Šta kuvamo danas 9

Da nema ovog foruma,ja za pola jela ne bih nikad cula,a kamoli jela...
Sta vam je to "nasuvo"?
Kuvani rezanci sa necim?
Mesi se testo i cepka kao flekice. Prosusi se, skuva i meša sa kuvanim krompirom i alevom paprikom. Kao restovan krompir.

1730679507838.jpeg

Mesi se testo i cepka kao flekice. Prosusi se, skuva i meša sa kuvanim krompirom i alevom paprikom. Kao restovan krompir.

Pogledajte prilog 1636728
Vjeruj da prvi put cujem za ovo jelo,a nemam malo godina.Kod nas to niko nikad pravio nije, mogu sto posto da tvrdim.🙂
Meni ne zvuci kao nesto sto ja volim,nisam bas ljubitelj kuvanog krompira..a tek nikad ne bih povezala krompir sa tjesteninom.
Ali,ko zna...ona velika serpa govori da je ukusno izgleda.😀

Vjeruj da prvi put cujem za ovo jelo,a nemam malo godina.Kod nas to niko nikad pravio nije, mogu sto posto da tvrdim.🙂
Meni ne zvuci kao nesto sto ja volim,nisam bas ljubitelj kuvanog krompira..a tek nikad ne bih povezala krompir sa tjesteninom.
Ali,ko zna...ona velika serpa govori da je ukusno izgleda.😀
Da, testo i krompir su i meni nepojmljiv spoj ali u ovoj kombinaciji savršen. 🙂

A da li si cula i jela za uprženu seckanu turšiju sa jajima?
To je već makedonsko jelo.

Ja sam zbuckala neku varijaciju carske pite, boga pitaj sta sam uradila, pece se, cekamo krajnji rezultat. Svekrva i ja smo pesimisticne jer obe nemamo iskustva sa ovim integralnim varijantama, bojimo se da ce biti ili tvrdo ili zivo u sredini.... Ajde videcemo, drzite nam palceve :lol:
Zbuckala sam razano brasno, heljdino, mekinje, krem sira, jogurt, jaja, semenke razne, sveza paprika, pileca prsa, spanac....po sistemu sta imam stavljam
Sve od prilike zbuckala....
Tako...sad divanimo u kuhinji i gledamo u rernu cezljivo sta ce biti.... ko kuce kad ceka nestrpljivo :lol:

Ja sam zbuckala neku varijaciju carske pite, boga pitaj sta sam uradila, pece se, cekamo krajnji rezultat. Svekrva i ja smo pesimisticne jer obe nemamo iskustva sa ovim integralnim varijantama, bojimo se da ce biti ili tvrdo ili zivo u sredini.... Ajde videcemo, drzite nam palceve :lol:
Zbuckala sam razano brasno, heljdino, mekinje, krem sira, jogurt, jaja, semenke razne, sveza paprika, pileca prsa, spanac....po sistemu sta imam stavljam
Sve od prilike zbuckala....
Tako...sad divanimo u kuhinji i gledamo u rernu cezljivo sta ce biti.... ko kuce kad ceka nestrpljivo :lol:
Jel ostalo šta?

Gnjecava unutra, preterala sam sa spanacem, i lepo mi ona kaze nemoj taj zamrznuti napravice ti kasu, stavi pola.... Ja ne slusam, stavila celu kesu, otopila i ocedila sam ga mislila ajde bice dobro.... Tacno da sam stavila svezi seckani bilo bi savrseno
Vraceno u rernu da se susi na nisku temp, a ja odoh na arbajt bez pite :( jescu tek veceras
Znaci notirati sebi poslusaj svekrvu ne glupiraj se kupi svezi spanac :lol:

Back