Religija i Dinosaursi :)))))))))

uglavnom, pročitao sam svojevremeno i jedno i drugo i mogu sa sigurnošću da ti kažem da su to dve vrlo loše napisane knjige, sa puno kontradiktornosti, nedoslednosti, sumnjivih likova i nepovezanih niti. Jedan filmadžija bi imao teške muke da napravi nešto shvatljivo od toga.

Što se znanja tiče, posedujem ga taman onoliko koliko mi treba, a to je s obzirom i na škole i iskustvo koje imam verovatno i vikipedija i google zajedno za ovo "znanje" kojim ti zračiš i logiku kojom pleniš.

Zatucan si kao da si čitao ne samo jednu knjigu u životu, nego kao da te je neko njom tukao u glavu 5x dnevno i zatukao ti svaku mogućnost da podigneš glavu i razmisliš njom.
eto tako ja tebe vidim.

Ajde i na skole i iskustvo... Reci cime se bavis...
Ovo je religijski pdf... Oces da resavamo zadatke!?
Moja logika je na savrsenom nivou. A u Kur'anu nema kontradikcija. To sto ih ti zelis naci i za sebe stvaras je druga stvar. To sto nisi uspio da shvatis poruku koja ti je prenesena je stvar koju treba da trazis kod sebe. Mozda nije problem u Kur'anu.
To sto mislis da sam zatucan je samo ruzan izraz za cvrstu vjeru koju ti nikada osim ako te Bog ne uputi neces imati. Ja se vrlo dobro brinem o svom zivotu na ovom svijetu... Ali isto toliko i za zivot poslije ovoga... Mozda uskoro svi umremo... I na Sudnjem danu svi budemo ozivljeni... Sta ces tada!?
A sa porukom gore samo pokazujes da si pun predrasuda. Ti si samo jos jedan u nizu onih koji imaju problema sa "kontanjem".

Pročitaj Evanđelje,gde Isus jasno rekao zašto ima potrebe za simbolikom.
зашто има потребе за симболиком?

Ništa Bog ne zahteva. Ko ne poznaje Boga,ne može poznati ni Bibliju.

божије заповести су захтеви. да то ипак јесу захтеви говори да је бог спреман и да ће уништити свако ко не испуњава оно што он захтева.

A koliko marihuane treba neko da ****** da bi prestao da veruje u Boga?

човек се не рађа са вером у бога. човек се рађа са здравим разумом све док га неко не надрогира идејом о богу. као и свака наркоманија тако и ова мора да се лечи :lol: а то није лако, а буду и апстинентске кризе; поготову кад неко близак умре, у болести, пред опасношћу, у туги.

божије заповести су захтеви. да то ипак јесу захтеви говори да је бог спреман и да ће уништити свако ко не испуњава оно што он захтева.

Постављала сам то питање, и добила сам одговор да Бог не кажњава никог, да ако не прихватиш Бога и Његову љубав, нећеш завршити у ватрама Пакла, већ да је Пакао стање душе.
А ако не волиш, ни ти ниси вољен. Пакао је да проведеш вечност са својом бесмртном душом, без љубави. Бог те ни у једном тренутку није одбацио, него си ти одбацио њега...

Постављала сам то питање, и добила сам одговор да Бог не кажњава никог, да ако не прихватиш Бога и Његову љубав, нећеш завршити у ватрама Пакла, већ да је Пакао стање душе.
А ако не волиш, ни ти ниси вољен. Пакао је да проведеш вечност са својом бесмртном душом, без љубави. Бог те ни у једном тренутку није одбацио, него си ти одбацио њега...

прво, бог је показао у библији како се понашао према онима који су кршили заповести, на првом месту они који су га порицали, одбацивали или веровали у друге богове. тако да тај који ти је то рекао лаже. друго, не знам како би се уништење душе метафорички схватило као стање душе, али ајд.

и на крају због чега би ја био у паклу као стању душе због тога што одбацујем бога. ја волим итекако, волим друге људе, волим животиње. имам сасвим довољно љубави да будем срећан. зашто би морао да волим и бога да би био у стању раја кад је душа у питању?

Ne zamjeri... Ali ovo je skroz pogresno i prije svega neprirodno. Odakle ti ovakve informacije!? Da ne kazes ovo samo zato sto bi volela da bude tako!? Da li pise u Bibliji da Bog ne kaznjava i da je pakao stanje a ne mjesto gdje ce nevjernici ispastati?

Ne zamjeri... Ali ovo je skroz pogresno i prije svega neprirodno. Odakle ti ovakve informacije!? Da ne kazes ovo samo zato sto bi volela da bude tako!? Da li pise u Bibliji da Bog ne kaznjava i da je pakao stanje a ne mjesto gdje ce nevjernici ispastati?

Не пише, рекао ми је вероучитељ, са нагласком да је то став Православне Цркве...

Ништа нисам измислила...

прво, бог је показао у библији како се понашао према онима који су кршили заповести, на првом месту они који су га порицали, одбацивали или веровали у друге богове. тако да тај који ти је то рекао лаже. друго, не знам како би се уништење душе метафорички схватило као стање душе, али ајд.

Извини, нисам нагласила. Ово се односи искључиво на православно хришћанство, чији су ставови мало другачији од јудаизма. Ово што си споменуо је из Старог Завета...

и на крају због чега би ја био у паклу као стању душе због тога што одбацујем бога. ја волим итекако, волим друге људе, волим животиње. имам сасвим довољно љубави да будем срећан. зашто би морао да волим и бога да би био у стању раја кад је душа у питању?

Ако волиш све што је Бог створио, волиш и Бога... То би било објашњење, а ја нисам толико паметна да могу да ти објасним овај став прецизније, извини.

Не пише, рекао ми је вероучитељ, са нагласком да је то став Православне Цркве...

Ништа нисам измислила...
Hej, nesmes da verujes necemu sto nije Biblijsji utemeljeno.....temelj Pravoslavlja je oduvek bila Biblija....ali moderno ''pravoslavlje'' u mnogome odstupa od Biblije...a u toj Bibliji lepo pise da postoji obmanjivac, lazov, prevarant, onaj koji izokrece istinu, 'sotona'....koji se u mnogome danas mesa u ''pravoslavlje''.
Moj ti je prijateljski savet, da za svako pitanje trazis odg u Bibliji, a ne tamo od nekog coveka koji veruje nekim verovanjima koja nisu zasnovana na Bibliji....mi Bibliju mozemo da testiramo i da vidimo koliko je validna, ukoliko zelis ti proveri Njenu tacnost, a ja cu ti reci da je svako slovo u Bibliji poplocano naucnim cinjenicama!

Hej, nesmes da verujes necemu sto nije Biblijsji utemeljeno.....temelj Pravoslavlja je oduvek bila Biblija....ali moderno ''pravoslavlje'' u mnogome odstupa od Biblije...a u toj Bibliji lepo pise da postoji obmanjivac, lazov, prevarant, onaj koji izokrece istinu, 'sotona'....koji se u mnogome danas mesa u ''pravoslavlje''.
Moj ti je prijateljski savet, da za svako pitanje trazis odg u Bibliji, a ne tamo od nekog coveka koji veruje nekim verovanjima koja nisu zasnovana na Bibliji....mi Bibliju mozemo da testiramo i da vidimo koliko je validna, ukoliko zelis ti proveri Njenu tacnost, a ja cu ti reci da je svako slovo u Bibliji poplocano naucnim cinjenicama!

Схватате ли ви да ово није модерно православље? То ми је рекао представник СПЦ! Па, ваљда се он боље разуме од мене?

Догађаји у Старом Завету су у већини случајева доказани, помоћу археологије...
Прочитала сам једну озбиљну књигу, која са аспекта науке и археологије проучава библијска дешавања...

Ne obracaj paznju na neozbiljne osobe.

A da li si ti nesposobna pa ne umes da mislis svojom glavom!? ...nikada ne podcenjuj sebe!
Da li se slazes samnom da je temelj Pravoslavlja Biblija?

Наравно да се слажем, али овај одговор који сам добила од вероучитеља ми је много логичнији од уобичајене представе о Паклу.

Ипак нас Бог неизмерно воли и спреман је да нам опрости готово све ако се покајемо? Да ли је логично да Бог баца на муке своју децу? Он, који нам је Отац, и воли нас као своје синове и кћери?

Наравно да се слажем, али овај одговор који сам добила од вероучитеља ми је много логичнији од уобичајене представе о Паклу.

Ипак нас Бог неизмерно воли и спреман је да нам опрости готово све ако се покајемо? Да ли је логично да Бог баца на муке своју децу? Он, који нам је Отац, и воли нас као своје синове и кћери?

Ja nicim ne odobravam tu sotoninu izmisljotinu o paklu....Biblija nigde ne govori o vecnim mukama....postoje losi prevodi koji nas navode na pogresne zakljucke.
U nasem (starom) prevodu, recenica 'vecno unistenje' se prevodila kao 'vecne mike' i dolazi do malo drugacijeg smisla....
Ako te zanima mozes proveriti u originalu, treba za koji dan da izadje iz stampe Biblija prevedena direktno sa originala Hebrejskog i Grckog....mozes je preuzeti ovde:...http://download976.*************/n1zbrwexarig/lmmmwmxzjom/biblija_nsp_final.pdf
Ako te zanima sta se desava sa covekom kada umre, rado cu ti pomoci da razumes...i da sama prosudis, ne da ti ja namecem svoje misljenje i da ti u to slepo verujes.....
Bilo bi lepo ako volis da citas literaturu i da se obrazujes ;) da procitas sjajnu knjigu, zove se Ispovest palog andjela, jako dobra knjiga...ako te zanima mozes je preuzeti ovde:...http://www.cps.org.rs/ispovest.zip

Прочитала сам једну озбиљну књигу, која са аспекта науке и археологије проучава библијска дешавања...

види, овде на форуму, а поготову међу људима иначе постоји озбиљан проблем схватања науке. тј. незнање елементарних појмова из теорије сазнања.

било је и на телевизији документарних филмова о тим аерхолошким поткрепљењем библијских дешавања.

међутим,
морали би некако да скапирате, ал' пре тога да се информишете шта је теорија, шта је хипотеза, шта је доказ, шта је чињеница, шта је вера, итд.

људи јесу покушавали да са научног аспекта утемеље стари завет, али нису успели. не нису. оно што иде у прилог библијским дешавањима једнако је претпоставци да постоји мултиверзум. дакле подоста далеко од тога да су испитани терени докази појединих дешавања у старом завету.

поред тога имамо и море манипулатора и превараната попут центра за природњачка истраживања, налик на оним који су подметали фалширане доказе и обмане трагова посета, па чак и тела ванземаљаца који су гле чуда кад год долазили из којегод краја свемира искључиво посећивали САД, од целе целцате планете-увек. необразоване људе склоне манипулацијама као што је Servant of God није тешко изманипулисати. није тешко убедити неког да је теорија еволуције дебилна ко саму теорију еволуције и не разуме, нити се потрудио да је разуме па онда да је критикује. неке људе није тешко убедити и у постојање духова.

било како било, буди уверена да оног тренутка када се заиста буде стари и нови завет утемељио у науци, оног тренутка када се заиста докаже истинитост религије, тог тренутка свет неће бити исти као пре. дотле можеш да наставиш да игноришеш доказе који не иду у прилог религијама и да се посветиш вери, јер хришћанство јесте вера, није чињеница.

поред тога имамо и море манипулатора и превараната попут центра за природњачка истраживања, налик на оним који су подметали фалширане доказе и обмане трагова посета, па чак и тела ванземаљаца који су гле чуда кад год долазили из којегод краја свемира искључиво посећивали САД, од целе целцате планете-увек. необразоване људе склоне манипулацијама као што је Servant of God није тешко изманипулисати. није тешко убедити неког да је теорија еволуције дебилна ко саму теорију еволуције и не разуме, нити се потрудио да је разуме па онда да је критикује. неке људе није тешко убедити и у постојање духова.

Hahaha...izgledas mi isfrustriran...:mazi:
Pa de su ti dokazi Fixa koji obaraju kreacionisticku tvrdnju....nije valjda da ih nisi naucio na pamet....:lol:

Vec mislim da oni nikada nisu ni postojali
Ne uzimajte sve sto vam se govori zdravo za gotovo. Morate shvatiti neke stvari sami. Njihov plan je da uopste i ne razmisljate!
:eek:
Pa evo ja razmišljam šta nekoga može da navede da lupeta ovoliko...
Deder, objasni ti nama, odakle svi oni silni fosili dinosaurusa, ako nikada nisu postojali? :dontunderstand:

Au, ovo pitanje je bilo kao, otkud je Muhammed a.s. u 7. pne da je kosmos siri?
Prvo, pogrešio si za svega 1400 godina, a drugo, da li ovo pričica slična onoj sa gvožđem? :think:

са друге стране управо је план религије да верници не размишљају својом главом. на х места у светим списима је јасно речено како је разум непријатељ бога и уништитељ љубави. управо је план религије да не доводе у питање ни свету књигу ни бога, управо је план религије да верници узимају све здраво за готово. код хришћана је понашање супротно овоме некада било кажњавано смрћу, а у исламским земљама је то и даље случај.

значи страшно.
Koje religije? :ceka:

Hoces reci da nije bilo potopa? :roll:
Da, nije bilo globalnog potopa. :ok:

a potop je evidentan istorijski dogadjaj...
slika sveta i kontineneta je njime izmenjena..
Za taj "evidentan istorijski događaj", ako zanemarimo da je fizički nemoguć, nema baš nikakvih dokaza. ;)

јел ти знаш да се цела данашња религија хришћанства базира на буквалном тумачењу библије.
Ovaj... ne bazira se (vidi na primer predgovor Svetom pismu u izdanju SPC). ;)

једина поента светог писма јесте да се оно буквално тумачи и никако другачије, јер метафорично тумачење (а притом још и не постоје критеријуми шта се тумачи као метафора, а шта не) не може бити својствено нечему тако важном за религију као што је свето писмо.
Ovo je bio predmet ozbiljnih teoloških rasprava, praktično od samog nastanka te kompilacije, tako da nisi pravu.

Фалсификат.По исправном рачунању сада је 7553.година.А можда потоп ипак није био локалног карактера.
Aha... znači ljudi na australijskom i američkom kontinentu, koji tamo žive poslednjih par desetina hiljada godina su falsifikat, a nešto za št ne samo da nema dokaza nego je nemoguće da se desi, kao što je globalni potop je istina? :eek:

Ah, pa lepo... kako ja onda uvek nabodem one događaje koji nisu dokazani, nego je zapravo dokazano da se nisu desili? :dontunderstand:

Pa de su ti dokazi Fixa koji obaraju kreacionisticku tvrdnju....nije valjda da ih nisi naucio na pamet....:lol:
Osim što za tu tvrdnju nema dokaza i što je ista u suprotnosti sa onim što znamo o prirodnim zakonima? :think:

било како било, буди уверена да оног тренутка када се заиста буде стари и нови завет утемељио у науци, оног тренутка када се заиста докаже истинитост религије, тог тренутка свет неће бити исти као пре. дотле можеш да наставиш да игноришеш доказе који не иду у прилог религијама и да се посветиш вери, јер хришћанство јесте вера, није чињеница.

Да поновим још једном, ја сам и нагласила да је религија вера, а не знање. И, да, докази се односе на историју Јевреја, а не на постанак света и духовне ствари...

Da, ovo je trenutni stav SPC-a kada je u pitanju pakao. Iskreno pozdravljam ovaj stav jer je on ipak napredak u odnosu na stav da ce neverujuci biti vecno muceni medjutim i dalje je kontradiktoran. Bog te beskonacno voli ali nece ti uzvratiti ljubav jer ti njega ne volis to je potpuno nezreo stav koji se cesto srece kod dece u adolescenciji. Pored navedenog pakao se u Bibliji prilicno jasno opisuje kao mesto, a ne kao stanje duha.

Da, ovo je trenutni stav SPC-a kada je u pitanju pakao. Iskreno pozdravljam ovaj stav jer je on ipak napredak u odnosu na stav da ce neverujuci biti vecno muceni medjutim i dalje je kontradiktoran. Bog te beskonacno voli ali nece ti uzvratiti ljubav jer ti njega ne volis to je potpuno nezreo stav koji se cesto srece kod dece u adolescenciji. Pored navedenog pakao se u Bibliji prilicno jasno opisuje kao mesto, a ne kao stanje duha.

Библију не треба схватити буквално.
Бог те воли, али ти њега и даље не волиш. То је Пакао. Он никад не престаје да те воли. Шта вреди кад те он воли, а ти не волиш њега? Да ли је могућа срећа када је љубав неузвраћена? Ако није обострана, као да је нема...

Back