slagao me...

da i promena na gore je promena
loše sam je ukomponovala,ali nisam loše parafrazirala
vajda je jasno da je reč o pozitivnim promenama, jer samo takve promene su prihvatjive za razvoj ličnosti,donose dobro.
u tom smislu je priča.
Ma, nema veze, sada će doći Topi - mopi ( Topmodelsica, or whatever ... ), pa će da te, onako, pedagoški, PREKOMPONUJE !!! :-D

nisam zapravo loše ni ukomponovala
ali da nam se munja ne uznemiri
jes vido avetinju
modelsicu
:lol:
ne mogu da je pratim i da govorim proverene informacije(pošto reče da informacije dobijam niotkuda i niko mi ne veruje!) kad je pretlpaćena na sva izdanja ženskih časopisa.

Koliko je samo ljudi na ovom svetu koji istinu mogu da zvacu ali ne mogu i da progutaju.

Lepo kaze moj omiljeni glumac Dzek Nikolson u filmu A Few Good Men (u kom je briljirao): "You wanna hear the truth? You can't handle the truth!!!"

Tvrdim, iz iskustva, da skoro svi ovde (naravno ne svi) koji kazu da vise vole najbolniju istinu nego milimetar slatke lazi to samo misle i tako kazu sve dok ih ne strefi istina. Nisu be mnogi spremni na surovu istinu jer treba mnogo debela koza da izdrzi bicevanje zivota. Istina je kao nabijanje na kolac u vreme Banovic Strahinje.

Znam da vas ima takvih, ne zato sto ste rekli jednom ili dva puta vec zato sto se to vidi kroz sve vase odgovore. Vama, vama zivot nikada nije prividan. Vama uvek dizem casu u znak postovanja.

Za one koji neznaju engleski:

A Few Good Men = ne znam prevod filma (?malo dobrih ljudi?), film sa Tomislavom Kuruzovicem (Tom Kruz), Demi Mur i Dzek Nikolsonom, Dzek je neki beskrupulozan oficir u Gvantamo Zalivu na okupiranoj teritoriji, Tomislav i Demi su vojni tuzioci na sudjenju za neke vojna nedela izmedju oficira i vojske.

"Hoces da saznas istinu? Ti NISI sposoban da podneses istinu!!!"

oh, srce
a Isus Hristos?
i svi borci za Hrišćanstvo jer je to bila njihova istina
i muslimanski ekstremisti jer je Islam njihova istina
i svi oni jevreji,srbi i cigani koji su stradali zbog Hitlerove istine
molim te
mnoge istine su smrtonosne i ubijaju

pardone moi.
meda je pricao o tome da se ne moze podneti saznavanje istine...
druga je prica sto ljudi ubijaju jedni druge u ime raznih "istina" :? a u stvari u ime raznih uverenja.
i tada ubijaju ljudi.
ubice su odgovorne.
ne tamo neka etericna "istinica".

ne mora da ubije na mrtvo
i ne mora ubije odmah
ali veruj mi može da ubije dušu
može da ubije voju, može da ubije smisao
ima judi koji zbog neostvarene jubavi kopne i umru
nikada ne znaš gde je nečiji kraj
što ne znači da treba izbegavati istinu
da je ne treba govoriti
ali, treba biti pametan pa umeti i znati kada i kako

npr.reci direktoru da je onaj zadnji tender los i da je oprema koju nabavlja losa i skupa...
na primer ja bih to rekla ako bih smatrala da nenamerno gresi i da nije svestan. mada cak i u tom slucaju moze da se desi da je sujetan, pa da me to sto sam rekla zvekne kao malj u vugla.
ili ako bih procenila da disa skida kajmak i namerno kupuje skupu opremu da bi mu kajmak bio veci, onda bih zakljucila da nemam kome i sta da pricam.

cika doco svet nije idealan. on je takav kakav jeste. istina je da sto pre vidis kako stvari stoje i sto se razumnije postavis u odnosu na njih (imajuci u vidu svoje moci i mogucnosti) - to bolje.

a šta ćemo kada ti pukne film
kada ti dokurči taj neidealni svet?
kada ti dodje da sve oteraš u pi.zdu materinu
ne možemo uvek biti priibrani i na nivou
tako je lepo i lako biti kul uvek i sada
biti tako nekako svestan
a šta kada mi prorade tajfuni i mećave

Kad ljudi ne mogu da podnesu istinu, oni se okrecu prividnosti, svesno prihvataju i providne lazi da se ne bi suocavali sa istinom. Na to mislim.
Samo dokle ce?

Kao sto Mirjana Jokovic kaze Miki Manojlovicu u filmu Bila Jednom Jedna Zemlja: Joj Marko sto ti lepo lazes...
(Scena kada njih dvoje gledaju Cika Crnog u podrumu i kad joj Marko govori slatke lazi o odsutnosti nemorala u njihovoj vezi... a onda pocu da se drpaju)

Takvi ljudi su, po meni, okrutni.
Sami prema sebi.
Najgora vrsta okrutnosti.

na primer ja bih to rekla ako bih smatrala da nenamerno gresi i da nije svestan. mada cak i u tom slucaju moze da se desi da je sujetan, pa da me to sto sam rekla zvekne kao malj u vugla.
ili ako bih procenila da disa skida kajmak i namerno kupuje skupu opremu da bi mu kajmak bio veci, onda bih zakljucila da nemam kome i sta da pricam.

cika doco svet nije idealan. on je takav kakav jeste. istina je da sto pre vidis kako stvari stoje i sto se razumnije postavis u odnosu na njih (imajuci u vidu svoje moci i mogucnosti) - to bolje.

jao hvala ti sad mi je puno lakse:)

Back