Вучић члановима ГОСНС: Ако мислите да у коалиционим партнерима имате пријатеље-немате

Casual Observer

Legenda
Poruka
65.165

Вучић члановима ГОСНС: Ако мислите да у коалиционим партнерима имате пријатеље-немате​

5A0BB888-20EE-4437-A53E-949D64473FCF.jpeg

(Фото А. Васиљевић)

Председник Србије и члан Председништва СНС Александар Вучић изјавио је данас, обраћајући се на седници Главног одбора СНС, да је добро што је сачуван мир у Новом Саду, али је такође рекао члановима Главног одбора да немају на кога да рачунају за помоћ.​

„Сада ћу да вам откријем неке ствари које ја знам. Нећу вам говорити детаље, имена, јер то не смем да радим. Ако мислите да у коалиционим партнерима имате пријатеље, немате. У то сам се уверио у претходних неколико дана. И за то имам и доказе, не рачунајући неке мање коалицијалне партнере попут Милице, Александра и тако даље. Ово друго, заборавите. Све вам исто мисле и све нам исто желе као и ови који хоће наше главе. А не наше политичке главе, већ физичке. Ваљда мисле да смо их се много уплашили. На њихову жалост, преживео сам 5. октобар. Преживео сам на улици“, рекао је Вучић.

Куртијева полиција уклања слике Трампа на северу КиМ

Осврћући се на дешавања током протеста у Новом Саду 5. новембра и тврдње појединих опозиционара да је те вечери било, како они наводе, „убачених елемената“, Вучић је рекао да су то „њихови министри, чланови Уставног суда“, који су носили чекиће долазећи пред просторије СНС не би ли се обрачунавали са СНС, и додао да је то „јадно, бедно и бесмислено“.

Вучић је нагласио да Србија мора да ода велико поштовање жртвама трагедије на железничкој станици у Новом Саду, да учини све за породице и да се на сваком месту показује пијетет.

Поручио је члановима Главног одбора СНС да се морају борити за наставак живота у Србији и да се боре за Србију.

Вучић: Оставка Весића не сме да буде последња

„Не смемо да станемо. Све ће покушати. Уништили су нам Рударско-геолошки факултет, покушавају да га униште. Имамо храброг декана који се бори, али тешко је то уз овакву хајку. Уништиће нам и инжењерске коморе, и Грађевински и Машински, и сваки факултет ће да нам униште. Све ће да нам униште уколико се не будемо борили“, рекао је Вучић.
Он је подсетио да је претходна власт отпустила 550.000 људи.
„Али, то морате да говорите људима. Данас гласају у овој земљи људи који имају 18, 20 и 25 година, који се не сећају тог времена. Људима морате да показујете шта и како је било“, указао је Вучић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...oalicionim-partnerima-imate-prijatelje-nemate

Da li je Dačić možda igrao na Kamalinu pobedu i ponovo nudio dobre usluge kao 2008.? Bar se zna ko je vera a ko nevera, Milica je naravno najtvrđa, ali šta je sa SPS? Da li bi Dačićeva pogrešna procena ishoda američkih izbora najzad mogla da oslobodi Srbiju relikta Socijalističkog Saveza?

Nij

Вучић члановима ГОСНС: Ако мислите да у коалиционим партнерима имате пријатеље-немате​

Pogledajte prilog 1639256
(Фото А. Васиљевић)

Председник Србије и члан Председништва СНС Александар Вучић изјавио је данас, обраћајући се на седници Главног одбора СНС, да је добро што је сачуван мир у Новом Саду, али је такође рекао члановима Главног одбора да немају на кога да рачунају за помоћ.​

„Сада ћу да вам откријем неке ствари које ја знам. Нећу вам говорити детаље, имена, јер то не смем да радим. Ако мислите да у коалиционим партнерима имате пријатеље, немате. У то сам се уверио у претходних неколико дана. И за то имам и доказе, не рачунајући неке мање коалицијалне партнере попут Милице, Александра и тако даље. Ово друго, заборавите. Све вам исто мисле и све нам исто желе као и ови који хоће наше главе. А не наше политичке главе, већ физичке. Ваљда мисле да смо их се много уплашили. На њихову жалост, преживео сам 5. октобар. Преживео сам на улици“, рекао је Вучић.

Осврћући се на дешавања током протеста у Новом Саду 5. новембра и тврдње појединих опозиционара да је те вечери било, како они наводе, „убачених елемената“, Вучић је рекао да су то „њихови министри, чланови Уставног суда“, који су носили чекиће долазећи пред просторије СНС не би ли се обрачунавали са СНС, и додао да је то „јадно, бедно и бесмислено“.

Вучић је нагласио да Србија мора да ода велико поштовање жртвама трагедије на железничкој станици у Новом Саду, да учини све за породице и да се на сваком месту показује пијетет.

Поручио је члановима Главног одбора СНС да се морају борити за наставак живота у Србији и да се боре за Србију.

„Не смемо да станемо. Све ће покушати. Уништили су нам Рударско-геолошки факултет, покушавају да га униште. Имамо храброг декана који се бори, али тешко је то уз овакву хајку. Уништиће нам и инжењерске коморе, и Грађевински и Машински, и сваки факултет ће да нам униште. Све ће да нам униште уколико се не будемо борили“, рекао је Вучић.
„Али, то морате да говорите људима. Данас гласају у овој земљи људи који имају 18, 20 и 25 година, који се не сећају тог времена. Људима морате да показујете шта и како је било“, указао је Вучић.

https://www.politika.rs/scc/clanak/...oalicionim-partnerima-imate-prijatelje-nemate

Da li je Dačić možda igrao na Kamalinu pobedu i ponovo nudio dobre usluge kao 2008.? Bar se zna ko je vera a ko nevera, Milica je naravno najtvrđa, ali šta je sa SPS? Da li bi Dačićeva pogrešna procena ishoda američkih izbora najzad mogla da oslobodi Srbiju relikta Socijalističkog Saveza?
Nije

9632E812-1BB7-4DCF-9FBE-BC0B0E5D851F.jpeg

Naslovne strane gotovo svih prorežimskih tabloida proteklih dana upozoravale su na jedno - predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ponovo je meta napada, ovog puta i iz redova koalicije. Prema tim navodima prvi čovek socijalista Ivica Dačić sa opozicionim liderima priprema urotu protiv Vučića. Analitičari međutim smatraju da nije reč o ozbiljnom razmimoilaženju političkih saradnika, te da je ponavljanje saradnje svakako opcija.

Od uvođenja višestranačija, a sa izuzetkom perioda od 2001. do 2004, Socijalistička partija Srbije konstantno je u vlasti, makar i kao koalicioni partner. Da nije gadljiv na sporazume lider SPS-a Ivica Dačić pokazao 2012. godine, u noći kada se iščekivalo ko će izaći kao pobednik – Boris Tadić ili Tomislav Nikolić.

„Da budem iskren, možda se u Srbiji ne zna ko će biti predsednik, ali mislim da se dobro zna ko će biti premijer“, rekao je tada Dačić.

Da li zbog takvih političkih izjava ili nečeg drugog, svi tabloidi naklonjeni režimu složili su se – Dačić za predstojeće izbore sa Sergejem Trifunovićem Vučiću priprema scenario: „Zar i ti, sine Brute?“.

Teoriju je dodatno začinio lider Pokreta slobodnih građana.

„Ja sam, u zadnjem razgovoru sa Ivicom Dačićem, pošto ima običaj da me zove zbog svega i svačega, obično kad ga ja ili Branislav Trifunović ispljujemo na televiziji: ‘Pa što, mi smo drugari’… Ja mu kažem: ‘Dačiću, tvoja partija se zove Socijalistička partija, to je još nisam bio ušao u politiku, to je pre godinu i po dana, kažem, tvoja partija se zove Socijalistička partija Srbije, dakle levica. Ja sam sam za levicu Srbije učinio više nego ti i tvoja partija poslednjih 25 godina'“, naveo je Trifunović u emisiji „360 stepeni“ TV N1.

Politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da na našoj političkoj sceni često postoji korespondencija medija sa političkim strankama i da je u tom kontekstu najnormalnije da deo njih bliži SNS-u zastupa stav sa određenom namenom.

„Na primer, da pokaže SPS-u da je mlađi partner, da mora da bude na liniji većeg partnera, da u nekom novom dogovoru oko Vlade mora da prihvati ono što mu se ponudi. Naravno, i SPS ima svoje manevre, vezano za zastupanje određenih tačaka programa, promociju određenih pitanja, sve to smo gledali ranije i gledaćemo u budućnosti“, očekuje Anđelković.

Na celu priču treba gledati iz ugla političke taktike SNS-a, a manje kao na nesporazum dve partije, smatra izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar.

Dodaje, s obzirom na predstojeći bojkot, naprednjaci osim o kampanji moraju da razmišljaju i o širem izbornom okruženju.

„Više im odgovara neka vrsta narativa o SPS-u kao nekoj vrsti opozicione stranke kako bi takvo okruženje, koje će biti lišeno velikog broja opozicionih stranaka dalo sliku da postoji neka vrsta političke dinamike jer je najveća opasnost bojkota za Srpsku naprednu stranku, parlament bez bilo kakve opozicije“, ističe Klačar.

Kaže i da se čini da ni SNS-u, ni SPS-u ne odgovara da dođe do ozbiljnih političkih sukoba nakon izbora koji dolaze, dok Anđelković poručuje da je kod postizbornih koalcija sve moguće. Oba sagovornika saglasna su – ponavljanje koalicije ne treba isključiti.

https://n1info.rs/vesti/a540699-okr...bloidi-zbog-bojkota-prave-od-sps-a-opoziciju/

Poslednja izmena:

Pogledajte prilog 1639256
(Фото А. Васиљевић)

Ja ne znam ko u njemu moze da vidi prijatelja.To je najzlocestija zmija na svetu.

Meni se nešto čini da će Putin da zadrži SPS, a da kašira ostatak koalicije.

Мени се чини, да је једино Дачић са својом структуром спавача способан за државни удар

Umesto dokumenata o Železničkoj stanici u Novom Sadu koja se urušila i pobila ljude on pokazuje dokumenta o mostu na Adi. Umesto da priča o svojoj odgovornosti on priča o onima od pre 12 godina. Umesto da hapse krive, hapse one koji protestuju. ODGOVARAĆEŠ!!!

Back