slagao me...

svi bar ponekad slazemo
veliku vecinu ljudi koje znam sam tu i tamo uhvatila da lazuckaju
ako ti je za utehu obicno ne postoji nikakav spektakularan razlog iza
nego, eto, nabrzaka smisle neku budalastinu na pitanje koje im iz nekog razloga ne prija ne prija
Ev', da ne pisem ponovo...
Ja sam prestala da se nervoziram zbog takvih stvari...
Dobro je dok se lazucka oko nekih bezazlenosti. Nevolja je kad se laze o krupnim stvarima.

ništa se ovi moji muškarci ne bi složili sa tobom sada
oko te komplikovanosti najmanje
za vatrene znake
naravno da nije komplikovano kad ih spržimo
nije keve mi Jubinke
sasvim jednostavno
lokalni požar

sve receno se NE odnosi na tebe.ti si najkomplikovanija dusa koju sam srela.
ali ti si atipicna lavica. ma ti si sve atipicno. zato te i volim.:)

Nisam je nagrdila...naprotiv...
Vidim je kao uplashenu i nesigurnu posle nekih drugih veza...
Ovo shto sam napisala je zato shto se potresla oko lazzi kojoj ne vidi SVRHU. A svrha te lazzi je da ne potencira njenu nesigurnost jer se radi o bivshoj devojci,prosto...da je slagao vezano za neshto drugo ne bih bila tako sigurna.
I posle, kada je "uhvachen" on se brani gotovo grubo...jer je stavljen u situaciju da slazze a sad treba i da odgovara zbog toga i generalno da on bude taj ko je losh chovek i taj koji che da potvrdi sve njene nesigurnosti a to mu nije bio cilj, naprotiv.
Mochi che da prizna da je slagao za to tek kada mu bude svejedno kako che se ona osechati i kada ga bude bilo bash briga shta che ona misliti o njemu i da li che ostati zajedno.
Ja ne bih dalje brinula o tome da li che on mene povrediti, umesto da vidim ZASHTO je imao potrebu da me slazze? I pre bih razmislila shta ja njemu poruchujem svojim insistiranjem na tome da je on mene slagao.
Ako je lazz bila dobronamerna, a verujem da jeste, on che se osechati jako loshe kad mu ona kazze sve ovo:
" Ja tebi ne verujem.-Znachi da si losh chovek u mojim ochima.Da si isti kao i svi ostali. Da si samnom iz nekih loshih motiva. Da mislish da sam ja budala. Da ne umesh da volish. Da tvoja osechanja nishta ne vrede. Da tvoje rechi nishta ne znache. Da su tvoje namere zle."

Ako nekome ne verujesh, to znachi da ga ne volish jer onda o njemu mislish sve najgore.

hm
voliš ga bez obzira što laže ko kuče
i posle preispitivanja
a bespogovorno
pa jbg moraš nekad i da mu prisereš
onako ženski drndzavo
tek da zna da je sa ženom, a ne sa ortakom

PP30340~Sad-Puppy-Posters.jpg

radikalna ideja. znaci, ako nekog volis, verujes mu bespogovorno, bez preispitivanja?:)

DA. DA. DA.
Zato shto onda verujesh sebi da si dobro izabrala i da si vredna ljubavi i da nema potrebe da te neko lazze ili vara.
U pitanju je samopouzdanje i to je sve.
Ponekad sve izgleda kao da je u pitanju prevara i lazz, ali ako verujemo sebi i verujemo osobi koju volimo, onda chemo dati istini shansu i uglavnom se ispostavi da je sve bilo u redu.
U strahu su velike ochi.

E, ali ako ta osoba iz nekih razloga zaista lazze i vara zlonamerno da bi nas povredila...ako joj verujemo ne mozze nam nishta, ne mozze nas povrediti i nishta neche biti chudno ni muljavo. Biche jasno kao dan i neche biti nikakve sumnje u to da ta osoba nije postupila ispravno. Ali to nas neche onda boleti, jer nije nash strah umeshan u to. Samo chemo biti besni i ljuti.

hm
voliš ga bez obzira što laže ko kuče
i posle preispitivanja
a bespogovorno
pa jbg moraš nekad i da mu prisereš
onako ženski drndzavo
tek da zna da je sa ženom, a ne sa ortakom

To je neshto sasvim drugo...
Ako ga volish i verujesh mu i ako volish sebe i verujesh sebi on neche imati potrebe da te lazze.
Treba poshtovati sopstveni izbor.
NISAM REKLA da treba ichi kroz vezu zatvorenih ochiju i praviti se lud i slep za ochigledno.
Rekla sam da ne treba trazziti nevolju tamo gde je nema.
A dzangrizati mu treba samo kada te drma PMS i to poshteno, tek da mu lakne kada te prodje.
Ali ako sumnjash u nechije ljudske kvalitete, a ovamo ga kao volish, to je jako, jako bolno za tu osobu i ona che pokushavati da se zashtiti od toga tako shto che ti fabrikovati realnost kakvu zzelish...neko vreme...a onda che da ode.
Ja bih se na njegovom mestu pitala:" A shto me ona sada lovi u lazzi? Zashto mi ne veruje? Nije ni bitno? Zashto me uopshte ispituje o bivshoj? ZNAO SAM DA TU TEMU TREBA IZBEGAVATI JER DONOSI NEVOLJE SHTA GOD REKAO ILI URADIO.

igor. spontano sam napravila foru. pitala ga o jednoj njegovoj bivsoj devojci. o njoj mi je nesto pricao pre 2 meseca. ja, naravno, slusala i zapamtila. sada, spontano, napravim se luda, pitam ponovo, kao nemam pojma. dobijem SASVIM DRUGACIJI odgovor :shock:.
cela prica nije toliko bitna. nije bitna ni ta devojka ni sve to. bitno je to da ja sada vrtim filmove i pitam se sta me je sve slagao..
naravno, rekla sam mu da znam da je slagao. rekla sam mu sta mi je rekao prosli put. medjutim, on je prvo pokusao nevesto da se izvuce, posle neka glupa negiranja, pa kao, ma to je nesporazum, ne razumes..bla bla.. ja mu lepo ispricam celu situaciju, kada smo pricali, gde smo pricali, sta je imao na sebi, koliko je sati bilo itd. ne, kaze on.
e sada, nije da sam nesto kao tu razocarana ili sta vec..ali...
aj recite nesto pametno...:-?

A možda te uopšte nije slagao,
prvi put je pričao je jednoj devojci
a drugi put pobrkao pa pričao o drugoj
još ako su obe bile Jelene - njih nekako ima pun q...

jao bre pipi
što si me citirala
ne to,pusti
nema veze s mozgom
ovo moje
a ti mi deluješ tako ozbijno
da, izvini, ne mogu da pročitam post do kraja
mrzi me brate sestro da se udubjujem
pokušavam da stojim na jednoj nozi ko flamingo
oću da budem pink

Hurraa!

E, što volim da teram kontru, pa to ti je...

Ja sam imao baš drugojačije iskustvo.
Desilo se da me lažu oko krupnih stvari. Uvek se to ispeglalo na kraju.
Krupna laž ima podlogu, ima osnovu jer se time pokušava nešto zaboraviti,
odagnati ili pak zaštititi (tititi xixixi) voljeno biće...
Najgore su one sitne laži bez potrebe.
Zato što vremenom postaju obrazac.
Počinje se prećutkivanjem, a završava potpunim kolapsom i nepoverenjem.
To proizvodi onu sumnju, najgoru od svih - jbote, ako me oko toga laže, šta da očekujem oko nekih krupnih životnih stvari?!
Zaglavite se između jave i sna i nema dalje.
A upravo te laži tipa - nisam bio/bila sa njom/njim ili slično -
te sitne laži dovode do rasula.
I kad lažeš - laži masno, ne lažuckaj.

a ja inace obozavam da lazem
i da precutim istinu
mom sinu se klima prvi zubic
zna da cita, zna da pise
ali jedva ceka da mu ispadne i da ga stavi pod jastuk
i pita, srce malo :a maaama, je l stvarno postoji vila zubicka?
pa postoji, kako da kazes da ne postoji?
aj kako?

Svi mi lazzemo i ne pricham u tom kontekstu. Pricham u kontekstu ove priche.

Niko ti ne mozze dati garanciju da nechesh biti povredjen u vezi. A vechinu povreda nanosimo sami sebi, o tome se radi.
Evo vidi ovde: Ona se plashi da se prepusti jer je sve mnogo dobro. Ne veruje da je sve tako dobro kao shto izgleda.
Mora da ima neka fora. Aha. Kako si ti ono sa bivshom,prichaj mi?
(ON: O ne. Hoche da se svadja, pitala me za bivshu. Shta sad? Nechu da se svadjam,a sigurno che i plakati. Hm. Vech me gleda uplasheno...plakache. Slagachu neshto,biche bolje...)
Ona. Aha....sad chu sve dobro da zapamtim pa chu da proverim kasnije da li lazze...100% lazze...svi mushkarci lazzu...lagao je i XY, samo je bio manje vesht. Ovaj bash dobro lazze nikako da ga uhvatim u lazzi....
Mene treba lagati,sigurno nije samnom zato shto me voli...mislim ko bi mene voleo,pa i drugi su se folirali... Sa njim sigurno neshto nije u redu...
I onda ide ultimativna zaseda:
Kako beshe ono o tvojoj bivshoj?
Lazzovchino,znala sam, Sigurno lazzesh za SVE....

I drage moje, kuda to vodi????

Back