Da li mislis sudbinu uspeha i neuspeha, bogatstva i siromastva? Ili mislis kao populaciju globalno gledano?
Sudbinu uspeha i siromastva sami sebi odredjujemo. Niko nije sudjen da zivi u siromastvu i da ima "losu" sudbinu.
Covek je SAM kriv. Samo je mnogo teze snositi odgovornost nego kriviti ostale za svoje ne uspehe.
Mogu da dam primer u sportu, a taj primer verujem mozete svrstati i u poslu i u svakodnevnom zivotu.
Razmislite ovako.
Imamo dve osobe
Osoba broj 1:
Je debela. I prica kako treba da smrsa, ali nema vremena i neki mu ne dozvoljavaju, ima suvise obaveza.
Ali stvarno bih to ZELELA. Krivi sve ostale za ne uspeh. Naprimer:
"Imam lose gene"
"Imam los metabolizam"
"Nemam para za hranu"... ali htela bi da smrsa.
Sta se desava sa ovom osobom? Na kraju ce svim ljudima pricati "Ja sam mogao", "Eh da sam imao ovo, ono"
"Eh da sam dobio na loto-u"
I tacno to mu postane i iskustvo!
Osoba broj 2:
Je takodje debela osoba. On takodje ima obaveza, njemu takodje neki ljudi ne dozvoljavaju. On zeli da smrsa i posvecuje svaki dan ka tome. Zapisuje ciljeve.
Cita motivacione knjige i gleda sto vise da se obrazuje u tom polju. Jer on veruje ako zeli nesto da promene spolja, da prvo mora promeniti svoje misljenje. Njega zanima gde je trenutno, njega zanima gde ide i kako da stigne dotle.
On vizualizuje sebe u narednih godinu dana i svaki dan se posveti dok ne ostvari to. U njega konstantno tece zelja, motivacija, volja jer veruje da se sav trud isplati za ono sto trazi.
Ovo je misljenje uspesne osobe i ne postoji nista sto cega spreciti da dozivi uspeh.
Ja iskreno ne verujem u srecu niti u slucajnost. Nista nije slucajno, sve se desava po zakonima.
Sve sto nam se desava u zivotu mi smo to privukli. I privlacimo ih virtualnim slikama koje drzimo u glavi.
To je ono o cemu razmisljamo. Najmudriji ljudi su znali za ovo odavno, nista novo.
Ono sto mislis
I ono sto osecas
I ono sto dobijes
- se uvek podudara. Svaki put, bez izuzetka
Zamislite sliku starog prijatelja, neke osobe, TV emisije i dodajte malko osecanja na to. Uskoro ce te sresti tu osobu, pogledati emisiju na tv i slicno. Kada dodate osecanja na misli, mnogo cudnih stvari se desavaju. Ne znam da li je neko primetio? Kad ste bili u nekom visem stanju gde su vam osecanja bila pojacana i da vam se desilo nesto sto ste najmanje ocekivali?
Primer u poslu:
Mnogo ljudi krive vladu za svoje trenutno stanje.
Naprimer"ovaj politican nas je pokrao" itd. Najlakse je gledati trenutno stanje i pricati kako je sada.
Mnogo je teze zamisljati kako zelis da bude i koncentrisati se na to i delovati ka tome. Lepota je u tome, kada pocnes da se koncentrises na stvari koje ZELIS, ono sto ne zelis otpadne.
Mnogo puta sam cuo kako ljudi pricaju da nemaju para, da nemaju posla, lose je stanje.
I kad pogledas sta rade i kako deluju vidis da nikad nece stici dokle zele da stignu.
Ako kukate da nemate dovoljno, ako pricate prijatelju da nemate dovoljno, razmisljate konstantno kako nemate dovoljno, ako citate u novine da nikad nece biti dovoljno - to cete i privuci.
Ja mogu tacno da procenim o osobi sta je radila predhodnih 5 godina. Kako? Pa lepo, mozete i vi.
Tako sto cete videti rezultate.
"Ono sto covek misli to i postane"
P.S. Upravo slusam jednu audio knjigu o ovome na engleskom. Snimio sam samo mali deo od ovoga, koga zanima moze downlodovati ovde
http://rapidshare.com/files/99504198/boris.rar.html
(2,94 MB)