Šta kad mama nađe dečka

sustinski se tako desilo i mojoj majci - brat i ja smo daleko, ona je sama i prosto zgodno se namestilo. Pri tom je i zadovoljna i srecna, cini mi se. Nema se sta zameriti njoj, jedini problem je sto ja tu kucu i sve ostalo i dalje dovodim u vezu sa caletom koji je umro... neocekivano ipak.
moja mama je stara garda vaspitavana da stalno polaže račune za svoje postupke
ona je uredno okupila svoju decu i ozbiljno obrazložila svoju situaciju strahujući da će naići na neodobravanje.
kamen joj je pao sa grbe kad je čula naše mišljenje o tome.

ja svojoj deci nisam rekla ništa, ali kad me pitaju s kim si bila za vikend pošto znaju gdesam šerujemo lokacije...ja ih obavestim s kim bez želje da tražim od njih blagoslov.
samo ih obavestim. znaju osobu iz mog okruženja je i mislim da im je lakše da je neko poznat u pitanju
i to za sada funkcioniše videćemo za kasnije.

izgleda da mnogo više žena ostaje posle smrti muža nego obrnuto.
zamisli sada tu armiju žena koje se nisu snašle i o kojima više nema ko da brine da ih posećuje da im pravi društvo i organizuje ih u životu ...
mislim da su se opametile u zadnje vreme i da je iskustvo pokazalo da je bolje prestrojiti se u hodu nego ostatak života provesti kao ikebana.

Verujte mi, kad god udjem kod nje i vidim je kako sa naočarima gleda tv, potpuno sama, stegnew mi se u grlu... A ja radim dva posla, stvarno nemam vremena ni za sebe.
otpusti taj osećaj :)
svako sebi organizuje život
mogla je da ima prijateljice koje dođu, ili kao neke penzionerke kod mene na poslu idu na časove slikanja, idu na pešačenja.. svako sebi organizuje život osim ako je nepokretan i ne možeš se ti time baviti :)

Kako se postaviti? Tate nema pa nema, ona je sama, brat reklo bi se nema ništa protiv, a ja... Možda mi je malo krivo. Svakako ne dolazi kad sam ja u poseti.

Kako biste vi to, što se kaže, ishendlovali?
Moja mama se mlada razvela, nije nasla nikad neku ozbiljnu vezu ali bi volio da jeste, u tvojim godinama bi trebala biti sretna da nadje nekog i da zelis mami sve najbolje ,da uziva u zivotu sa novim partnerom,veoma sebicno od tebe. Kad si dijete moze biti problematicno kako se taj covjek ponasa prema dijeci.

Kako se postaviti? Tate nema pa nema, ona je sama, brat reklo bi se nema ništa protiv, a ja... Možda mi je malo krivo. Svakako ne dolazi kad sam ja u poseti.

Mislim da bi trebala sesti sa mamom i porazgovaraš.. kažeš joj što ti smeta, mada nisi u pravu ..mogu razumeti da ti se ne sviđa da mama ima nekoga ali moraš razumeti da i ona ima pravo na svoj izbor i na svoj život..

ne vidim u cemu je problem..nije ti prevarila tatu..ostala mlada udovica, ima pravo na svoj zivot da pronadje novog partnera..podrzo bi je i pozelio sve najbolje da pronadje..

Back