Ko je kriv za sukoba Hrvati-Srbi?

Problem je u tome jer se niko nije nametao da širi svoj uticaj. Srbin je verovao u Bogom danu pravdu, neku slobodu i fer igru. Zašto bi se Hrvati, Bugari ili bilo ko na Balkanu zvao Srbinom i bio u srpskoj državi i zagovarao srpsku ideju kad ni sam Srbin ne zna da je artikuliše i da joj širi uticaj, naravno da će onda svi da se razbežu, neko ka Nemcima, neko ka Rusima, neko ka Talijanima, pa Francuzima itd. Krenimo od 1850. godine, prošlo je 150 godina i za toga svega samo smo sebi pucali u nogu, a neki bi već carstva i postavljali temelje današnjih tehnologija, umetnosti i prava za to vreme.

Srbin će uvek da zezne nešto, i nikada mu bilo koji broj godina neće biti dovoljan da nešto postigne, kao da nije sposoban. Srbin je stvarno kao crnac, koliko god se šalimo, ali taj ekstremni primer crnca. Sve što Srbin koristi od tehnologije, sve što oblači, vozi, pravo kojim se vodi, sve što gleda, sve što govori, sve je to izmislio Englez, Francuz, Rus, Poljak, Italijan, Kinez, Japanac itd. osim Tesle kojeg je izmuzao i zna samo da kaže "izmislio je struju" što veze sa vezom nema em se još prepire sa katoličkim susjedima oko porekla tog čoveka. Svaki umetnički porket, svaka sprava, svaka vrsta mode, svaka vrsta filozofije i vere, sve je poteklo od umova drugih Evropskih država i Daleke Azije. Srbin je siromah kulturni, kao nasumično neko pleme centralne Azije.

Nadam se da neko bar razume o čemu govorim, da ne ispadne da pričam sam sa sobom. Uz kulturu dolazi i uticaj, da se ne dotičemo rase odmah. Srbin nema ništa realno, jer šare na tepisima i nošnji, junačke pesme i po koji manastir nisu nikakav kultura, a kamoli uticajna i ona što menja igru za druge u okolini. To sve navedeno imaju Grci, Kavkaz i mnogobrojna mala plemena i etničke grupe kojima se ni imena ne zna. Naša jedina kultura iz srednjeg veka je kao Dušanov zakonik koje one stvari niko ništa ne zna u široj javnosti, i ko fol Slovo Ljubve, o kome iko ništa nema pojma. Naši će ljudi stalno na ovo da nalaze izgovore poput "istorijske okolnosti" kako bi opravdali siromašni duh svog naroda i samih sebe.

Uzmimo zvaničnu istoriju gde se Srbi nalaze tu od 7. veka. Do 1400. godine, 7 vekova mi ništa nismo proizveli ni uticali nigde, i još 7 vekova posle toga ništa do dana danas. Znani smo po remove kebab mimovima i Jugoslaviji, a obadve stvari su isto kulturno siromašne i potpuno irelevantne u istoriji planete. Došle su i prošle, nikog nije briga niti i treba da bude.

Problem je u tome jer se niko nije nametao da širi svoj uticaj. Srbin je verovao u Bogom danu pravdu, neku slobodu i fer igru. Zašto bi se Hrvati, Bugari ili bilo ko na Balkanu zvao Srbinom i bio u srpskoj državi i zagovarao srpsku ideju kad ni sam Srbin ne zna da je artikuliše i da joj širi uticaj, naravno da će onda svi da se razbežu, neko ka Nemcima, neko ka Rusima, neko ka Talijanima, pa Francuzima itd. Krenimo od 1850. godine, prošlo je 150 godina i za toga svega samo smo sebi pucali u nogu, a neki bi već carstva i postavljali temelje današnjih tehnologija, umetnosti i prava za to vreme.
Odista? Srbi krivi?

Uzmimo zvaničnu istoriju gde se Srbi nalaze tu od 7. veka. Do 1400. godine, 7 vekova mi ništa nismo proizveli ni uticali nigde, i još 7 vekova posle toga ništa do dana danas. Znani smo po remove kebab mimovima i Jugoslaviji, a obadve stvari su isto kulturno siromašne i potpuno irelevantne u istoriji planete. Došle su i prošle, nikog nije briga niti i treba da bude.
Ma dabome, Srbi su krivi za sve BRE! Potvrdio i Peščanik!

Back