Casual Observer
Legenda
- Poruka
- 65.165
Вучић члановима ГОСНС: Ако мислите да у коалиционим партнерима имате пријатеље-немате
(Фото А. Васиљевић)
Председник Србије и члан Председништва СНС Александар Вучић изјавио је данас, обраћајући се на седници Главног одбора СНС, да је добро што је сачуван мир у Новом Саду, али је такође рекао члановима Главног одбора да немају на кога да рачунају за помоћ.
„Сада ћу да вам откријем неке ствари које ја знам. Нећу вам говорити детаље, имена, јер то не смем да радим. Ако мислите да у коалиционим партнерима имате пријатеље, немате. У то сам се уверио у претходних неколико дана. И за то имам и доказе, не рачунајући неке мање коалицијалне партнере попут Милице, Александра и тако даље. Ово друго, заборавите. Све вам исто мисле и све нам исто желе као и ови који хоће наше главе. А не наше политичке главе, већ физичке. Ваљда мисле да смо их се много уплашили. На њихову жалост, преживео сам 5. октобар. Преживео сам на улици“, рекао је Вучић.
Куртијева полиција уклања слике Трампа на северу КиМ
Осврћући се на дешавања током протеста у Новом Саду 5. новембра и тврдње појединих опозиционара да је те вечери било, како они наводе, „убачених елемената“, Вучић је рекао да су то „њихови министри, чланови Уставног суда“, који су носили чекиће долазећи пред просторије СНС не би ли се обрачунавали са СНС, и додао да је то „јадно, бедно и бесмислено“.
Вучић је нагласио да Србија мора да ода велико поштовање жртвама трагедије на железничкој станици у Новом Саду, да учини све за породице и да се на сваком месту показује пијетет.
Поручио је члановима Главног одбора СНС да се морају борити за наставак живота у Србији и да се боре за Србију.
Вучић: Оставка Весића не сме да буде последња
„Не смемо да станемо. Све ће покушати. Уништили су нам Рударско-геолошки факултет, покушавају да га униште. Имамо храброг декана који се бори, али тешко је то уз овакву хајку. Уништиће нам и инжењерске коморе, и Грађевински и Машински, и сваки факултет ће да нам униште. Све ће да нам униште уколико се не будемо борили“, рекао је Вучић.
Он је подсетио да је претходна власт отпустила 550.000 људи.
„Али, то морате да говорите људима. Данас гласају у овој земљи људи који имају 18, 20 и 25 година, који се не сећају тог времена. Људима морате да показујете шта и како је било“, указао је Вучић.
https://www.politika.rs/scc/clanak/...oalicionim-partnerima-imate-prijatelje-nemate
Da li je Dačić možda igrao na Kamalinu pobedu i ponovo nudio dobre usluge kao 2008.? Bar se zna ko je vera a ko nevera, Milica je naravno najtvrđa, ali šta je sa SPS? Da li bi Dačićeva pogrešna procena ishoda američkih izbora najzad mogla da oslobodi Srbiju relikta Socijalističkog Saveza?