Nije u pitanju čovek kao pojedinac nego čovek kao vrsta, jel to iko ovde shvata.
Ovde to niko ne shvata i kada bi se na tome insistiralo, učešće bi uzeli malobrojni licemerni
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nije u pitanju čovek kao pojedinac nego čovek kao vrsta, jel to iko ovde shvata.
Ti ne razumeš poantu, krajnji efekat, baviš se efemerim stvarima u odnosu na suštinu teme.
Otkud ti znaš da jedan od tih devetoro neće postati hirurg koji će ti operisati tumor materice i spasiti ti život?
Probaj da pronađeš priču o Josifu i njegovoj braći.
Otkud ti znaš da jedan od tih devetoro neće postati hirurg koji će ti operisati tumor materice i spasiti ti život?
Probaj da pronađeš priču o Josifu i njegovoj braći.
cuj, nema to veze sa onim sto pricam. to je slucaj 1:10000 odokativno, mozda i vise. pricam o na primer tebi, koji ces sa zenom izroditi devetoro koji treba da spavaju u jednoj sobi, vise goli i bosi nego obuceni, vise gladni i zedni nego siti i napojeni. o tome pricam. sta ostavljaju ti roditelji svojoj deci? unucima? kakvo secanje? koji smisao? koji trag?
ps sta imaju ostalo osmoro brace od jednog hirurga? besplatnu operaciju?[/QUOTE
Josif i Marija su imali dete koje je rođeno u tuđoj štali ....
Nikad ne možeš da znaš koja beba će biti novi Džingis ili Hitler , Napoleon. Džeronimo, Sidarta.
cuj, nema to veze sa onim sto pricam. to je slucaj 1:10000 odokativno, mozda i vise. pricam o na primer tebi, koji ces sa zenom izroditi devetoro koji treba da spavaju u jednoj sobi, vise goli i bosi nego obuceni, vise gladni i zedni nego siti i napojeni. o tome pricam. sta ostavljaju ti roditelji svojoj deci? unucima? kakvo secanje? koji smisao? koji trag?
ps sta imaju ostalo osmoro brace od jednog hirurga? besplatnu operaciju?[/QUOTE
Josif i Marija su imali dete koje je rođeno u tuđoj štali ....
Nikad ne možeš da znaš koja beba će biti novi Džingis ili Hitler , Napoleon. Džeronimo, Sidarta.
ja negde rekoh jedan u 10.000, a sta je sa ostalima? i oni ce se samo mnoziti u bedi i praviti jos vecu bedu.
ps isus je silom prilike rodjen u stali, nije da josif nije imao kinte. msm biti stolar u ono vreme helou?![]()
Tvoji i moji kriterijumi nisu od ikakvog značaja.
Možda je jedan od te devetorice , onaj najmršaviji tuberkulozni debil , prvo ljudsko biće koje razvija u svom organizmu neku vrstu imune odbrane koja će na izumiranje osuditi sve pametne a na planeti će ostati nova civilizacija čiji će rodonačenik biti upravo taj Adam.
Namerno karikiram.

Umiranje nesposobnih da naslede imunitet od rodonačelnka je štetno iz ugla posmatranja onih koji će nestati a otvara novu civilizaciju mršavih tuberkuloznih debila, na njihovu sreću koje i ne moraju da budu svesni.
Definisanje šta je korisno prepuštam onoj sili koja omogućava spermatozoidu da prođe kroz opnu i oplodi jajnu ćeliju.
Ono što nama deluje korisno ,uopšte ne mora da bude dobro na univerzalnom planu.
U tom novom svetu sve značajne i napredne vrednosti padaju pred pukom sposobnošću preživljavanja.

Jedno ljudsko biće je jedan od 40.000 spermatozoida, taj jedan je uspeo, 39.999 nisu uspeli, znači vi ste šampioni, svako ko se rodio on je već pobednik. On je već uspeo u odnosu na 40.000 drugih. I onda kažete - ma, šta mi je život, sad ću da uzmem drogu, sad ću da, ne znam, se napijam. Pa, stani, čoveče, tvoja odgovornost je i pred Bogom i pred sobom ogromna, ti si pobedio u najvažnijoj od svih utakmica, živ si, rodio si se i uradi nešto pozitivno sa svojim životom.
..svako ko se rodio on je već pobednik.
podseti me na jednu izjavu zorana djindjica![]()
Apsolutno je tvoje pravo da coveka vidis kao vrstu. Interesantna je tvoja iskljucivost. Hoces reci da ljudi koji zive duhovnim zivotom nemaju svrhu i cilj?
Svrha zivota je da Bog spozna samog sebe ponovo i ponovo, smisao zivota je da se do tog spoznanja dodje duhovnim razvojem, a cilj zivota je da se dusa ponovo sjedini u jedno sa Bogom od koga je i nastala nakon sto se potpuno oslobodi svih vezanosti.
Ovo pitanje je toliko važno za ćovečanstvo da jednostavno ne može biti svedeno na pojedinca i nikako mi nije jasno da to izgleda
samo ja razumem pored svih silnih umnih glava ovde.
Ovo pitanje je toliko važno za ćovečanstvo da jednostavno ne može biti svedeno na pojedinca i nikako mi nije jasno da to izgleda
samo ja razumem pored svih silnih umnih glava ovde.

Denikenizam?
Si druga stvorenja, cak i nezive stvari (jer i one imaju dusu, samo drugog tipa) Bog zapravo spoznaje samog sebe na razlicite nacine, kroz svaku od tih dusa i na njen nacin.
I ovo je netacno. Ako zaista hoces da steknes bolje razumevanje Karme proucavaj rad Edgara Kejsija..Samo bih napomenuo - mozda to nekome pomogne - da bi covek vratio karmicke dugove (ili okajao grehe ako tako vise volite) mora da otrpi neku patnju (zapravo vise njih). Nesto se moze ublaziti ako se osoba okrene duhovnosti, moli, meditira, ali time je ona vec izvrsila promenu, a neko posmatrano sa strane moze cak reci da ona tim cinovima "pati" (recimo, vidi ga jadnik moli se Bogu umesto da sedi u kaficu sa drustvom). To je to trpljenje, naravno uz uzdrzavanje od daljeg potonuca u grehe (neumerenost u jelu, seksu, sticanju materijalnog, narkomanija itd) - primi sto ti zivot nosi, sam si to posejao, a ako se promenis na bolje i bice ti bolje. Jer Bog je vrlo milostiv i nagradice dobru volju koje tako malo ima. U svakom slucaju to treba osetiti ili proziveti, tesko je prihvatiti ovako zdravo za gotovo. I mnogo je lakse nego sto deluje.
...ali kako rece moj Guru, uz Vede jedino pravoslavlje zna pravu istinu o Kreaciji.