Srednjovekovna Hrvatska

Како је то очигледно, објасни?
Или позови Видовиту Смиљку јер је очигледно често консултујеш приликом састављања твојих надритеорија.
Нисам га назвао Свињомир, ти си.

Istražio sam malo izvore tvojih teza, ovdje sam ih pronašao...
http://forum.srpskinacionalisti.com/viewtopic.php?f=6&t=311

Dakle, na srpskom nacionalističkom forumu srpski nacionalisti razvijaju teoriju o svinjećem kralju Svinimiru, svinjećem gradu, svinjećem narodu, svinjećoj odjeći, svinjećoj sjevernoj europi, svinjećim Srbima. Sad sam pohvatao da mi je i Mrkalj ukazivao na srpski grb svinje. Ne znam što bih ti rekao na ove vaše tvrdnje, mogu samo citirat tvoje suistomišljenike, pa nek svatko za sebe prosudi zašto to radite...

Citiram:

"SVINIMIR.....NA SEVERU EVROPE IMAS SVINJOUSCE......AKO ODES BRODOM JOS MALO SEVERNIJE NA DRUGU OBALU MOZDA CES NACI SVINIGARD.....AKO RASCLANIS OVU REC DOBICES MOZDA SVINJSKI GRAD(PROSTOR OGRADJEN) ILI SVINJAC.......AKO MALO PRELISTAS KNJIGE VIDECES DA SU U TOM "SVINJCU" NEKADA ZIVELI LJUDI KOJI SU NOSILI ODECU OD SVINJSKE KOZE SVE DO ONIH OPANAKA(OD SVINJSKE KOZE KOJI NE PRIMAJU BLATO NA SEBI) KOJI SE I DANAS PROIZVODE NEGDE U SRBIJI.....NACI CES I GLAVU NEKOG VEPRA NA NEKOM STITU.....
A NACI CE I PODATKE DA JE SVEDSKA DOBILA IME PO SVI(J)NI..
AKO JOS MALO ISTRAZUJES VIDECES DA SU NA OVOM SEVERU EVROPE NE TAKO DAVNO ZIVELI SRBI(BALTICKI)....AKO JOS MALO ISTRAZUJES VIDECES MASU SRBIZAMA U SVEDSKOM JEZIKU KAO I OSTATKE SRPSKIH NASELJA....
SVINIMR NI PO KOM OSNOVU NE MOZE DA BUDE NEKI "HRVAT"...
MOGLO JE JEDINO DA SE DESI DA JE VREMENOM POHRVACEN..."

Poslednja izmena:
Istražio sam malo izvore tvojih teza, ovdje sam ih pronašao...
Dakle, na srpskom nacionalističkom forumu srpski nacionalisti razvijaju teoriju o svinjećem kralju Svinimiru, svinjećem gradu, svinjećem narodu, svinjećoj odjeći, svinjećoj sjevernoj europi, svinjećim Srbima. Sad sam pohvatao da mi je i Mrkalj ukazivao na srpski grb svinje. Ne znam što bih ti rekao na ove vaše tvrdnje, mogu samo citirat tvoje suistomišljenike, pa nek svatko za sebe prosudi zašto to radite...

Citiram:

"SVINIMIR.....NA SEVERU EVROPE IMAS SVINJOUSCE......AKO ODES BRODOM JOS MALO SEVERNIJE NA DRUGU OBALU MOZDA CES NACI SVINIGARD.....AKO RASCLANIS OVU REC DOBICES MOZDA SVINJSKI GRAD(PROSTOR OGRADJEN) ILI SVINJAC.......AKO MALO PRELISTAS KNJIGE VIDECES DA SU U TOM "SVINJCU" NEKADA ZIVELI LJUDI KOJI SU NOSILI ODECU OD SVINJSKE KOZE SVE DO ONIH OPANAKA(OD SVINJSKE KOZE KOJI NE PRIMAJU BLATO NA SEBI) KOJI SE I DANAS PROIZVODE NEGDE U SRBIJI.....NACI CES I GLAVU NEKOG VEPRA NA NEKOM STITU.....
A NACI CE I PODATKE DA JE SVEDSKA DOBILA IME PO SVI(J)NI..
AKO JOS MALO ISTRAZUJES VIDECES DA SU NA OVOM SEVERU EVROPE NE TAKO DAVNO ZIVELI SRBI(BALTICKI)....AKO JOS MALO ISTRAZUJES VIDECES MASU SRBIZAMA U SVEDSKOM JEZIKU KAO I OSTATKE SRPSKIH NASELJA....
SVINIMR NI PO KOM OSNOVU NE MOZE DA BUDE NEKI "HRVAT"...
MOGLO JE JEDINO DA SE DESI DA JE VREMENOM POHRVACEN..."
Питам те ко је тако нешто овде изјавио, а не на неком другом форуму на коме нико овде и није учествовао у расправама и према коме су и пречице забрањене?

Како је очигледно да је Свинимир на латинском Звонимир у словенским језицима?

Почни да одговараш на питања и престани да се глупираш.

Ја немам ништа против свиња, врло племенита и корисна животиња, а ти?

Питам те ко је тако нешто овде изјавио, а не на неком другом форуму на коме нико овде и није учествовао у расправама и према коме су и пречице забрањене?

Како је очигледно да је Свинимир на латинском Звонимир у словенским језицима?

Почни да одговараш на питања и престани да се глупираш.

Ја немам ништа против свиња, врло племенита и корисна животиња, а ти?

Pa ti si tvorac teorije o Svinimiru koji nije Zvonimir... ta teorija nije prihvaćena u svjetskoj povijesti...
Dakle, na tebi je teret iznošenja činjenica...

Također, izbrisao si poruke u kojima sam ukazao na izvore tvojih tvrdnji. Teorija o Svinimiru, koji nije Zvonimir, potječe od konspiratorne teorije srpskih nacionalista, koji tvrde da svinjeći Srbi potajice vladaju europom, kroz sve što je svinjeće...
Možeš i to dokazivat što se mene tiče, ali onda dokazuj, a nemoj meni govorit da dokazujem da to nije istina...

.

Poslednja izmena:
Pa ti si tvorac teorije o Svinimiru koji nije Zvonimir... ta teorija nije prihvaćena u svjetskoj povijesti...
Dakle, na tebi je teret iznošenja činjenica...

Također, izbrisao si poruke u kojima sam ukazao na izvore tvojih tvrdnji. Teorija o Svinimiru, koji nije Zvonimir, potječe od konspiratorne teorije srpskih nacionalista, koji tvrde da svinjeći Srbi potajice vladaju europom, kroz sve što je svinjeće...
Možeš i to dokazivat što se mene tiče, ali onda dokazuj, a nemoj meni govorit da dokazujem da to nije istina...

.
Нисам ја творац никакве теорије већ постављам логично питање како се до тога дошло ако у латинским изворима стоји другачији назив, а ти ниси понудио никакав аргумент у прилог томе, него си ме још оптужио на основу неког другог форума на коме никада нисам био присутан и тога шта је неко тамо некада написао.
Твом шарлатанству нема краја.
То што га је неки "стручњак" прекрстио у 19. столећу у Звонимира не значи да се овај стварно тако звао.
Још пази прихваћено у светској повести, коју углавном и не занима шта се дешавало тада овде и прихвата се здраво за готово као и многе друге ствари.

Нисам ја творац никакве теорије већ постављам логично питање како се до тога дошло ако у латинским изворима стоји другачији назив, а ти ниси понудио никакав аргумент у прилог томе, него си ме још оптужио на основу неког другог форума на коме никада нисам био присутан и тога шта је неко тамо некада написао.
Твом шарлатанству нема краја.
То што га је неки "стручњак" прекрстио у 19. столећу у Звонимира не значи да се овај стварно тако звао.
Још пази прихваћено у светској повести, коју углавном и не занима шта се дешавало тада овде и прихвата се здраво за готово као и многе друге ствари.

Oprosti, ali to je tvoja ocjena, a ne stav svjetske povijesti...
Stav svjetske povijesti je da Suonimir znači Zvonimir, jer se izgovara Zvonimir, a ne Svinimir. Dakle obrnuto je, "Svinimira" su proširili povijesni amateri koji nisu znali da se Suonimir na latinskom izgovara Zvonimir...
Ti imaš neke svoje privatne razloge zbog kojih bi više volio da su amateri bili u pravu, ali ispadaš smješan za ozbiljnu raspravu, čak su te i tvoji Srbi ovdje upozorili da pišeš bedastoće, jer ispada da u Srbiji nisu poznate osnove latinskog jezika...

.

Oprosti, ali to je tvoja ocjena, a ne stav svjetske povijesti...
Stav svjetske povijesti je da Suonimir znači Zvonimir, jer se izgovara Zvonimir, a ne Svinimir. Dakle obrnuto je, "Svinimira" su proširili povijesni amateri koji nisu znali da se Suonimir na latinskom izgovara Zvonimir...
Ti imaš neke svoje privatne razloge zbog kojih bi više volio da su amateri bili u pravu, ali ispadaš smješan za ozbiljnu raspravu, čak su te i tvoji Srbi ovdje upozorili da pišeš bedastoće, jer ispada da u Srbiji nisu poznate osnove latinskog jezika...
Па да видим тај став светске повести о томе?
У записима стоји и један и други назив на латинском, и како год је записан никско не може да се изговара као Звонимир.
Видим ти си упознат са латинским језиком.

Pa niko uopšte ni ne tvrdi da ga je neko prekrstio u Zvonimira u XIX stoleću? 🤔
Него када?

Pa niko uopšte ni ne tvrdi da ga je neko prekrstio u Zvonimira u XIX stoleću? 🤔

On misli da je Suonimir oduvijek bio Svinimir za znalce, a Zvonimir za amatere...
A bilo je upravo obrnuto...

Taj amaterizam "Svinimira" otpao je u modernim vremenima, školovanjem svih seljaka...
Lekizanče je usprkos školovanju svih seljaka, i dalje ostao na razini shvaćanja povijesti koja je prethodila modernom sustavu obrazovanja...
Tamo mu je nekako ugodnije...

.
Па да видим тај став светске повести о томе?

Evo, najpozvaniji stručnjak svjetske povijesti za ovo pitanje Zvonimira, sa najviše razine, budimpeštanskog sveučilišta, koje je relevantno, blisko i bitno za pitanje Zvonimira. Profesor Janos Bak. Naziva ga Zvonimirom, a ne Svinimirom...
A sad ti pokaži nekog vrhunskog stručnjaka sa ove najviše razine, svjetskih povijesnih sveučilišta, koji ga nazivaju Svinimir, tojest pokaži da takva teza uopće postoji izvan opskurnih srpskih sajtova, koji propovjedaju svinjogojstvo kao vid srpske dominacije nad europom. Ili prestani trolat...

Evo, najpozvaniji stručnjak svjetske povijesti za ovo pitanje Zvonimira, sa najviše razine, budimpeštanskog sveučilišta, koje je relevantno, blisko i bitno za pitanje Zvonimira. Profesor Janos Bak. Naziva ga Zvonimirom, a ne Svinimirom...
A sad ti pokaži nekog vrhunskog stručnjaka sa ove najviše razine, svjetskih povijesnih sveučilišta, koji ga nazivaju Svinimir, tojest pokaži da takva teza uopće postoji izvan opskurnih srpskih sajtova, koji propovjedaju svinjogojstvo kao vid srpske dominacije nad europom. Ili prestani trolat...

Уф немој да причаш, светски стручњак у том пропагандном серијалу га тако назива!
Јел бар објаснио због чега га тако назива, јел спровео анализу неку тог назива?

Човек се звао Звьнимир.

- основа звьн- (упоредити старословенско звьнѣти) данас не постоји у језику, потпуно је замењена основом звон-

- латински није имао гласа /z/, тај глас замењиван је безвучним парњаком /s/

- глас /i/ у svin- стоји на месту словенског полугласа

Човек се звао Звьнимир.

- основа звьн- (упоредити старословенско звьнѣти) данас не постоји у језику, потпуно је замењена основом звон-

Meni nije jasno na osnovu čega se tačno uopšte i govori o tome da je u Zvonimirovom imenu bilo došlo do nekakve promene, pa još i da se to dovodi u vezu sa XIX stolećem, specifično?

Andrija Kačić Miošić kaže 1074. godine hrvatski kralj bi Zvonimir u Razgovoru ugodnom. To je jedino na šta sam ja nailazio.

Човек се звао Звьнимир.

Meni nije jasno na osnovu čega se tačno uopšte i govori o tome da je u Zvonimirovom imenu bilo došlo do nekakve promene, pa još i da se to dovodi u vezu sa XIX stolećem, specifično?

Andrija Kačić Miošić kaže 1074. godine hrvatski kralj bi Zvonimir u Razgovoru ugodnom. To je jedino na šta sam ja nailazio.

Izvrsno, obojica...
Rastrgajte ga do kraja...

Gledaj Lekizane...
Tvoji psi su se otrgnuli s lanca, i hržu protiv tebe, kao protiv lošeg gospodara...

.

Iznesi dokaze da nema zapisa Suonimir, Suonemerius na latinskom...
Tako je zapisan Zvonimir, što je prihvaćeno u mainstream svjetskoj povijesti...
Sad ti moraš dokazat da su ti zapisi krivotvorina...
Ajde da vidimo kako ćeš to napravit...

,
Нема записа Звонимир него искључиво поменути латински називи.

Нема записа Звонимир него искључиво поменути латински називи.

Još malo blamaže, kao da se nisi dovoljno ukakio...
Očito nikad nisi čuo za Baščansku ploču, koja na glagoljici izričito spominje hrvatskog kralja Zvonimira...
https://en.wikipedia.org/wiki/Baška_tablet

1656716475181.png

.

Poslednja izmena:

Качић Миошић пише далеко после времена о коме причамо, и питање је уопште на ког Звонимира мисли, с обзиром да је испред себе имао ЛПД и Орбинија где поједини владари и јесу измешани, као што ти је познато.

Još malo blamaže, kao da se nisi dovoljno ukakio...
Očito nikad nisi čuo za Baščansku ploču, koja na glagoljici izričito spominje hrvatskog kralja Zvonimira...
https://en.wikipedia.org/wiki/Baška_tablet

.
Башчанска плоча је доказани фалсификат из каснијег периода, имаш ли још штогод........
https://forum.krstarica.com/threads/hrvatski-vladari.508072/page-44
Није ваљда да су светски научници затајили по том питању.

Back