Srbija podstice katolicenje Srba!

1. Србин паписта - НЕ ПОСТОЈИ. У папизу се губи идентитет, као и у свакој колективистичкој јереси. Личност и припадност постоје само у Православљу.
2.Нагађања и мантрице језуитске

Гомилу контрадикција износиш (кажеш не постоји код Срба краљ (привилегија паписта), а та титула се преносила са главе на главу СРБСКУ???? до цара Душана). Подмећеш папизам, којег нигде нема и против кога се најкрвавије ратује?

Не би Срби џаба добили аутокефалност и архиепископију да иза ње није стајао НЕКИ ЦАР!

Било је царева Србских и пре Душана, отуда аутокефалност и ПРВА НАЦИОНАЛНА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА НА СВЕТУ!

Па није баш тако.Губљењњ идентитета се догађало код православних народа чији делови су падали у папску јерес.Код немаца имаш немце лутеране и немце паписте.А то губљење идентитета код оних који постају паписти је по свој прилици појава везана за пар стотина година уназад.Доказ су већ помињани немци који су доста рано пали у паску јерес.

Ти мислиш да је он носио баш ту мамац-круну папину?

Смешан си, било је круна србских и пре миропомазања у СПЦ, цареве Србске је миропомазивала Цариградска патријаршија!

Деретић (који има и помало скретања) вам је на тој теми одржао свима лекцију!
Jesam, smešan sam.
I to nema veze sa temom.

Ти мислиш да је он носио баш ту мамац-круну папину?

Смешан си, било је круна србских и пре миропомазања у СПЦ, цареве Србске је миропомазивала Цариградска патријаршија!

Деретић (који има и помало скретања) вам је на тој теми одржао свима лекцију!

E, ako je Deretić rek'o, onda je garant istina! :hahaha:

Ne verujem.
Mislim da je bio pragmatičan političar i vladar.
I drago mi je da je deo naše istorije.

Његов прагматизам је био Светотачком мудрошћу освећен.За разлику од прагматизма садашњих наших политичара који са Богом и православљем немају благе везе.

Poslednja izmena:
Павелић није покрштавао Србе, већ је створио "Хрватску православну цркву" и форсирао православце да се назову Хрватима, не да пређу на католичанство. Павелића је болео к. за католике - зато је убијао и Србе католике, јер су Срби.

E znao sam od prvog posta da ćeš ovo napisati!!
Povuci paralelu do današnjih dana.
Da li je osnovana pre koji mese ponovo "Hrvatska pravoslavna crkva"?
Teorija o Hrvatima pravoslavne veroispovesti je prodavanje magle !!
Ono -PRAVOSLAVNE-se vremenom gubi i šta ostane?

Ne znam da li si u stanju da razlikuješ narod od vladajuće strukture...

Vidi ovako, Crkva kao institucija UVIJEK živi od naroda,odnosno svojih sljedbenika.

Nikad od vladara!

Ako su se gradili hramovi i manastiri mora da je bilo puno vjernika koji su sve to omogućili.

Istina, za gotovo svaki manastir i crkvu se navodi ko od vladara ga je dao sagraditi, ali to ne znači i da ga je u potpunosti financirao.

Taj teret su uglavnom ponjeli vjernici.

Не куме он лично пропагира нео паганизам.Мани га се.

Знам шта пропагира, али је код језуитских подвала 100% у праву!

Дуго је истраживао њихове лажи, супротстављајући их понекад оштрици житија светих!

Његов прагматизам је био Светотачком мудрошћу освећен.За разлику од прагматизма садашњих наших политичара који са Богом и православљем немају благе везе.
Dragi moj, naši sadašnji lideri su par svetlsonih godina udaljeni od pragmatizma.
Stefan Nemanjić i njegov brat Rastko su savršeno kapirali svet u kojem žive, i državu o kojoj su vodili računa su vodili na najbolji mogući način.
Ovo je političko gledište. Ako hoćeš religijsko, možemo se preseliti na pdf religija.

Нисам унијата, чист католик сам.

Ti si iskusni forumaš sa velikim brojem postova i tek danas sam na pdf "Istorija" na temi o ustašama prvi put primjetio da braniš katolicizam. Ti si prvi Srbin katolik za kojeg čujem. Za početak, reci mi odakle ti podatak da u Srbiji ima 400 000 katolika i da štuju Stepinca? Kojem župniku si se obratio? Na kojem jeziku slušaš ili ćeš slušati misu? Katolicizam je vezan za Mađare, Hrvate, Bunjevce i neke manje europske skupine... koliko misliš da ima Srba katolika u Srbiji i po kojoj logici su nastali? Ti si objasnio svoje razloge, sve OK (iako mi se čini, ako se u stvari ne za.ebavaš sa svima nama, da je tvoj čin u stvari prosvjed protiv bezbožničke klime u Srbiji u kojoj je SPC više vezana za naciju nego za Kristov nauk).

Što se Stepinca tiče, on je bio čisti kršćanin koji nije miješao Crkvu i politiku, kao mladić se dobrovoljno borio rame uz rame sa Srbima na Solunskom frontu i kao takav je bio prihvatljiv i srpskom kralju jer je upravo za vrijeme kraljevine Jugoslavije postao nadbiskupom (vjerojatno ima mnoštvo fotki na kojima se on rukuje sa srpskim kraljem kao što je bilo slika na kojima se rukuje sa Pavelićem i kao što ima slika na kojima je sa Titom). Kad se NDH raspala, nije bježao nego je ostao sa svojim narodom, ostao je pod cijenu života vjeran svojoj Crkvi, nije pristao na odvajanje od Vatikana i na kraju je otrovan. Sve je to poznato svima u svijetu i svatko tko ga poznaje ga smatra mučenikom koji je dao život za vjeru.

Za tvoju informaciju, Stepinac neće još dugo biti blaženik nego će biti proglašen svecem u rangu svjetskih svetaca Katoličke crkve, dakle ne onih koji se štuju lokalno nego u cijelom svijetu od Južne Amerike do Filipina....

link:
http://www.google.hr/url?sa=t&sourc...5aXECQ&usg=AFQjCNFWWfVCGmIFqG0zTKFWN-sB86SpDA

c/p iz gornjeg linka

Iznimna je to čast za Crkvu i narod. Bio bi to najjasniji komentar riječi božje, važnog dokumenta kojim blaženog Alojzija Stepinca Vatikan svrstava u red svetaca koje štuju katolici cijeloga svijeta. Ili svjetovnim rječnikom rečeno: blaženi Stepinac je ušao u prvu svetačku ligu, skupa sa svetim Benediktom, svetim Franjom Asiškim, svetom Terezijom Avilskom, i drugima, on je na popisu onih koji su svojim životom beskompromisno svjedočili riječ Božju. Žrtvujući sebe u raznim vremenima i epohama mijenjali povijest i Crkve i svijeta. .

Vidi ovako, Crkva kao institucija UVIJEK živi od naroda,odnosno svojih sljedbenika.

Nikad od vladara!

Ako su se gradili hramovi i manastiri mora da je bilo puno vjernika koji su sve to omogućili.

Istina, za gotovo svaki manastir i crkvu se navodi ko od vladara ga je dao sagraditi, ali to ne znači i da ga je u potpunosti financirao.

Taj teret su uglavnom ponjeli vjernici.
U Srednjem veku (o kome je reč) religija je bila isto što i politika, i u potpunosti je zavisila od volje vladara.
Volja običnog naroda je bila nešto sasvim drugo. I među svim slovenskim plemenima je jako dugo trajao otpor hrišćanstvu.
Među onima koji su primili katoličku veru jasna je razlika između izvorno slovenskih mitova i hrišćanske tradicije, što nije slučaj sa pravoslavnim mitovima koji su mešavina hrišćanstva i paganske tradicije.
No, sve je ovo neka druga priča i nema mnog oveze sa politikom.

Па није баш тако.Губљењњ идентитета се догађало код православних народа чији делови су падали у папску јерес.Код немаца имаш немце лутеране и немце паписте.А то губљење идентитета код оних који постају паписти је по свој прилици појава везана за пар стотина година уназад.Доказ су већ помињани немци који су доста рано пали у паску јерес.

Мислим на духовна невештаствена оболежја идентитета, као што су морал, част, побожност, а не на варијације назива народа и вештаствена обележја (попут броја, споменика и сл...)

Знам шта пропагира, али је код језуитских подвала 100% у праву!

Дуго је истраживао њихове лажи, супротстављајући их понекад оштрици житија светих!

Размисли.Нео пагани од народа коме припадају праве идол.Погледај Хитлера.Јел можда није било наци историчара који су писали неку нову историју тог народа.Сумњиво је то његово расуђивање,а самим тим и истраживања.Због неких мојих даљих предака немаца који нису били баш племићи,а због пристасности неким мојих предака срба испаде да сам ја немачки племић.А нисам.Ја сам СРБИН. ,али нећу тога да одлазим у другу крајност као Деретић у односу на друге историчаре.Истина је ту негде између.

Мислим на духовна невештаствена оболежја идентитета, као што су морал, част, побожност, а не на варијације назива народа и вештаствена обележја (попут броја, споменика и сл...)

ОК нисмо се размели куме.

1. U to vreme većina Srba su bili još uvek pagani.
2. Pa, u to vreme je Rim bio daleko, a Vizantija sused i neprijatelj.

Мислим да у то време (12. и 13. век) више није било Срба пагана. Можда само неки јачи остаци по тешко приступачним селима, Срби се масовно крсте још вековима раније (9. век).

Управо зато што је Рим био далеко, био је савезник. Као и данас што се тако доживљавају Руси, а нико у Србији није осетио руску чизму. Они који јесу, кажу да су немашка и америчка мачји кашаљ наспрам ње.

1. Србин паписта - НЕ ПОСТОЈИ. У папизму се губи идентитет, као и у свакој колективистичкој јереси. Личност и припадност постоје само у Православљу.

Ја сам "паписта". Римокатолик сам.

Србин сам по националности. Оба родитеља су ми Срби, сви преци и сви рођаци су ми Срби.

На пописима и при попуњавању докумената се изјашњавам као Србин. То сам по народности, ја другу народност немам.

По чему ја нисам Србин?

Гомилу контрадикција износиш (кажеш не постоји код Срба краљ (привилегија паписта), а та титула се преносила са главе на главу СРБСКУ???? до цара Душана). Подмећеш папизам, којег нигде нема и против кога се најкрвавије ратује?

Не би Срби џаба добили аутокефалност и архиепископију да иза ње није стајао НЕКИ ЦАР!

Било је царева Србских и пре Душана, отуда аутокефалност и ПРВА НАЦИОНАЛНА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА НА СВЕТУ!

Гледај, нису контрадикције, него се ради о основним стварима, буквару историје.

У византијско-правосланим титулама не постоји титула краља и краљевске круне. У оно време, владарска достојанства су давали црквени поглавари, као симбол божјег благослова и божјег венца, јер се тумачило да је свака власт од Бога.

Ако мало боље погледаш, у средњем веку нема другог православног народа осим Срба који је имао краљевину. А и ту круну су Срби добили од папе.

Не пише се Србски, него српски, а ноторна је глупост да је било "српских царева" пре цара Душана, или да је Пећка архиепископија била "национална црква", а камоли "прва". Бугарска патријаршија је старија од пећке, а пећка није била национална црква, него државна. Надробио си толику количину глупости и нетачности да ми није уопште чудно како си уопште и завршио у тој секти у којој си.

Back