Šta kuvamo danas 9

Pre pola sata smlatih cinijicu pasulja
20240415_142845.jpg

nego, da vas pitam
jel stavljate jaja u pitu sa sirom
ili je bolje, možda da pitam jel ima ko ne stavlja

mm nije voleo tako jaja u jelima, pa ni u piti. a moja majka i baba jesu, a ja se uz muža odvikla, pa sad mi, posle 22 god treba savet..jaja u piti ili ne?

nego, da vas pitam

mm nije voleo tako jaja u jelima, pa ni u piti. a moja majka i baba jesu, a ja se uz muža odvikla, pa sad mi, posle 22 god treba savet..jaja u piti ili ne?
Ја ставим једно или два, зависи колико сира ставим и коју питу правим.
Али правим и само са јајима, свекар је тако спремао и баш ми се допало.

nego, da vas pitam

Ja stavljam bolje se poveže ,nikad nisam jela sirnu pitu bez jaja,a nije sa sam ih malo razvukla.

Ja ne znam sta je banica.
Она пита на колутове.
Сучу се коре да буду скроз танке, у томе је и фора, мема развлачења.
Попрска се машћу, издроби се на сваку кору тврди сир, смота се у ролну и ређа у тепсију у круг. Одозго се пре печења исто испрска са мало масти.
Тесто је од брашна, соли и хладне воде, не иде квасац и пзп.
1713371493037.png

Pa to je obična pita. Samo je kod tebe valjda zovu banica.
U stvari, ja tako pravim sve pite. Sa krompirom, sirom, pečurkama, jabukama, višnjama...
Od takvog testa se pravi i burek, samo se drugačije slaže.
Ebiga, napisah čitav esej, i vidim da se kore razvijaju oklagijom, a ne razvlače. :rotf:
Znači, u tome je razlika.

Pa to je obična pita. Samo je kod tebe valjda zovu banica.
U stvari, ja tako pravim sve pite. Sa krompirom, sirom, pečurkama, jabukama, višnjama...
Od takvog testa se pravi i burek, samo se drugačije slaže.
Ebiga, napisah čitav esej, i vidim da se kore razvijaju oklagijom, a ne razvlače. :rotf:
Znači, u tome je razlika.
Upravo sam i ja to pomislila,sve isto osim oklagije. Ja sa oklagijom ne znam. Probala,brašna bilo i na lusteru.

Back