Rusofobija kod Srba

Meni devojka Ruskinja, od nove godine zajedno, oci boje neba, nekad je toliko volim da pokusavam da je zamrzim, jer znam ako popustim i spustim gard, moce da radi sa mnom sta joj volja, sva sreca pa nije takva.
FW-MemeGoodLuck.jpg

I onda mi neko prdi o kaubojima, filmovima, serijama... Da se zgroziš.

Prosečan amerikanac je bogataš samo eto trenutno ima manjih finansijskih problema. A šuplji i prazni isfolirani.
Ma plićak zešći, drzava ih namerno pravi takvima da ih moze manipulisati. Znaš kako kazu ko je najpametnija osoba na ulicama Los Andjelesa, dvanaestogodišnji turista iz Evrope.
Opšta kultura im je 0, mediji im ispiraju mozak propagandom poebno kako su najbolja zemlja na svetu, oni veruju, bar vecina. Al to bar nije tesko, jer ne znaju 5 drzava da nabroje, il kad pokusaju bude Berlin, Afrika itd. Rade rade i samo rade, privatni zivot nula. Dodje kuci sa oosla uvali se u kauc i zdere i tako iz dana u dan. Gojaznih koliko ti volja. To je taj americki san. I da, zdravstveno osiguranje ne postoji, gips obican ako si stranac te izadje 800 dolara, a o beskucnicima i slicno, ne pričam. Znaju da pljuju po drugima, a pateticni su.
I to o standardu, jeste moze se zaraditi, ali je sve preskupo.

Русофобија је већ подуже присутна у српском корпусу. За русофобију и анимозитет према Русима, народу сдродне духовности, културе.не постоје рационални разлози. Ни историјски, кроз историју Руси никад нашем народу зло нису чинили, напротив, помогли су Србима када год су могли, 1914-е су зарад братског српског народа потиснули разум и узроковали властиту пропаст, нису помогли Србима када ни себи нису могли помоћи, када су их водили руски изроди и када су доживљавали суноврат.

Разлози и мотиви подстицања русофобије у српском корпусу су искључиво и једино политички. Подстицала се у XIX вијеку када неким српским политичким елитама водиља бјеше слугерањство Аусстрији и отклон од братског руског народа, подстицана је у другој Југославији након 1948-е јер је код Срба, најбројнијег народа у Југославији ваљало потиснути русофилију, но посебно се агресивно ради на анимозитету према братском руском народу задњих деценија, у овом миленијуму. Опет због политичких процеса, како глобалних тако и локалних. И посебно се агресивно ради на русофобији задњих година јер Русија са пријатељима из БРИКС-а постаје све опаснијом претњом плановима глобалних хуља.

На анимозитету према братскм руском раде продане душе међу Србљем, медији под контролом западних центара моћи, невладиниччки несој, раде и другосрбијанске а богами и антисрпске политичке опције, ради и ликови знани и незнани огрезли у аутошовинизму, раде и неки кругови у владајућем политичком блоку. Уопште однос владајуће политике према братском руском народу је амбивалентан, на једној страни истићчу како су нам Руси пријатељи, на другој се то пријаељство не враћа када на гласањима у УН умјесто да макар остане уздржан наш представник даје глас којим се осуђује Русија. На једној страни имамо изјаве људи у власти попут Вулина и блиских власти који јесу русофили, на другој на режимским медијима и оним под контролом власти свакодневно добију простор србомрсци попут креатура Дарка Обрадовића или оног другог Дарка "малигног руског утицаја". Што ли? Посебно се опет ради на јачању русофобије током драме око НИС-а. Ситуација око НИС-а јесте уаје.бана, тежа не може бити, ако је једини начин национализација, што јесте отимачина, у реду, учини то, али не чини тако да паралелно дозираш рзусофобију и анимозиутет према вратском народу.

Ту се перфидно манипулише неким истроријским догађајима, Као ето, Руси нису попмогли Србима 1990их или 1999-е, или Руси су продавали оружје Хрватској. Па како ће помоћи када ни себи нису могли помоћи, када су Русију водили руски изроди и непријатељи руског народа, када су и сами доживљавали суноврат и понижење? Те 90-е су оставиле тешке ожиљке на души сваког руског родољуба.

Како год, на русофобији у српском корпусу, ће се радити све агресивније наредних година. Биће се тешко отхрватити и не постати жртвом агресивне антируске пропаганде. Мада опет ко зна шта ће нам донијети будућност.

I bez obzira na sve to, narod pamti šta je ko radio. Ne verujem da neko voli Nemce iz tog perioda ali je bilo i straha od Rusa iz tog perioda. Ne znam zašto se odmah poteže Jasenovac il konc logori, jer niko ne upoređuje ničije žrtve a zlodela su zlodela ko god ih činio. Staljin je pobio milione Rusa, uz pomoć pristalica, i to je ogroman zločin sa kojim je srpski narod upoznat takođe...
A šta tačno upoređuješ kada kažeš da ti je baba rekla da su nemci -u množini, bili bolji od rusa-u množini?

Upoređuješ ko je imao lepše uniforme ili ko je imao koncetracione logore širom evorpe za masovnu likvidaciju civila,
i recimo streljanje đaka?

Srpske civilne žrtve u WW2 od strane nemaca i njihovih saveznika ustaša a i šire se procenjuju na više stotina hiljada!!!!

Kada/kako se razvila rusofobija u srpskom narodu? 🤔

Pocela se razvijati onog momenta kada su interesi naseg naroda potisnuti iza interesa ruskih politicara i kada su mnogi nasi ljudi zrtvovali svoju drzavu i narod zarad moci koju su od Kremlja dobijali.

Razdanilo nam se da mi nismo u onom vozu sa Vronskim i da ne slusamo pesmu dobrovoljaca koji krecu u pomoc pravoslavnoj braci...i necemo nikada u tom vozu biti uz zal sto smo predugo verovali u njega.

Kod mene u okruženju su većina rusofili i poneki neutralan. Politička rusofobija je savim razumljiva stvar, poći od društvenog uređenja u toj državi.
Ko god bi hteo da je tako i kod nas (a dobrim delom nažalost jeste) ima despotski mentalitet.
Postoje nekih negativnih sličnosti između Srbije i Rusije - od autoritarnog stila upravljanja do uloge u sopstvenom regionu.
Nije tek tako slučajno što nas mnogi vide kao male ruse. Šteta što nismo više kao Evropljani.

Nije tek tako slučajno što nas mnogi vide kao male ruse. Šteta što nismo više kao Evropljani.

То је у ствари само фраза којом одређени Срби сами себе часте.

Осим њих нико није ни чуо ни користио ту фразу, не да сам ја чуо. Не на Западу. Још мање у Русији самој, с тим што би се Руси приде стресли од гађења. Контраинтуитивно, Руси су велики нарциси.

Осим њих нико није ни чуо ни користио ту фразу, не да сам ја чуо. Не на Западу. Још мање у Русији самој, с тим што би се Руси приде стресли од гађења. Контраинтуитивно, Руси су велики нарциси.
Ja je jesam čuo na zapadu, odnosnu ne samu frazu nego da nas vide kao ruske saveznike.
U svakom slučaju, tužno je da su Srbi kao nacija toliko zastranili i da na pragu 2026. kao da nismo Evropa.

Samo mali broj čudaka se časti tim terminom "mali Rusi", ostalima to zvuči veoma ponižavajuće, nadam se.

Сваки русофил има свог русофоба, два облика благог лудила који се свађају као Мргуд и Никола Милентијевић у Три карте за Холивуд.

A šta tačno upoređuješ kada kažeš da ti je baba rekla da su nemci -u množini, bili bolji od rusa-u množini?

Upoređuješ ko je imao lepše uniforme ili ko je imao koncetracione logore širom evorpe za masovnu likvidaciju civila,
i recimo streljanje đaka?

Srpske civilne žrtve u WW2 od strane nemaca i njihovih saveznika ustaša a i šire se procenjuju na više stotina hiljada!!!!
I još jednom, navedi gde sam to napisala, tj da su Nemci bili bolji od Rusa? Dokle ta proizvoljna tumačenja nečijeg posta???

Back