Religija i Dinosaursi :)))))))))

:dontunderstand:
ова слика што личи на неког мајмуна је права слика човека, лице Бога?

или падом у грех?
а то би онда значило да смо данас досегли божанство

Ta slika što liči na majmuna je upravo slika pada u greh. Pošto sve u Božjem stvaranju teži da dođe u ravnotežu i mi smo evolucijom povratili izgled,ali to ne znači da smo dosegli Božanstvo.Nasuprot.Ponovo povećavamo sile zla na zemlji što ponovo vrši degenaritivni preobražaj. Prvo se taj preobražaj ispoljava kroz nove bolesti, pa kroz razne poremećaja kod ljudi,i na kraju će da se ispolji ponovo i na izgled čoveka.Čovek će ponovo da odstupi od prave slike Božje i po ponašanju pa i u izgledu.
A genetski inženjering manipulacija ljudskim naslednim genima,razni poremećaji kod ljudi zbog raznoraznih zraženja i otrova će samo to ubrzati.

Poslednja izmena:
Ta slika što liči na majmuna je upravo slika pada u greh. Pošto sve u Božjem stvaranju teži da dođe u ravnotežu i mi smo evolucijom povratili izgled,ali to ne znači da smo dosegli Božanstvo.Nasuprot.Ponovo povećavamo sile zla na zemlji što ponovo vrši degenaritivni preobražaj. Prvo se taj preobražaj ispoljava kroz nove bolesti, pa kroz razne poremećaja kod ljudi,i na kraju će da se ispolji ponovo i na izgled čoveka.Čovek će ponovo da odstupi od prave slike Božje i po ponašanju pa i u izgledu.
A genetski inženjering manipulacija ljudskim naslednim genima,razni poremećaji kod ljudi zbog raznoraznih zraženja i otrova će samo to ubrzati.

поштујем твоје схватање, али се не слажем, јер пре тог да га назовемо мајмуна је био други облик у еволуцији и тако редом у назад до амебе, дакле опет нема смисла, једино ако еволуцију прихваташ само од мајмуноликог човека.

поштујем твоје схватање, али се не слажем, јер пре тог да га назовемо мајмуна је био други облик у еволуцији и тако редом у назад до амебе, дакле опет нема смисла, једино ако еволуцију прихваташ само од мајмуноликог човека.

Možda čovek pokušava da Ti objasni da je On delom majmun zbog toga što je njegov praprapra deda bio majmun? :roll:;)

Ono što je Bog stvorio prvo jeste duša čoveka,odnosno duhovno biće.
Padom u greh je otpočeo proces i evolucije koji ti pominješ.
Znači čovek kada padne u greh do dna,mora od osnova da izgradi svoj život prema Bogu.

Ono što je Bog stvorio prvo jeste duša čoveka,odnosno duhovno biće.
Padom u greh je otpočeo proces i evolucije koji ti pominješ.
Znači čovek kada padne u greh do dna,mora od osnova da izgradi svoj život prema Bogu.

у ствари ти хоћеш да кажеш да књигу постања не прихваташ?
или прихваташ само оно што Теби има смисла?

Otkad sada vama Isus Bog?! Mislio sam da je samo Boziji sin (po vama)!?

Nego nevazno... Ta tvoja N.A.U.K.A.... Sta je to zapravo... Allah je stvorio sve sto postoji...

On nas je stvorio! I BEZUSLOVNO TREBA DA VJERUJEMO! Ali koliko vidis, imas sve dokaze da bi povjerovao... Cak se od tebe ne trazi da bezuslovno vjerujes, vec ti se iznose dokazi koje ti pobijas... Sta mislis... Zar to nije kufr - nevjerstvo u najjacoj formi...

прво није исус бог по мени, а колико сам ја успео да разумем исус јесте бог ал му је то назив за једно од његових лица. мислим, генерално ту свету тројицу ни сами верници не капирају. ал'то сад није ни битно.

чак и да верујеш да је алах створио све што постоји, говорили смо о знању, тј. теорији сазнања, у коме си ти рекао да наука убеђује људе да јој слепо верују, што је у потпуној супротности са оним како наука функционише; а у потпуном слагању са оним како и ислам и хришћанство функционишу. без обзира ко је верник, а ко не, нећу 75 пута да понављам шта је доказ, а шта вера; и да је вера та која инсистира на прхватању ствари здраво за готово. ти си прихватио здраво за готово ислам, јер постојање и проповед алаха не доводиш у питање. и налазиш за сходно да кажеш то за науку, науку која ништа не прихвата здраво за готово, чак ни теорију великог праска и поред бројних доказа који јој иду у прилог. и то што радиш, не радиш само ти, раде многи верски фудаменталисти и исламски и хришћански и то је недопустиво.

Poslednja izmena:
у ствари ти хоћеш да кажеш да књигу постања не прихваташ?
или прихваташ само оно што Теби има смисла?

Nisam rekao da ne prihvatam.Događaj u knjigu postanja nije napisana bukvalno kako se desilo.Daleki prošlost i daleki budućnost u Bibliji je napisana u simbolici.Smisla ima kada nema nelogičnosti i samo ono je prihvatljivo za mene.

прво није исус бог по мени, а колико сам ја успео да разумем исус јесте бог ал му је то назив за једно од његових лица. мислим, генерално ту свету тројицу ни сами верници не капирају. ал'то сад није ни битно.

чак и да верујеш да је алах створио све што постоји, говорили смо о знању, тј. теорији сазнања, у коме си ти рекао да наука убеђује људе да јој слепо верују, што је у потпуној супротности са оним како наука функционише; а у потпуном слагању са оним како и ислам и хришћанство функционишу. без обзира ко је верник, а ко не, нећу 75 пута да понављам шта је доказ, а шта вера; и да је вера та која инсистира на прхватању ствари здраво за готово. ти си прихватио здраво за готово ислам, јер постојање и проповед алаха не доводиш у питање. и налазиш за сходно да кажеш то за науку, науку која ништа не прихвата здраво за готово, чак ни теорију великог праска и поред бројних доказа који јој иду у прилог. и то што радиш, не радиш само ти, раде многи верски фудаменталисти и исламски и хришћански и то је недопустиво.

Ne mozes da poredjujes nauku i religiju... Religija... ISLAM je zivot... Ili ako ti vise odgovara nacin zivota... Nauka je dio koji moze da nas interesuje ali i ne mora u nasim zivotima. Koja je korist od nauke u odnosu na religiju...

Sledece... Isus je po Bibliji Boziji sin, ne Bog... I to nije njegovo lice vec se on molio Bogu... Mada sam se na forumu ovdje nacitao svega...

Islam treba (sigurno ne znas zasto) da se prihvati zdravo za gotovo... Kada? Kada budes znao da treba... Kada ces znati... Kada procitas Kur'an, poslednju Boziju objavu...
U redu je vjerovati bezuslovno dok god je to tacno... E sad, kako ces znati da je tacno je pitanje za sebe.
Da ne filozofiram... Reci cu ukratko... Istinitost Kur'ana se moze dokazati naucno. (i dokazano je)
Ti dokazi su za one koji ne vjeruju.. Da bi povjerovali... Pa ako umru kao nevjernici bice im kazna jos veca zato sto su imali dokaze i nisu morali bezuslovno vjerovati.

pozdrav

да, али оно што је логично за тебе за другог није и обрнуто.

Zato sam rekao da sam otvoren za dokaze i činjenice i da istražujem.
Ko samo veruje a ne istražuje,bude uskraćen sa mnogim logičnim činjenicama,pa je jasno da ono što sam ja spoznao ,za drugog nelogično.A i svako nek veruje kako hoće i u ono što hoće,ja ne želim nikog da ubeđujem.

то раде апсолутно сви који библију не тумаче буквално.

ма није тако једноставно као што мислиш.
рецимо Књиге СЗ се деле на:
1.законске
2.историјске
3.поучне
4.пророчке

и НЗ
1.као уговор
2.као библијске књиге
3.временско значење НЗ

Daleki prošlost i daleki budućnost u Bibliji je napisana u simbolici

на страну што сте је вековима тумачили буквално,

зар вам није мало ненормално да библија надахнута светим духом буде написана у сибмолици, да ли сте себе икада запитали због чега је свети дух одлучио да свето писмо буде писано у симболици и да ли сте икада дошли до договора другачијег од чудесних путева господњих.

дакле имате бога који
- од вас захтева веру
- захтева послушност и љубав
- а при томе се скрива, не показује се (ма колико веровали у њега, он се ипак не показује)
- написао је библију у симболици
- није вам оставио никакве критеријуме да ту симболику тумачите
- већ 2000 година се игра жмурке од којих вам животи зависе
- и на крају прети страшним судом

па ја не знам колико тона марихуане треба да попушим да би свој живот подредио оваквим менталним насиљем религије над здравим разумом. а чак ни тада у делиријуму канабиса не бих одвалио да су диносаурси лажна пропаганда науке.

Uglavnom govorim, procitaj i Bibliju i Kur'an... :whistling:

A mogao bi odgovorit zbog tvoje prethodne poruke... Zvucis kao da posjedujes svo znanje ovog svijeta.

uglavnom, pročitao sam svojevremeno i jedno i drugo i mogu sa sigurnošću da ti kažem da su to dve vrlo loše napisane knjige, sa puno kontradiktornosti, nedoslednosti, sumnjivih likova i nepovezanih niti. Jedan filmadžija bi imao teške muke da napravi nešto shvatljivo od toga.

Što se znanja tiče, posedujem ga taman onoliko koliko mi treba, a to je s obzirom i na škole i iskustvo koje imam verovatno i vikipedija i google zajedno za ovo "znanje" kojim ti zračiš i logiku kojom pleniš.

Zatucan si kao da si čitao ne samo jednu knjigu u životu, nego kao da te je neko njom tukao u glavu 5x dnevno i zatukao ti svaku mogućnost da podigneš glavu i razmisliš njom.
eto tako ja tebe vidim.

на страну што сте је вековима тумачили буквално,

зар вам није мало ненормално да библија надахнута светим духом буде написана у сибмолици, да ли сте себе икада запитали због чега је свети дух одлучио да свето писмо буде писано у симболици и да ли сте икада дошли до договора другачијег од чудесних путева господњих.
Pročitaj Evanđelje,gde Isus jasno rekao zašto ima potrebe za simbolikom.

дакле имате бога који
- од вас захтева веру
- захтева послушност и љубав
- а при томе се скрива, не показује се (ма колико веровали у њега, он се ипак не показује)
- написао је библију у симболици
- није вам оставио никакве критеријуме да ту симболику тумачите
- већ 2000 година се игра жмурке од којих вам животи зависе
- и на крају прети страшним судом
Ništa Bog ne zahteva. Ko ne poznaje Boga,ne može poznati ni Bibliju.

па ја не знам колико тона марихуане треба да попушим да би свој живот подредио оваквим менталним насиљем религије над здравим разумом. а чак ни тада у делиријуму канабиса не бих одвалио да су диносаурси лажна пропаганда науке.
A koliko marihuane treba neko da ****** da bi prestao da veruje u Boga?
Ono što su prvi ljudi konzumirali,poprilično je uticalo na njih da zaborave Boga.
Možda neki isto to i danas konzumiraju.

Back