- Poruka
- 22.671
Kada je ova izjava data? Koji dokumenti to potvrđuju?
Izjava je povodom masakra u Glini, a navodi se u knjizi Jure Krišta "Katolička crkva i NDH".
Pokušat ću iskopati nešto izvornije.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kada je ova izjava data? Koji dokumenti to potvrđuju?

Pa sada može neko izvući neku Hitlerovu izjavu kojom se isti protivi ubijanju Jevreja...Izjava je povodom masakra u Glini, a navodi se u knjizi Jure Krišta "Katolička crkva i NDH".
Pokušat ću iskopati nešto izvornije.![]()
1. Jeste
2. Zvanično je blagosiljao ustaše u njihovom poslu, a njegovo sveštenstvo je aktivno sudelovalo u sprovođenju genocida.
3. Gde Stepinac u svojoj poruci Paveliću spomenuo masovna ubistva Srba (ne tvrdim da nije, nego ne znam)? Pa ni to ne menja činjenice pod 1 i 2.
Ma daj čoveče...Звучиш идентично као и неки просечан сарајевски муслиман, за кога је пок. патријарх Павле симбол геноцида над Бошњацима, чије је свештенство благосиљало убице и оружје (Шкорпиони).
Споменуо је. Цитат:
Овај час примио сам вијест, да су усташе у Глини постријељали без суда и истраге 260 Срба. Ја знам, да су Срби починили тешких злочина у нашој домовини у ових двадесет година владања. Али сматрам ипак својом бискупском дужношћу, да подигнем свој глас и кажем, да ово по католичком моралу није дозвољено, па Вас молим, да подузмете најхитније мјере, на цијелом територију Независне Државе Хрватске, да се не убије ниједан Србин, ако му се не докаже кривња ради које је заслужио смрт. Иначе ми не можемо рачунати на благослов неба, без којега морамо пропасти.
Плус је спасао смрти на хиљаде Срба-римокатолика, јер за Павелића није била битна вероисповест, него националност.
Иначе, усташе нису волеле Степинца јер су га сумњичиле да је симпатизер комуниста, неки чак и "српски човек" јер је био добровољац на Солунском фронту и одушевљавао се краљем Александром и кнезом Павлом. Усташе су му и брата убиле, а побиле су и на хиљаде католичких Срба и то управо у Јасеновцу.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vidis da bi o necem debatovao ozbiljno, morao bi o tome imati bar neka elementarna znanja, a sta ti ne znas:
Ne znas da Srbi na tom podrucju u toku svoje hiljadugodisnje istorije nisu bili izlozeni genocidu
niti od Osmanlija, niti od Habzburgovaca!
Dovoljno je bilo da za sav taj period hrvati stvore samo dva puta nezavisnu drzavu i oba puta izvrse genocid nad Srbima!
Prvi put NDH '41
Drugi put tkz. R. Hrvatsku '95.
Znaci u nezavisnim hrvatskim drzavama kao sto je istorija pokazala
nema mjesta za srpski narod, sem u glavama katarziranih Srba koji podsticu povratak u nezavisnu Hrvatsku!!!!
I jos da shvatis da Srbi suvereni u svojoj zemlji na svojim imanjima, mogu postati samo ratom!
Ne odgovaraš mi na pitanja, izbegavaš argumentovanu raspravu, tvoje zalaganje odgovara hrvatskim nacistima, a primetno ih i zabavlja.Vidis da bi o necem debatovao ozbiljno, morao bi o tome imati bar neka elementarna znanja, a sta ti ne znas:
Ne znas da Srbi na tom podrucju u toku svoje hiljadugodisnje istorije nisu bili izlozeni genocidu
niti od Osmanlija, niti od Habzburgovaca!
Dovoljno je bilo da za sav taj period hrvati stvore samo dva puta nezavisnu drzavu i oba puta izvrse genocid nad Srbima!
Prvi put NDH '41
Drugi put tkz. R. Hrvatsku '95.
Znaci u nezavisnim hrvatskim drzavama kao sto je istorija pokazala
nema mjesta za srpski narod, sem u glavama katarziranih Srba koji podsticu povratak u nezavisnu Hrvatsku!!!!
I jos da shvatis da Srbi suvereni u svojoj zemlji na svojim imanjima, mogu postati samo ratom!
"Ovaj čas primio sam vijest, da su ustaše u Glini postrijeljali bez suda i istrage 260 Srba. (...) Smatram ipak svojom biskupskom dužnošću, da podignem svoj glas i kažem, da ovo po katoličkom moralu nije dozvoljeno, pa Vas molim, da poduzmete najhitnije mjere, na cijelom teritoriju Nezavisne Države Hrvatske, da se ne ubije nijedan Srbin, ako mu se ne dokaže krivnja radi koje je zaslužio smrt." (Krišto, Jure : Katolička crkva i Nezavisna Država Hrvatska.)
Ne odgovaraš mi na pitanja, izbegavaš argumentovanu raspravu, tvoje zalaganje odgovara hrvatskim nacistima, a primetno ih i zabavlja.
Prijatelju, ne možeš se izboriti za svoje pravo ako te nema.
Postaješ ko kami.Ma ti si izgleda u 8. osnovne docekao 18. rodjendan po zakonu o obaveznom osnovnom skolovanju!
Prijatelju moj, postoji nesto sto se u ovom hebenom svjetu zove pragmatizam i iz tih razloga kazem ti:
Nas otklon prema rimskoj pogani i skotu stepincu nije sporan, ali alarmantno je stanje u kojem ne cinimo
otklon prema ovovremenom otpadu, koji kako vidis hrli u narucje rimu i taj novoraskolnicki stampedo koji velica
ideologe pogroma nad nasim precima treba stavljati u fokus danasnjice!!
Zato je dobrodosao ovaj sa avatrom stepinca, jer otvoreno dokazuje djelovanje i puteve kuda bi da nas
vodi ovodanasnja srpska otpad!!!
Можда си у праву.
Мада сам ја за елиминацију зла испрд наших очију, ма у ком појавном облику било (нпр. слика ...)
Знаш ону, далеко од очију, далеко од срца.
ljudi, a el se seca neko 1217. i toga da je Stevan Prvovencani primio kraljevsku krunu od Pape uz uslov da pokatolici narod? Corovic cak sugerise da smo zvanicno mozda bili i katolici te dve godine![]()
Kako to u srcu da nam bude?
Neka ih, ne treba zmiju kriti!
Treba pokazati one sto ih drze, sto suruju s'njima, zaboga sto bi mi krili plodove njihova djela???
Плус је спасао смрти на хиљаде Срба-римокатолика....

Simbol kralja nije dobio od tadašnjeg pravoslavnog poglavara, već od katoličkog - i to je činjenica.Та језуитска историја приучених кафанских историчара ''код Златног Буренцета'' може да прође само код неуких и индоктринираних.
Папа ГА НИЈЕ КРУНИСАО, већ му посало круну (предмет од злата и бисера) као МАМАЦ, да га покатоличи славољубља краљевског ради. Оста папа и без поклона и без остварења намере, јер Првовенчаног овенчаше царском (неки мисле краљевском) титулом ПРАВОСЛАВНИ ЕПИСКОПИ.
То што сам ти послао круну на лепе очи са намером да те купим обећаним краљевским достојанством, не значи да сам те крунисао, нити да си примио папизам место Православља!
То само значи да нудиш материјално, тражећи заузврат духовно (послушање).
Глупост је, светогрђе и безумље да су Првовенчаног крунили царском круном. Тако нешто може да изјави само незналица. Да је то урадио, цариградски патријарх би бацио на њега анатему, као што је бацио и на Душана.
У православном свету, титула краља не постоји. Мало се зна, али то је католичка титула и краљевске круне је давао једино папа. Једино папа. Он је земље проглашавао за краљевине и слао им круне. Тако је и Србија призната за краљевину, а Немањићи добили круну, јер:
1. У то време је око 50% Срба било римокатоличке вере
2. Стефан Првовенчани је обећао папи прелазак целе Србије на римокатолицизам
То је и логично. Тад су Византија и Цариград били српски највећи непријатељи. Гори од Турака.
Рим је тада био 1000 мање зло. Штавише, није био зло уопште!
Једино кад се појавио Св. Сава са аутокефалном црквом. Ем аутокефална црква (нема поглавара ван Србије), ем њен челник Србин, ем још краљев рођени брат. Одлука је пала: обећања папи падају у воду, аутокефална српска црква је 1000 боље решење.
А круна је у међувремену остала и преносила се са главе на главу све до краља Душана, који се после окрунио за цара и постао цар Душан.
Simbol kralja nije dobio od tadašnjeg pravoslavnog poglavara, već od katoličkog - i to je činjenica.
A štaje bilo sa pravoslavcima?
Stalno nam poturaš tezu o Srbima -rimokatolicima.
Pa kako ih je to spašavao.
Jel po onom ključu 1/3 pokrstiti+1/3 pobiti+1/3 raseliti= .........
Sad je i Pavelić bio mali "nevaljalko" pa nije slušao starijeg Stepinca.
Pa se tako otrgao njegovoj kontroli,da ga je čak u jednom momentu naterao da pokrštava Srbe(pravoslavne)!!
1. U to vreme većina Srba su bili još uvek pagani.Глупост је, светогрђе и безумље да су Првовенчаног крунили царском круном. Тако нешто може да изјави само незналица. Да је то урадио, цариградски патријарх би бацио на њега анатему, као што је бацио и на Душана.
У православном свету, титула краља не постоји. Мало се зна, али то је католичка титула и краљевске круне је давао једино папа. Једино папа. Он је земље проглашавао за краљевине и слао им круне. Тако је и Србија призната за краљевину, а Немањићи добили круну, јер:
1. У то време је око 50% Срба било римокатоличке вере
2. Стефан Првовенчани је обећао папи прелазак целе Србије на римокатолицизам
То је и логично. Тад су Византија и Цариград били српски највећи непријатељи. Гори од Турака.
Рим је тада био 1000 мање зло. Штавише, није био зло уопште!
Једино кад се појавио Св. Сава са аутокефалном црквом. Ем аутокефална црква (нема поглавара ван Србије), ем њен челник Србин, ем још краљев рођени брат. Одлука је пала: обећања папи падају у воду, аутокефална српска црква је 1000 боље решење.
А круна је у међувремену остала и преносила се са главе на главу све до краља Душана, који се после окрунио за цара и постао цар Душан.
Pa?Али то није Света тајна.
Pa?
On zbog toga nije postao kralj?
Simbol kralja nije dobio od tadašnjeg pravoslavnog poglavara, već od katoličkog - i to je činjenica.