Religija i Dinosaursi :)))))))))

јел ти знаш да се цела данашња религија хришћанства базира на буквалном тумачењу библије. то што су вама данас (а нама одувек) неке ствари дебилне па их тумачите као метафоре, до јуче су биле "чињенице" од речи до речи. временом, развојем цивилизације, је све више ствари из библије почело да се тумачи као метафора, а на крају ћете морати рећи и за сам васкрс да је метафора, а онда сте пукли скроз :lol:

Zašto kažeš Vama? Ja pričam samo u svoje ime. A svaki drugi neka priča u svoje ime. ;)
Rekoh da vaskrs ne tumačim kao oživljavanje raspadnutog tela, već vaskrs doživljavam kao nadživljavanje duha nad telom.
Da li Ti veruješ da duh Nikole Tesle, mnogim ljudima, tragaocima zakopanog blaga znanja, osvetljava put i uliva nadu da će do zakopanog i skrivenog blaga znanja i doći?

једина поента светог писма јесте да се оно буквално тумачи и никако другачије, јер метафорично тумачење (а притом још и не постоје критеријуми шта се тумачи као метафора, а шта не) не може бити својствено нечему тако важном за религију као што је свето писмо.

Zašto misliš da je jedina poenta Svetog Pisma da se ono tumači bukvalno?
Moje mišljenje je da se metafora tumači onako kako u svom srcu osećaš da treba da je tumačiš. Dakle, svaki neka tumači onako kako u svom srcu oseća. ;)

даље,
у библији пише да је ној сакупио и укрцао од сваке врсте по пар, а не да је сачувао од сваке врсте по пар. када пише од сваке врсте, онда је од сваке врсте, а не од врсти које је успео да сачува, него од сваке врсте јер пише од сваке врсте.

U Bibliji piše i da je Bog stvorio čoveka šestog dana, a da li ćeš i to da tumačiš bukvalno?

P.S. Be free, open Your mind. :D

са друге стране управо је план религије да верници не размишљају својом главом. на х места у светим списима је јасно речено како је разум непријатељ бога и уништитељ љубави. управо је план религије да не доводе у питање ни свету књигу ни бога, управо је план религије да верници узимају све здраво за готово. код хришћана је понашање супротно овоме некада било кажњавано смрћу, а у исламским земљама је то и даље случај.

значи страшно.

Ето, ја вас шаљем као овце међу вукове: будите дакле мудри као змије и безазлени као голубови.

По благодати Божијој која ми је дана, ја као премудри неимар поставих темељ, а други зида у висину; али сваки нека гледа како зида.

Ovo je veoma tesko pitanje. Postoje dokaze da su postojale praljudi i dinosauruse, al ne pise
gi u Slovo Bozje? Zar svjet je zapoceo odmah so verbalna komunikacija ili mimicni gestove?
Kako su govorili Adam i Evu kad naucno je dokazano da svjetska komunikacija je bila so
mimike u te vremena!? :think:

Ја мислим да су се подавили у великом потопу.:think:

Takodje u Bibliji ne pise koje sve zivotinje su stvorene, pa sta onda...

Dinorosaurusi su nestali u potopu...

Teško da su ljudi pored tih ogromnih životinja mogli tako mirno i bezbrižno živeti.Pogotovo pored Tiranosaurus Rexa čovek sigurno ne bi vladao na svetu u to vreme i svaki susret sa tom predatorom bi bio vrlo žestok susret koji bi bio zapisan,u to sam 100% siguran.
I to bi ostavilo traga i u Bibliji.

Poslednja izmena:
Ето, ја вас шаљем као овце међу вукове: будите дакле мудри као змије и безазлени као голубови.

По благодати Божијој која ми је дана, ја као премудри неимар поставих темељ, а други зида у висину; али сваки нека гледа како зида.

сале, нећемо да се правимо луди. бар не толико. ок?

Ja sam otvoren činjenicama i dokazima i istražujem veze između pisane reči i materijalnih dokaza. Bog jeste stvorio čoveka po svojoj slici,ali ga teški greh pretvorio u nešto mnogo ružnije.

сад те не разумем.
човек је у постанку био божија слика, да би својим грехом изгледао овако
I3ES000Z.jpg
:eek:

Ја мислим да су се подавили у великом потопу.:think:

I ja mislim da nije bilo globalnog potopa,već lokalnog velikog potopa.A Noje spasio samo životinje koje bi poslužile da njegova porodica opstane posle potopa.
Inače da je bilo globalnog potopa i da je Noje i njegova porodica bili jedini ljudi, odakle ondak ljudi na Američkom kontinentu pre 4000-5000 godina?

I ja mislim da nije bilo globalnog potopa,već lokalnog velikog potopa.A Noje spasio samo životinje koje bi poslužile da njegova porodica opstane posle potopa.
Inače da je bilo globalnog potopa i da je Noje i njegova porodica bili jedini ljudi, odakle ondak ljudi na Američkom kontinentu pre 4000-5000 godina?

Фалсификат.По исправном рачунању сада је 7553.година.А можда потоп ипак није био локалног карактера.

сад те не разумем.
човек је у постанку био божија слика, да би својим грехом изгледао овако
I3ES000Z.jpg
:eek:

Tako je.To je samo odraz slike čoveka bez greha,zato je tadašnji čovek samo ličio na Adamu i Evu ili današnjeg čoveka.
A ni životinje nisu izbegle taj negativan proces uticaja sile greha koji su prvi ljudi učinili.
Božanske sile pa i negativne sile imale strahovitu i nezamislivu moć u ono vreme da preobrazi život.

Nije tacno.
Naravno na prvom mjestu je vjerovanje i pokornost Allahu...

тога у науци, и знању н.е.м.а. ничему се не верује и ничему се не покорава тако безусловно.
дакле, осим ако алах није проповедао критичко преиспитивање верника у само њеогово постојање, јер то то подразумева, не можеш причати да је он форсирао знање. и ту нема шта даље да расправљамо. религија је та која инсистира на томе да се појединим - кључним стварима слепо, безусловно верује без преиспитивања, прихватање постојања бога и његових проповеди здраво за готово. доводити то у питање је грех и у исламу и у хришћанству. мудрост верника коју проповеда и алах и исус са тим нема никакве везе, то је друга ствар.

сале, нећемо да се правимо луди. бар не толико. ок?

раније човеку није била доступна Књига па су је свештенство и владари користили тј злоупотребили у своје световне сврхе. то ништа није чудно, међутим, чудно је да данас када је свима доступна и даље је људи не схватају, па кад нешто не разумеш такође је лако је манипулисати, као и уосталом свака идеологија попут социјализма, комунизма, разних промашених револуција итд.
уосталом човек је лењ, он гута шта му се сервира, не жели да промозга мало да види шта је добро за њега.
ти си се нашао у својој не вери, ја сам се нашао у својој вери. ствар је личног осећаја.

Tako je.To je samo odraz slike čoveka bez greha,zato je tadašnji čovek samo ličio na Adamu i Evu ili današnjeg čoveka.
A ni životinje nisu izbegle taj negativan proces uticaja sile greha koji su prvi ljudi učinili.
Božanske sile pa i negativne sile imale strahovitu i nezamislivu moć u ono vreme da preobrazi život.

:dontunderstand:
ова слика што личи на неког мајмуна је права слика човека, лице Бога?

или падом у грех?
а то би онда значило да смо данас досегли божанство

тога у науци, и знању н.е.м.а. ничему се не верује и ничему се не покорава тако безусловно.
дакле, осим ако алах није проповедао критичко преиспитивање верника у само њеогово постојање, јер то то подразумева, не можеш причати да је он форсирао знање. и ту нема шта даље да расправљамо. религија је та која инсистира на томе да се појединим - кључним стварима слепо, безусловно верује без преиспитивања, прихватање постојања бога и његових проповеди здраво за готово. доводити то у питање је грех и у исламу и у хришћанству. мудрост верника коју проповеда и алах и исус са тим нема никакве везе, то је друга ствар.

Otkad sada vama Isus Bog?! Mislio sam da je samo Boziji sin (po vama)!?

Nego nevazno... Ta tvoja N.A.U.K.A.... Sta je to zapravo... Allah je stvorio sve sto postoji... Ako zelis da znas vise o biljnom svijetu ti ucis o Allahovim stvorenjima... Ako zelis antropologiju ucis kako nas je Allah stvorio... Ako ucis o kosmosu, ucis ono sto mozes da naucis kao covjek kome je nesto i dozvoljeno da zna... Ajde ovako... Ko zna vise? Nauka ili Bog koji je sve stvorio!? Odgledaj mudzize... Vidjeces tamo da je Keith Moore jedan od najvecih naucnika 20. vijeka otkrio kako se razvijamo u materici majke... Sve je to stojalo u Kur'anu prije 1400. godina... Ko bi to mogao znati do Onog koji nas je stvorio...
Ne sjecam se tacno godine kada je pronadjeno mjesta da se slatka i slana voda ne mijesaju... I to je stojalo u Kur'anu prije 1400 godina... Allah nam je omogucio da znamo to. Zasto... Da bi to bio dokaz poslanstva Muhammeda saws-a kao sto je Isa a.s. mogao da lijece slijepe i gluve... Kao sto je Musa a.s. mogao da razdvoji more... Tako je i Kur'an jedina vjerodostojna sveta knjiga, mudziza za sebe...
Bilo bi dobro kada bi prvo naucili o islamu pa onda govorili sta nam (i meni i tebi) Allah swt naredjuje.
I da... On nas je stvorio! I BEZUSLOVNO TREBA DA VJERUJEMO! Ali koliko vidis, imas sve dokaze da bi povjerovao... Cak se od tebe ne trazi da bezuslovno vjerujes, vec ti se iznose dokazi koje ti pobijas... Sta mislis... Zar to nije kufr - nevjerstvo u najjacoj formi...

Back