Šta određuje čovekovu sudbinu?

И ја више волим да се излежавам по цео дан, али некад мора и да се ради... :)

ЗмајеОдНоћаја, у рату гину они који изигравају хероје, не хероји... :)

Ma posao je za one koji ne umeju da zarade nego čekaju neku siguricu (crkavicu). ;)
Bolje bi bilo da uzmu sudbinu u svoje ruke i nešto promene, naravno ako su sposobni u protivnom neka ih gde jesu.

Heraklit bi rekao,- Covjekov karakter je njegova sudbina.
Faraonn misli da sve se desava onako kako mora i nema nista sto vec nije, a ako i ima onda je to Haos . Necu da mislim kako je bozja promisao ovaj put moj jer na njemu jos svijetlo ne sretoh ,- samo moja dz-lampa jos mi trasu daje a i njena baterija je pri krajuuu...

Jel mozes da mi pojasnis to?Zar ne mislis da nas karakter odredjuje vecinu stvari u nasem zivotu?
Može. Određivati znači apsolutno zavisiti. Sudbina znači životni put. Biti jedan od faktora koji određuju sudbinu ne znači i biti jedini faktor koji je određuje. Karakter(u zavisnosti od toga kako se tumači) bi mogao biti jedan od faktora koji određuju sudbinu. To ne znači i da je jedini faktor. Sve faktore koji zajedno određuju sudbinu svrstao sam u dve grupe: kosmos(makrokosmos, ne-ja) i mikrokosmos(mi, ja). Karakter kao faktor je sadržan u faktoru nazvanom mikrokosmos(ja). To znači da utiče na sudbinu, ali je ne određuje(sasvim).

Карактер је производ животних околностима у којима се човек развијао као и његове генетике, а над тим он свакако није имао никакву контролу.
Ово је (без увреде) доста глупо питање јер, одређује човекову судбину исто оно што је одредило да земља буде округла а трава зелена, а то је механизам у ком се налазимо и у ком смо сви механички међузависни и међуповезани.

ПС: зна ли неко шта се десило са оним Илуминатом, да ли је под другим ником? Ако чита ово нек ми се слободно јави. Чим сам приметио да неко пише интересанатне ствари, ови га већ бановали...

Da li mislis sudbinu uspeha i neuspeha, bogatstva i siromastva? Ili mislis kao populaciju globalno gledano?

Sudbinu uspeha i siromastva sami sebi odredjujemo. Niko nije sudjen da zivi u siromastvu i da ima "losu" sudbinu.
Covek je SAM kriv. Samo je mnogo teze snositi odgovornost nego kriviti ostale za svoje ne uspehe.

Mogu da dam primer u sportu, a taj primer verujem mozete svrstati i u poslu i u svakodnevnom zivotu.
Razmislite ovako.
Imamo dve osobe

Osoba broj 1:
Je debela. I prica kako treba da smrsa, ali nema vremena i neki mu ne dozvoljavaju, ima suvise obaveza.
Ali stvarno bih to ZELELA. Krivi sve ostale za ne uspeh. Naprimer:
"Imam lose gene"
"Imam los metabolizam"
"Nemam para za hranu"... ali htela bi da smrsa.
Sta se desava sa ovom osobom? Na kraju ce svim ljudima pricati "Ja sam mogao", "Eh da sam imao ovo, ono"
"Eh da sam dobio na loto-u"
I tacno to mu postane i iskustvo!

Osoba broj 2:
Je takodje debela osoba. On takodje ima obaveza, njemu takodje neki ljudi ne dozvoljavaju. On zeli da smrsa i posvecuje svaki dan ka tome. Zapisuje ciljeve.
Cita motivacione knjige i gleda sto vise da se obrazuje u tom polju. Jer on veruje ako zeli nesto da promene spolja, da prvo mora promeniti svoje misljenje. Njega zanima gde je trenutno, njega zanima gde ide i kako da stigne dotle.
On vizualizuje sebe u narednih godinu dana i svaki dan se posveti dok ne ostvari to. U njega konstantno tece zelja, motivacija, volja jer veruje da se sav trud isplati za ono sto trazi.
Ovo je misljenje uspesne osobe i ne postoji nista sto cega spreciti da dozivi uspeh.

Ja iskreno ne verujem u srecu niti u slucajnost. Nista nije slucajno, sve se desava po zakonima.

Sve sto nam se desava u zivotu mi smo to privukli. I privlacimo ih virtualnim slikama koje drzimo u glavi.
To je ono o cemu razmisljamo. Najmudriji ljudi su znali za ovo odavno, nista novo.
Ono sto mislis
I ono sto osecas
I ono sto dobijes

- se uvek podudara. Svaki put, bez izuzetka :)

Zamislite sliku starog prijatelja, neke osobe, TV emisije i dodajte malko osecanja na to. Uskoro ce te sresti tu osobu, pogledati emisiju na tv i slicno. Kada dodate osecanja na misli, mnogo cudnih stvari se desavaju. Ne znam da li je neko primetio? Kad ste bili u nekom visem stanju gde su vam osecanja bila pojacana i da vam se desilo nesto sto ste najmanje ocekivali?

Primer u poslu:
Mnogo ljudi krive vladu za svoje trenutno stanje.
Naprimer"ovaj politican nas je pokrao" itd. Najlakse je gledati trenutno stanje i pricati kako je sada.
Mnogo je teze zamisljati kako zelis da bude i koncentrisati se na to i delovati ka tome. Lepota je u tome, kada pocnes da se koncentrises na stvari koje ZELIS, ono sto ne zelis otpadne.

Mnogo puta sam cuo kako ljudi pricaju da nemaju para, da nemaju posla, lose je stanje.
I kad pogledas sta rade i kako deluju vidis da nikad nece stici dokle zele da stignu.
Ako kukate da nemate dovoljno, ako pricate prijatelju da nemate dovoljno, razmisljate konstantno kako nemate dovoljno, ako citate u novine da nikad nece biti dovoljno - to cete i privuci.

Ja mogu tacno da procenim o osobi sta je radila predhodnih 5 godina. Kako? Pa lepo, mozete i vi.
Tako sto cete videti rezultate.

"Ono sto covek misli to i postane"

P.S. Upravo slusam jednu audio knjigu o ovome na engleskom. Snimio sam samo mali deo od ovoga, koga zanima moze downlodovati ovde :)
http://rapidshare.com/files/99504198/boris.rar.html
(2,94 MB) :)

Само што човек не бира о томе о чему ће да мисли и колико ће да мисли. Он мисли о ономе што мора, а над својим потребама нема никакве контроле. Па и кад би хтео да има, то би била подређеност његовог ума потреби за немањем те потребе, што је само њено преусмеравање а не негирање.
Сви ти људи о којима говориш и које осуђујеш, они то просто не могу, а не могу (измеђуосталог) јер не желе довољно, а не желе довољно зато што просто немају способности за то.

Само што човек не бира о томе о чему ће да мисли и колико ће да мисли. Он мисли о ономе што мора, а над својим потребама нема никакве контроле. Па и кад би хтео да има, то би била подређеност његовог ума потребу за немањем те потребе, што је само њено преусмеравање а не негирање.
???
Nego? Ko to bira umesto njega?

Само што човек не бира о томе о чему ће да мисли и колико ће да мисли. Он мисли о ономе што мора, а над својим потребама нема никакве контроле. Па и кад би хтео да има, то би била подређеност његовог ума потреби за немањем те потребе, што је само њено преусмеравање а не негирање.
Сви ти људи о којима говориш и које осуђујеш, они то просто не могу, а не могу (измеђуосталог) јер не желе довољно, а не желе довољно зато што просто немају способности за то.

Prepostavimo da zelis da zaradis 20 000 dinara za mesec dana. Svaki dan ces traziti nacin i razmisljati o tome ukoliko zelis. Ukoliko nadjes mesta u tvom srcu za tu stvar koju zelis :)

Ja sam zeleo da uradim isto to. Da mogu da jedem dobru hranu i da pijem (i eventualno da budem okruzen lepim stvarima).
I hteo sam da radim nesto sto nece biti tesko a da volim gde takodje mogu da zaradim. I odlucio sam da zapocnem svoj trening program i da ga prodajem na internetu.
Sad, nisam imao pojma kako ce se zvati, kako cu prodavati, kako cu pisati, kako cu napraviti sajt, kako cu registrovati patent (i pravo na kopiju)... dodjavola nisam nista znao o tome ni o pisanju.
Samo sam znao da cu napisati i prodati.
Sad, sa obzirom da sam ponekad imao slobodna 4 sata na dan, tesko da sam mogao nesto da uradim ozbiljnije sa tim vremenom, ali sam ga iskoristio svakako.
Ja sam to zeleo. Svaki dan bih zamisljao kako imam program, sebe bih ubedjivao kako imam program i radio sve sto su strucnjaci rekli. Citao bih knjige o tome, pricao bih o tome, zapisivao bih o tome, razmisljao bih o tome.
I sta se desilo? Odjednom (posle dobrog vremena) su pocele ideje da mi sevaju kroz glavu, tek tako... odjednom. I odjednom sam, na totalno cudan nacin upoznao ljude koji su mi pomogli da zavrsim to.

Kad bih radio (recimo na poslu) osecao bih se kao da vec prodajem program. I uvek bih razmisljao o tome, ostao bih koncentrisan na to. Nakon ustajanja i pred spavanje bih ustajao i zamisljao kako imam program i te pare u moje posedovanje. I mozes prepostaviti sta se dogodilo :)
Sad, nisam postao milioner sa time ali sam razvio nacin da zaradim novac i polako mi kaplje novac koji dobro dodje.

Najlakse bih bilo da sam se zalio na druge ljude i rekao "Gle, nemam para, nemam vremena, sanjiv sam, umoran sam, nemam dobru hranu, nisam zadovoljan zivotom"
Umesto toga, koncentrisao sam se na stvari koje zelim i one su se pojavile :)

Veliku ulogu ovde igra ZAHVALNOST.

Ako pocnes sa zahvalnoscu, pocinjes da menjas svoju energiju, da menjas svoje misljenje.
Mozda pre toga se osoba fokusira na ono sto nema, na zalbe, na probleme itd.
Sa ovom vezbom osoba pocinje da bude zahvalna za one stvari za koje se oseca dobro.
Moze se reci da: O cemu razmisljamo i o cemu se zahvaljujemo, to privlacimo.

I sto pre pocnete da se osecate drugacije o onome sto imate, pocecete privlaciti jos stvari koje ce vam dozvoliti da se osecate dobro :)
Mozete se zaliti, pricati prijatelju, pisati: "nemam dobra kola, nemam dobru kucu, nemam dobro zdravlje itd"

Ali takvo razmisljanje vas nece dovesti tamo gde zelite da idete, ono ce vas odvuci.

Back