Alter_Ego_
Stara legenda
- Poruka
- 93.425
Ja da, al kad Ukrajina to radi na zapadu, se precutkuje.
Како се прећуткује? Нисмо писали о томе?
Зашто то помињеш? У ком контексту? Ако једна страна то ради у рату, и друга може у миру?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja da, al kad Ukrajina to radi na zapadu, se precutkuje.

Имали су у виду, али су постојали разни ограничавајући фактори. Југославија је била земља у кризи, иако то многи одбијају да признају. Наоружање и војна опрема су увек били скупи. Друго, нису сви имали исти интерес унутра исте државе.Naravno da su postojale, zato i kažem da su politički pismeniji to morali da imaju u vidu, iz kog razloga nisu, možemo samo da nagađamo..
Da li viđaš naše ljude sa njima i koliko često?
Pa koliko smo mi zapravo okrenuti Rusiji kada se sve sabere? Ovi naši na vlasti laprdaju o tome, ali koliko je tu zapravo saradnje?
Mišljenja sam da ovi naši ne mogu da ostvare veću saradnju sa Rusijom inače bi nam EU uvela sankcije (ovo važi i za vreme pre izbijanja rata).
Dakle i da smo hteli, ne bi mogli da kupujemo rusko naoružanje..Имали су у виду, али су постојали разни ограничавајући фактори. Југославија је била земља у кризи, иако то многи одбијају да признају. Наоружање и војна опрема су увек били скупи. Друго, нису сви имали исти интерес унутра исте државе.
Мржња према Русији постоји, чак је има и у медијима.Smatram da si skroz omašio.
Ovde ne postoji rusofobija ništa više nego što postoji vatikanofobija, Nemačkofobija, englezofobija, EUfobija, NATOfobija, bugarofobija, čak i izraelofobija.. bosanskohercegofobija, crnogorofobija haha itd. od svih tih manjih ili većih fobija to prema rusima je mala maca, govorim o ovom našem narodu. to čak vide i stranci ovde, svi nas zovu malim Rusima i jasno je i što.
Realno gledano nismo kolektivni kao što su Rusi, više naginjemo ka nacionalnom individualizmu (svako gleda svoje dupe)Naši ljudi vole da vide krivce u dugima, to je omiljeni mehanizam odbrane od sopstvenbe nesposobnosti.
Pa ja sam bila na jednom planinarenju gde je bilo dva ruska para. Jedni su rusi iz Moskve drugi veze nemam... oni čak ni međusobno nisu komunicirali na celoj toj turi. A taj jedan par sa kojima sam pričala su mi rekli da Srbi njima zameraju što se ne mešaju s nama. Ona se jopš kao pravdala... Tako dakle oni su zatvoreni više, možda su samo introvertniji za ove naše tipične ekstroverte bučne i otvorene.. ali u velikim gradovima kakav je BG oni su se sasvim fino uklopili.
Drugo, sad se nadovezuješ na politiku. Nama Rusija nikada nije bila bliska. Mislim od II sv rata pa sve do sada. Kada mso mi to bili blsiki sa njima i sarađivali? Oni su daleko prvo, drugo oni su se isto odnosili i prema Hrvatima i nama... slali su oružje Hrvatim kda su započeli oružanu pobunu i otceplljenje. Posle su glasali i za sankcije, mi smo bili izbačeni iz UN. Posle se povukli kao Vojska sa Kosova. Jednostavno, oni su više učinili Hrvatskoj nego nama. Mi smo im dobri samo kao remetilački faktor prema Zapadu. I našli su se sa nama zbpg mržnje koju ovde vide prema NATOu, to su prepoznali. I to je jedina spojna stvar što se politike tiče.
80-тих смо могли. Пред рат смо могли. После рата смо могли.Dakle i da smo hteli, ne bi mogli da kupujemo rusko naoružanje..
To pogrešno tumačiš. to nije mržnja prem zemlji Rusiji, to može biti samo politika i ništa više.Мржња према Русији постоји, чак је има и у медијима.
Mislim da je čak i složenije od ovoga ... Iz nekog razloga su ljudi navikli na obožavaju autorativne lidere, a ovaj to glumi za sve pare (a i preteruje da ti se smuči).Razlog zašto se Vučić tip političara primio u Srbiji je baš taj što njegova bolest rezonira sa tipičnim bolestima ovdašnjih ljudi, posebno recimo megalomanija, ali igra drugi su krivi,
Izigrava žrtvu i igra na emociju kod ovih emotivno najranjivijih ...ja sam dobar, drugi hoće da me unište, to je paranoja ovde vrlo česta i dobro se prima, zatim uloga žrtve, itd
Wow. Reci nam da nemas pojma o istoriji a da ne kazes da nemas pojma o istoriji.
To pogrešno tumačiš. to nije mržnja prem zemlji Rusiji, to može biti samo politika i ništa više.
Dajte ljudi , mi kao da živimo u drugačijim zemljama. Gde se vi to kećete i sa kim komunicirate? Pa vi to što neko hoće da Srbija uđe u NATO vidite kao mržnju prema Rusiji ili rusofobiju?? Zaista ste prsli u logici.
I opet se vraćamo na ono od malopre, ko je od tadašnjih političara iz Srbije mogao da pretpostavi da će nam trebati oružje protiv Hrvatske recimo, il koga god? I da je kupovao, pazi, tada smo bili SFRJ još uvek, da li bi to bilo moguće? Ili da li bi sa tim oružjem mogli da se suprotstavimo NATO-u?80-тих смо могли. Пред рат смо могли. После рата смо могли.
За време рата то иде теже.
ЈНА је набавила ескадрилу МиГ-ова 29 1987. године. Био је план да се настави са даљом набавком, али је рат то зауставио.
Pa hajde kada si tako pametan kaži ti ponešto o tome kada smo od II sv rata bili kao narod i država povezani sa rusijom ? Ajde baš me zanima.
Pogrešno vidiš.Ne, ja to vidim kao Stokholmski sindrom.
Satljin je na neki način odigrao ulogu u odbrani Rusije, ali je daleko od toga da ju je spasio. Mislim da bi opustošio Rusiju da nije došlo do napada Nemaca. Čovek je bio psihopata i paranoik, a najčešće takvi uspevaju da dođu do moći jer su beskrupulozni i ne zaziru od likvidacija.Стаљин је спасио Русију, и све словенске народе од истребљења, и зато је његов лик и дело трн у оку западних империјалиста и њихових домаћих сарадника у Србији.Првобитни план западних капиталиста је био да помогну Хитлеру да направи највећу војну машинерију у људској историји, и да онда он поубија Русе и већину Словена или да их протера у Сибир.Но, то није успело због "човека од челика" који је осујетио тај план, па се сада проглашава највећим злочинцем у људској историји.
Ista je to Sovjetska skola, secam se 2015. kad su uhapsili devojku od 18 godina u Donjecku, pokusala da podmetne bombu, i pitali je zasto, obecali su mi 5000EКако се прећуткује? Нисмо писали о томе?
Зашто то помињеш? У ком контексту? Ако једна страна то ради у рату, и друга може у миру?
![]()
Pogrešno vidiš.
to nije Stokholmsiki sindrom već čisto racionalno razmišljanje.
Stokholmski postoji kod ovih čacijevaca koji se dive i okreću dupe prema Zapadnim zemljama kao npr predsednik. Oni su podatni. Mi koji nikada nismo bili radikali imamo zdrav i normalan odnos prema Zapadu . Vrlo racionalan.
Pa moras gledati citav kontekst zbivanja a ne u izolaciji kako ti zelis i kako tebi odgovara. Zasto je tako bilo posle drugog svetskog rata? Ko je vladao Srbima i Srbijom tada?
Zasto ne spomenes da upravo zahvaljujuci Rusima nismo proglaseni genocidnim narodom na incijativu nasih "prijatelja" sa Zapada, prvenstveno Engleza.
Nije svet ni istorija kako mala Paula zamislja i na osnovu iskustva sa planinarenja sa dva ruska para.
E, hvala ti. Zaista sam slučajno pomislila da to što sam upoznala dva ruska para na planinarenju mi je dovoljno da znam čitavu istoriju rusije i Srbije. Hvala ti.
Са порастом броја покондирених тикви. Русофобија је заправо једна грана титоизма.Kada/kako se razvila rusofobija u srpskom narodu?![]()
Ako mogu da se umešam na momenat samo,uzevši u obzir činjenicu da je dobrom delu našeg naroda nepoznato ko nas je 1999.godine bombardovao,a ti pričaš to što pričaš,i ispada da su krivlji Rusi nego ovi što su nas bombardovali.A mislim da im mnoštvo naroda u Srbiji nije zaboravilo nedelovanje prilikom NATO bombardovanja.
Samo ih dodao da nisu samo Rusi u pitanju, vec sbi narodi. 190 njih, naravno vecina jesu Rusi, Ukrajinci, Belorusi tad su bili isti narod.Broj Rusa ubijenih pod Staljinom je teško utvrditi, ali procene se kreću od miliona do više od 20 miliona, uključujući žrtve čistki, Gulaga, prisilne kolektivizacije i gladi kao što je Holodomor. U ovim periodima, procene o broju žrtava variraju zavisno od izvora, metodologije i uključivanja različitih kategorija smrti.
Ne razumem poentu boldovanog jer nit je tema nit smo baš svi neuki. Dakle, tema je Rusija i njena pomoć pa ih zato veličamo. Samo mi reci kako nas je Rusija odbranila od ovih boldovanih?Ako mogu da se umešam na momenat samo,uzevši u obzir činjenicu da je dobrom delu našeg naroda nepoznato ko nas je 1999.godine bombardovao,a ti pričaš to što pričaš,i ispada da su krivlji Rusi nego ovi što su nas bombardovali.
U bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine učestvovalo je 19 članica NATO-a. To je bila operacija „Allied Force“ (Saveznička sila), sprovedena od 24. marta do 10. juna 1999. bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.
U akciji su učestvovale sledeće zemlje članice NATO-a:
Sjedinjene Američke Države (SAD) ,Velika Britanija,Francuska,Nemačka,Italija,Kanada,Belgija,Holandija,Portugal,Španija,Turska,Grčka,Norveška,Danska,Island,Luksemburg,Češka,Mađarska,Poljska .
Ako mogu da se umešam na momenat samo,uzevši u obzir činjenicu da je dobrom delu našeg naroda nepoznato ko nas je 1999.godine bombardovao,a ti pričaš to što pričaš,i ispada da su krivlji Rusi nego ovi što su nas bombardovali.
U bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine učestvovalo je 19 članica NATO-a. To je bila operacija „Allied Force“ (Saveznička sila), sprovedena od 24. marta do 10. juna 1999. bez odobrenja Saveta bezbednosti UN.
U akciji su učestvovale sledeće zemlje članice NATO-a:
Sjedinjene Američke Države (SAD) ,Velika Britanija,Francuska,Nemačka,Italija,Kanada,Belgija,Holandija,Portugal,Španija,Turska,Grčka,Norveška,Danska,Island,Luksemburg,Češka,Mađarska,Poljska .