tako što je svoju svest mapirala mislima koje isključuju sve negativne slučajnosti po njen život. (Moć pozitivnog mišljenja).

Други ти диктирају само онолико колико им дозволиш :D

Chovek je nemocan da bilo shta uchini..Ti donosish odluke i ostvarujesh samo one na koje moshesh da utichesh.Primer...Odluchish da nadjesh posao u nekoj firmi...odesh na razgovor sa direktorom,prichate,svidi ti se plata,uslovi sve..I shvatish da bi voleo da dobijesh radno mesto ,mislish pozitivno i...chekash poziv za rad.Posle par dana javi se direktor i kazhe da ne mozhete dobiti zaposlenje i ti ostajesh bez posla.Nije li direktor uticao na tvoju sudbinu?....

Chovek je nemocan da bilo shta uchini..Ti donosish odluke i ostvarujesh samo one na koje moshesh da utichesh.Primer...Odluchish da nadjesh posao u nekoj firmi...odesh na razgovor sa direktorom,prichate,svidi ti se plata,uslovi sve..I shvatish da bi voleo da dobijesh radno mesto ,mislish pozitivno i...chekash poziv za rad.Posle par dana javi se direktor i kazhe da ne mozhete dobiti zaposlenje i ti ostajesh bez posla.Nije li direktor uticao na tvoju sudbinu?....

Опет ти са примерима... боље немој :)

А да ли је човек моћан или немоћан, причај у своје име... :) Да не почнем ја да наводим гомилу примера где су "мали" људи својом борбом и тежњом постали "велики".... ;-)

Dobro koko, i ja verujem da ima istine u tvom iznesenom statistickom podatku od 4%, medjtim, poenta i jeste bas u tih 4%, kako i koliko cemo "iskoristiti taj procenat".
Neko je predsednik drzave a neko truca na forumu filozofija. Verujem da, ako bi poceli sa detaljnom analizom o razlikama izmedju te dovjice, odgovor bi na kraju bio u tih 4% (sto ce reci - nisam mu ja kriv, yebiga, sam je 'teo da bude predsednik).

Tako što je svoju svest mapirala mislima koje isključuju sve negativne slučajnosti po njen život. (Moć pozitivnog mišljenja).

...vrlo je bitna snaga pozitivnog misljenja jer losa slika o samom sebi moze sabotirati nasu srecu... postoje dokazi da su se ljudi koji su doziveli npr. saobracajnu nesrecu u tom trenutku lose osecali i da je nesreca delimicno podsvesna kazna...kad se osecamo lose iskaljujemo bes na sebi, npr. kroz neumereno konzumiranje hrane, nesrece, bolesti, alkohol ili drogu, izgladnjivanje...ali zar ne mislis da je preterano tvrditi da su za sve nesrece koje se desavaju ljudima oni sami odgovorni npr. prirodne katastrofe, ratovi, glad, bolesti...ta tvrdnja je monstruozna najvise zbog toga sto nas tako oslobadja odgovornosti da ucinimo nesto za bliznje
...eto zamisli da ti mislis pozitivno iz sve snage a onda ti neki idiot baci atomsku bombu u dvoriste i kaze sam si kriv nisi dovoljno pozitivno mislio

...vrlo je bitna snaga pozitivnog misljenja jer losa slika o samom sebi moze sabotirati nasu srecu... postoje dokazi da su se ljudi koji su doziveli npr. saobracajnu nesrecu u tom trenutku lose osecali i da je nesreca delimicno podsvesna kazna...kad se osecamo lose iskaljujemo bes na sebi, npr. kroz neumereno konzumiranje hrane, nesrece, bolesti, alkohol ili drogu, izgladnjivanje...ali zar ne mislis da je preterano tvrditi da su za sve nesrece koje se desavaju ljudima oni sami odgovorni npr. prirodne katastrofe, ratovi, glad, bolesti...ta tvrdnja je monstruozna najvise zbog toga sto nas tako oslobadja odgovornosti da ucinimo nesto za bliznje...eto zamisli da ti mislis pozitivno iz sve snage a onda ti neki idiot baci atomsku bombu u dvoriste i kaze sam si kriv nisi dovoljno pozitivno mislio
Svi mudri ljudi koji su ikada postojali upućuju na pozitivno mišljenje. Iz pozitivnog mišljenja proishode prava saznanja a njegova materijalizaca je dobro sebi, svima (dakle i bližnjima) i svemu. Pozitivno mišljenje isključuje mogućnost negativnog događaja, a eventualna katastrofa ne doživljava se kao tragedija nego kao nužnost. U takvoj situaciji, mirenje sa pojavom na koju se ne može uticati je nastavak pouitivnog mišljenja.

...vrlo je bitna snaga pozitivnog misljenja jer losa slika o samom sebi moze sabotirati nasu srecu... postoje dokazi da su se ljudi koji su doziveli npr. saobracajnu nesrecu u tom trenutku lose osecali i da je nesreca delimicno podsvesna kazna...kad se osecamo lose iskaljujemo bes na sebi, npr. kroz neumereno konzumiranje hrane, nesrece, bolesti, alkohol ili drogu, izgladnjivanje...ali zar ne mislis da je preterano tvrditi da su za sve nesrece koje se desavaju ljudima oni sami odgovorni npr. prirodne katastrofe, ratovi, glad, bolesti...ta tvrdnja je monstruozna najvise zbog toga sto nas tako oslobadja odgovornosti da ucinimo nesto za bliznje
...eto zamisli da ti mislis pozitivno iz sve snage a onda ti neki idiot baci atomsku bombu u dvoriste i kaze sam si kriv nisi dovoljno pozitivno mislio

Slazhem seeeee.....

Опет ти са примерима... боље немој :)

А да ли је човек моћан или немоћан, причај у своје име... :) Да не почнем ја да наводим гомилу примера где су "мали" људи својом борбом и тежњом постали "велики".... ;-)

Na primerima se najbolje mozhe pojasniti teorija.:twisted: Mali ljudi su postali veliki zato shto im je vecina to dozvolila....Pa,i nekom da postane predsednik.

Na primerima se najbolje mozhe pojasniti teorija.:twisted: Mali ljudi su postali veliki zato shto im je vecina to dozvolila....Pa,i nekom da postane predsednik.

Твоји примери изгледа само појашњавају моју теорију :)

А шта ћемо са силним царевима, краљевима... а шта ћемо са силним револуцијама... пучевима? :)

Наравно, кад имаш јачу вољу од неког, тај се нешто много и не пита... :)

Твоји примери изгледа само појашњавају моју теорију :)

А шта ћемо са силним царевима, краљевима... а шта ћемо са силним револуцијама... пучевима? :)

Наравно, кад имаш јачу вољу од неког, тај се нешто много и не пита... :)

Greshish,vreme i zhivot ce te nauchiti ovom o chemu ti govorim....Seticesh se ti Kokoshkice dok budesh osetio nezadovoljstvo,patnju,ljubav.....Drugi utichu a tvoju sudbinu.....;)
Odakle onda ratovi?Stradanja? Smrt je sudbina mnogih u ratu...a gde je tu volja stradale osobe,karakter,odluchnost?
Pa i kad se zaljubish u nekog,pored tebe je kriva i ta osoba u koju si se zaljubio,jer je uticala na tebe svojim sharmom i stilom,lepotom...:shock:

Greshish,vreme i zhivot ce te nauchiti ovom o chemu ti govorim....Seticesh se ti Kokoshkice dok budesh osetio nezadovoljstvo,patnju,ljubav.....Drugi utichu a tvoju sudbinu.....;)
Odakle onda ratovi?Stradanja? Smrt je sudbina mnogih u ratu...a gde je tu volja stradale osobe,karakter,odluchnost?
Pa i kad se zaljubish u nekog,pored tebe je kriva i ta osoba u koju si se zaljubio,jer je uticala na tebe svojim sharmom i stilom,lepotom...:shock:

Ja sam već nekoliko puta rekao kako sami utičemo na svoju sudbinu ali jednim malim delom na nju utiču i drugi. Ljubav to je čista budalaština namenjena za emocionalne robove koji ne umeju da kontrolišu svoju sudbinu. Smrt u ratu i to se da sprečiti odlaskom u neku neutralnu zemlju, a i u ratu uglavnom ginu usijane glave.

Е ако си ми рекла... :) То ваљда кад неко нема аргумената, он се ухвати за "време" и "живот"... :)

Ууу ала си ти промашила тему... :) А где је воља орденованог хероја? :)

Ту наступа воља која одлучује хоћеш ли ступити у везу са том особом или нећеш... :)

@Креш
занимљив опис љубави... :)

Ja sam već nekoliko puta rekao kako sami utičemo na svoju sudbinu ali jednim malim delom na nju utiču i drugi. Ljubav to je čista budalaština namenjena za emocionalne robove koji ne umeju da kontrolišu svoju sudbinu. Smrt u ratu i to se da sprečiti odlaskom u neku neutralnu zemlju, a i u ratu uglavnom ginu usijane glave.

U ratu ginu heroji! (Vel'ko srce i jos veca mooda, nema sanse da promasis)

A za koga bi to trebalo izigravati heroja. Rat je obična glupost i svako ko svoju sudbinu traži tamo zaslužio je da je takvu doživi. Lično više volim da sedim na rivijeri i uživam u dobrom vinu sa pogledom na more devojaka.

И ја више волим да се излежавам по цео дан, али некад мора и да се ради... :)

ЗмајеОдНоћаја, у рату гину они који изигравају хероје, не хероји... :)

Back