Naprotiv. Ti pljuješ po drugim verama. Čak i po veri svojih predaka. Ja ne mrzim nijednu veru. Ovo su prosto činjenice.ma, vazi..stara prica mrzitelja pravoslavlja!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Naprotiv. Ti pljuješ po drugim verama. Čak i po veri svojih predaka. Ja ne mrzim nijednu veru. Ovo su prosto činjenice.ma, vazi..stara prica mrzitelja pravoslavlja!
naravno da mrzis, svuda gde je tema pravoslavlje ti se umesas da se sprdas nesto, ja kad su druge religije tema, ne idem da komentarisem jer me ne interesuju..Naprotiv. Ti pljuješ po drugim verama. Čak i po veri svojih predaka. Ja ne mrzim nijednu veru. Ovo su prosto činjenice.
Ne sprdam se već argumentujem. Ja nemam potrebu niti naređenje da aktivno mrzim bilo koju veru kao ti. Ali ovo je forum i mogu da dovodim u pitanje navodnu "istinu" bilo koje vere.naravno da mrzis, svuda gde je tema pravoslavlje ti se umesas da se sprdas nesto, ja kad su druge religije tema, ne idem da komentarisem jer me ne interesuju..
e, kako si kvaran svoju mrznju pripisujes meni, ja nigde nisam navela da mrzim, samo da me ne interesuju!Ne sprdam se već argumentujem. Ja nemam potrebu niti naređenje da aktivno mrzim bilo koju veru kao ti. Ali ovo je forum i mogu da dovodim u pitanje navodnu "istinu" bilo koje vere.
Ne Srbi su prihvatili Hriscanstvo kao i svi drugi narodi jer im je to podvaljeno od strane Rima ili Carigrada, ispiranje mozga, plus prisila.pa, to ti je i poenta odlaska u crkvu jer osecas mir, i zato ljudi idu kad imaju neki problem i da bi nasli mir..to drugi ne pruzaju i zato su verovatno Srbi prihvatili Hriscanstvo!
Pa razmisli realno, nasi pretci su bili pagani hiljadama godina, a Hrscani su nesto preko hiljadu. Nije se paganstvo izgubilo, vec je pretoceno u srpsko Pravoslavlje, Slava je paganski obicaj, Duh zastinik, Sveti Ilija gromovnik se slavi kad su pagani proslavljali ravnodnevnicu, i pri tom Bog Perun je bio gromovnik pa je Srbima to postao Ilija. Vesto je to podvaljeno.vidim koliko im je bio dobar paganizam da su ga brzo zaboravili ko da nije postojao, a hriscanstvo i dalje traje i trajace..
pravoslavne crkve pruza mir to znam, a za npr budizam uopste me ne interesuje, nekako mi to totalno besmisleno..
Кад читаш, немој једно читати а друго прећутати. Пре свега није лепо.Bog je naredio da subota bude gospodnji dan
i to lepo reko i zapiso, i krsenje te naredbe je smrtni greh
Дела апостолска 20, 7 (Acts 20,7)On the first day of the week we came together to break bread. Paul spoke to the people and, because he intended to leave the next day, kept on talking until midnight.
А бити верник значи бити савршен ? Није вера одсуство грехова.Bem li ga, znam neke baš mirne ateiste i neke baš nervozne vernike.
Bozje zapovedi su obrezivanje, cuvanje subote kao dana gospodnjeg, ne crtati i ne klanjati se likovima... i jos podosta o kojima pojma nemaju danasnji "hriscani"Кад читаш, немој једно читати а друго прећутати. Пре свега није лепо.
Јер Бог рекао да се треба обрезивати ? Јесте. И јел после рекао да је битно обрезање срца а не тела ? Јесте.
Где је апостол Павле рекао да се прославља субота ?
Ти изгледа ниси ни отворио Нови Завет. Није проблем што ниси, али изгледа да ти је тешко да користиш претрагу на интернету.Bozje zapovedi su obrezivanje, cuvanje subote kao dana gospodnjeg, ne crtati i ne klanjati se likovima... i jos podosta o kojima pojma nemaju danasnji "hriscani"
Обрати се твојим колегама муслиманима који су те тако научили и поздрави их пуно. Изгледа да је твоја ерминевтика у ствари проучавање Курана.a to sto je pavle to sve ukinuo, promenio
ko ukinu i promeni zakone i zapovedi bozje i tako rece ljudima da bude?Ти изгледа ниси ни отворио Нови Завет. Није проблем што ниси, али изгледа да ти је тешко да користиш претрагу на интернету.
Обрати се твојим колегама муслиманима који су те тако научили и поздрави их пуно. Изгледа да је твоја ерминевтика у ствари проучавање Курана.
Kod Jevreja koji veruju da je Adama Bog obrezao pa je tako rodjen, i Noju, i Avrama i tako te, iz nekog razloga Isusa ne, nema smisla sto njega ne, al ajd, njega su ljudi, ne ulazim u to ko je obrezan ko ne, nebitno, je ali verovatati u to da ako odseces komad tela si privrzen nekoj religiji, je malo poludebilno, i sasvim u domenu primitivnih ljudi u pustinji, gde su dobijali infekcije i ko zna sta jer se u pesku na 50 + stepeni nisu imali gde kupati, kod njih ima smisla zasto je obicaj zaziveo.Bozje zapovedi su obrezivanje
То је сад теолошка прича, шта значи Бог створио људе по себи.Kod Jevreja koji veruju da je Adama Bog obrezao pa je tako rodjen, i Noju, i Avrama i tako te, iz nekog razloga Isusa ne, nema smisla sto njega ne, al ajd, njega su ljudi, ne ulazim u to ko je obrezan ko ne, nebitno, je ali verovatati u to da ako odseces komad tela si privrzen nekoj religiji, je malo poludebilno, i sasvim u domenu primitivnih ljudi u pustinji, gde su dobijali infekcije i ko zna sta jer se u pesku na 50 + stepeni nisu imali gde kupati, kod njih ima smisla zasto je obicaj zaziveo.
Sta sad neko izmisli relogiju, aj secite ruku i Bog vas voli, kako da ne....a sa druge strane Bog je stvorio ljude po svom liku, savrsene ...
Није било сабора. Просто било је неопходно да се нагласи да ко постаје верник, то му није услов да би био верник.Hrišćanstvo ne bi zazivelo da obrezivanje nije odbaceno na tom nekom saboru, jer su Rimljani se lozili na citav penis.
Bilo je, Vaseljenski sabor 554. i donekle 682.Није било сабора. Просто било је неопходно да се нагласи да ко постаје верник, то му није услов да би био верник.
На које каноне мислиш ?Bilo je, Vaseljenski sabor 554. i donekle 682.
Ali 554. se odlucivalo da li Hriscani treba da predju na ritual ili ne
Šta mislite?