CrniĐavo
Elita
- Poruka
- 17.474
јел ти знаш да се цела данашња религија хришћанства базира на буквалном тумачењу библије. то што су вама данас (а нама одувек) неке ствари дебилне па их тумачите као метафоре, до јуче су биле "чињенице" од речи до речи. временом, развојем цивилизације, је све више ствари из библије почело да се тумачи као метафора, а на крају ћете морати рећи и за сам васкрс да је метафора, а онда сте пукли скроз![]()
Zašto kažeš Vama? Ja pričam samo u svoje ime. A svaki drugi neka priča u svoje ime.
Rekoh da vaskrs ne tumačim kao oživljavanje raspadnutog tela, već vaskrs doživljavam kao nadživljavanje duha nad telom.
Da li Ti veruješ da duh Nikole Tesle, mnogim ljudima, tragaocima zakopanog blaga znanja, osvetljava put i uliva nadu da će do zakopanog i skrivenog blaga znanja i doći?
једина поента светог писма јесте да се оно буквално тумачи и никако другачије, јер метафорично тумачење (а притом још и не постоје критеријуми шта се тумачи као метафора, а шта не) не може бити својствено нечему тако важном за религију као што је свето писмо.
Zašto misliš da je jedina poenta Svetog Pisma da se ono tumači bukvalno?
Moje mišljenje je da se metafora tumači onako kako u svom srcu osećaš da treba da je tumačiš. Dakle, svaki neka tumači onako kako u svom srcu oseća.
даље,
у библији пише да је ној сакупио и укрцао од сваке врсте по пар, а не да је сачувао од сваке врсте по пар. када пише од сваке врсте, онда је од сваке врсте, а не од врсти које је успео да сачува, него од сваке врсте јер пише од сваке врсте.
U Bibliji piše i da je Bog stvorio čoveka šestog dana, a da li ćeš i to da tumačiš bukvalno?
P.S. Be free, open Your mind.