STA DA RADIM

• Začetnik teme Začetnik teme Ulice
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zanima me kako mogu tuziti dete odnosno njegove roditelje za zlostavljanje moje mladje sestre. Dete ima 10 godina, ali je jako debela i moze da udari moju sestru od 13 godina. Svasta smo radili, u smislu razgovora sa detetom i roditeljima, ali ona i dalje fizicki zlostavlja moju sestru, tako udara je, gadja je kamenjem i stvar prestaje da bude naivna. Sa roditeljima je nemoguce uspostaviti komunikaciju.
Sta bi trebalo da uradim.

Gadjaj i ti nju malo kamenčićima,pa kad vidi da joj ne prija,neće više ni tvojoj sestri pričinjavati takvo "zadovoljstvo". ;)

Evo najboljeg resenja po meni.

Zvekni Bucku posred ulice tako da kad ona zavristi njeni roditelji dolete na ulicu. Al,pazi da Bucka ne pobegne kuci,moras da namamis roditelje.
E,kad dodju vepar i krmaca,a ti mocugu pa mlati. Tabaj,tuci,rokaj dok se ne upisaju. I tako da svi vide. A onda lepo im kazi.

-Jos jednom li vase dete bude maltretiralo neko od dece iz komsiluka,molicete za ovakve batine.

I odes na kafu.
Prosto k'o pasulj.

P.S. A ako li ti se ne svidja ovaj metod,onda bolje poslusaj @away-ev metod,posto je najlogicniji.

Zanima me kako mogu tuziti dete odnosno njegove roditelje za zlostavljanje moje mladje sestre. Dete ima 10 godina, ali je jako debela i moze da udari moju sestru od 13 godina. Svasta smo radili, u smislu razgovora sa detetom i roditeljima, ali ona i dalje fizicki zlostavlja moju sestru, tako udara je, gadja je kamenjem i stvar prestaje da bude naivna. Sa roditeljima je nemoguce uspostaviti komunikaciju.
Sta bi trebalo da uradim.

Da je namlatiš?Šalim se, ali to mi je prvo palo na pamet.
Slaži da ti sestra ima neki prelazan virus.

U pravu si, NEMOJ.
Ne treba se zahebavati sa zdravljem, naročito dječijem.
Ne znam onda.
Da je ipak namlatiš?Ni to, a?

DA meni neko tako dijete maltertira, ja bih mu prvo tatu sredila!

Kako bi mu ti sredila tatu? Na koji nacin?:per:

Salu na stranu, ovde je jedini nacin da ide na sud. Mislim, ako dotakne dete ona ide na sud, a njeno dete ovako dobija batine...nema joj druge.

Prijavi centru za socijalni rad, samo, budi ostra, upadni im tamo, da vide da si besna, mozes im zapretiti i ministarstvom ako ne reaguju, ali im trazi sefa, moras da napadas!!!
Idi sto pre i sredi malog buldoga!

Na kraju krajeva, plati seki par casova primernjene samoodbrane, da nauci neke osnovne poteze pa lepo nek sama izlomi malu krmacu!

Poslednja izmena:
Prijavi centru za socijalni rad, samo, budi ostra, upadni im tamo, da vide da si besna, mozes im zapretiti i ministarstvom ako ne reaguju, ali im trazi sefa, moras da napadas!!!

Na kraju krajeva, plati seki par casova primernjene samoodbrane, da nauci neke osnovne poteze pa lepo nek sama izlomi malu krmacu!

Pa ni par časova samoodbrane ne bi bilo loše, čisto da njena mlađa sestra ubije onu debelu krmaču od batina;)Mene da ista ta devojčica (debeljuca) barem jedanput udari, ja bih je k'o psa ubila bez obzira da li je debela ili mršava.

Pa ni par časova samoodbrane ne bi bilo loše, čisto da njena mlađa sestra ubije onu debelu krmaču od batina;)Mene da ista ta devojčica (debeljuca) barem jedanput udari, ja bih je k'o psa ubila bez obzira da li je debela ili mršava.

Daj seki jednu letvu pa nek ulema vepra, dok joj na neki nacin ne uzvrati, nece je ostaviti, neka lepo ide na samoodbranu, samelje krmacu i resi problem!

Po najnovijem zakonu o zaštiti dečijih prava, apsolutna vlast je data centrima za socijalni rad, samim tim pretnja ministarstvom u startu pada u vodu - sama sebi će skočiti u stomak. Ono što sigurno prolazi je pretnja da će tužiti centar za socijalni rad sudu ukoliko pod hitno (za juče) ne preduzmu odgovarajuće korake i reše problem sa roditeljima i problematičnim detetom. Takodje nagovestiti da ukoliko ne budu ažurni u svom poslu da će biti uključeni i mediji. Nikako ulaziti u priču i velika objašnjavanja jer im je to fazon...
U slučaju da isključivo traže detalje problema, treba imati spremnu pismenu izjavu u kojoj se obraća navedenoj ustanovi - s tim da na jednoj kopiji potpišu sa datumom da su primili.

Daj seki jednu letvu pa nek ulema vepra, dok joj na neki nacin ne uzvrati, nece je ostaviti, neka lepo ide na samoodbranu, samelje krmacu i resi problem!

Ovaj predlog ni slučajno ne sme da se realizuje jer će dete biti pod sudskom prijavom za maloletnike jer ima više od 10 god. još ako joj nanese telesne povrede podleže krivičnom zakonu za maloletna lica, a roditeljima se pripisuje takodje sudska prijava po službenoj dužnosti za zanemarivanje deteta i može joj se dete smestiti u dom, i pritom će morati da plaća sve troškove doma za dete.

Sada je to jako aktuelno i lep načn da sebi zaradjuju platu... nažalost
U oba gore navedena slučaja, sud donosi presudu ISKLJUČIVO po predlogu centra za socijali rad - manipulacija je ogromna....pritom uz presudu u obrazloženju skoro uvek ide da centar ima nadzor nad detetom do punoletstva, a to je robija na slobodi.

ps
sead_men izvini molim te, ispada da sam samo tvoje postove komentarisala ali oni su mi bili najpodobniji da napišem sve ovo.

Poslednja izmena:
Ih bre away,gde ti živiš?!Koliko puta sam pesničio i bio pesničen pa nikom ništa,čak ni dosije nemam...

Verujem ti, ali od jula prošle godine je stupila na snagu izmena Zakona o dečijim pravima, koja je rigorozna i ono što smo mi doživljavali je prošlo vreme.
Ako sumnjaš ukrsti zakone:
1. Zakon o braku i bračnim obavezama
2. Zakon o pravima dece
3. Zakon o zlostavljanju dece (tu spada zanemarivanje deteta)
4. Krivični zakon o maloletnim licima
i naravno uvek ide uz sve i
5. Zakon o obligacionim pravima.

Kada sve to dobro proučiš i pronadješ sve rupe u zakonu onda ćemo ući rado u diskusiju.

pozdrav

Back