Prijateljstvo izmedju muskarca i devojke:DA ili NE?

Ja sam pisala neki rad na tu temu. I skontala sam (verovali ili ne) da dosta zavisi od toga da li je osoba imala drustvo suprotnog pola josh u detinjstvu, jer je samo tako mogao/la da bolje razume suprotan pol i da se postavi jednako sa drugom osobom, a ne da gleda samo u sexualnom smislu.

Detinjstvo ... klinka od 5-6 godina, divno doba, onako bezbrizno .. igrala sam se i sa decacima i sa devojchicama, ali su me dechaci vishe interesovali i privlachili, te sam ih gledala kako pishke i trazila da mi pokazuju 'pishu' a i volela sam da ih drzim dok pishaju. To mi je ostalo i dan danas. Jbg, neko se valjda rodi takav. Ja sam ih i kao devojchica 'gledala seksualno' :)

Naravno da postoje musko-zenska prijateljstva! Nikada nisam imala neprijatna iskustva, jednostavno uvek ih i gledam kao ortake, uvek se tako i postavljam... svesni toga nikada nisu nesto i pokusali...mada su mi se cesto desavale situacije kada devojke od mojih prijatelja postanu ljubomorne na mene, postavljaju im suvisna pitanja... tada se ja samo povucem neko vreme dok i njihova veza dobije malo ozbiljniji oblik...njihove devojke me upoznaju i na kraju shvate da nema razloga za ljubomoru...sve dodje na svoje mesto...Vise im se ponekad otvorim nego prijateljicama, a i oni imaju ogromno poverenje... bas u poslednje vreme vise i izlazim sa muskarcima, nema smarackih tema...sve je submisivno dobrom provodu!
Bas veceras trebam da se nadjem sa jednim jako dobrim prijateljem... to je prijateljstvo koje traje od vrtica, osnovne skole...vidjamo se jako retko , ali uvek nam je bas lepo...

Moguce je prijateljstvo izmedju muskarca i zene, samo sto ce uvijek doci trenutak kada ce u jednom od njih da se javi zelja za necim vise, e sada je pitanje sta ce od toga da bude. Prema mom iskustvu, ili se smuvate i sve bude super (cak su takve ljubavi i najstrastvenije, mozda i najkomplentije), ili jedno ostane povrijedjeno ali ostanete prijatelji, a mozda se sve zavrsi tragicno. Ali prijateljstvo je definitivno moguce.

Vesela_zena_beogradska:
Detinjstvo ... klinka od 5-6 godina, divno doba, onako bezbrizno .. igrala sam se i sa decacima i sa devojchicama, ali su me dechaci vishe interesovali i privlachili, te sam ih gledala kako pishke i trazila da mi pokazuju 'pishu' a i volela sam da ih drzim dok pishaju. To mi je ostalo i dan danas. Jbg, neko se valjda rodi takav. Ja sam ih i kao devojchica 'gledala seksualno' :)
izvini,molim te. sve ovo je tako jadno i bedno,a povrh svega glupo - sto si izlozila ,da jednostavno,nisam mogla da iskuliram,..od svih ovih recenica trebala si da napises samo jednu-ovu boldiranu.ali razumem,kontam da se reklamiras sexualno(a to je ovo podvuceno)... :confused: :confused: :?
ps.bez ljutnje, nije nista lično,samo me zaintrigirao tvoj post :wink:

Mislim da se emotivni odnos moze razloziti na vise nivoa. Dakle,
-prijateljstvo za ono kao popricati s vremena na vreme
-prijateljstvo u kojem se prica koji put i ooootegne, eh, tu sad imas mogucnost za nijansiranje.Uvijek se salju signali, jesi li zainteresovan i hoces li nastaviti? Mozes li zaustaviti svu komunikaciju na vrijeme? To je individualno, dakle i stvar izbora. I sto je jos vaznije i ljepse: sam odlucujes.
-prijateljstvo koje prelazi u nesto vise/u nesto drugo, mislim seksualno, i tada opet imas mogucnost izbora...

cekana:
Mislim da se emotivni odnos moze razloziti na vise nivoa. Dakle,
-prijateljstvo za ono kao popricati s vremena na vreme
-prijateljstvo u kojem se prica koji put i ooootegne, eh, tu sad imas mogucnost za nijansiranje.Uvijek se salju signali, jesi li zainteresovan i hoces li nastaviti? Mozes li zaustaviti svu komunikaciju na vrijeme? To je individualno, dakle i stvar izbora. I sto je jos vaznije i ljepse: sam odlucujes.
-prijateljstvo koje prelazi u nesto vise/u nesto drugo, mislim seksualno, i tada opet imas mogucnost izbora...
ja sam mislio,u uvodu teme,na pravo i skkreno prijateljstvo,.dakle ne poznanstvo ili drugarstvo,.vec nesto mnogo dulje,jace i iskrenije i trajnije i vrijednije-prijateljstvo,i pitao da li j je moguce,..iz moga iskustva ,odgovor je da nije!

Ovo gore,cekana je bas lepo razlozila.S vremena na vreme je ok i to moze da se odrzi.Medjutim cim krenu po dve tri poruke dnevno,pa cimanje,pa duzi razgovor jednom u dva tri dana onda se odmah posumnja na nesto vise.Pa makar jedna od tih osoba i ne zelela to,dok shvati sta se desava moze da nastane nedoumica i problem.A jos da budu extra prijatelji i da budu bas bliski...sumnjam.Mozda to moze da potraje,ali pretvorilo bi se u nesto vise kad-tad.Sigurno da ima i slucajeva dozivotnog samo prijateljstva,ali su retki.E sada ko je spreman da iskusava sudbinu pa da sazna da li kucni prijatelj nece da mu opali zenu(a u velikom broju slucajeva se to desi) individualni je izbor.Aj da nabacam jos par stvari:Stavis slamu kraj vatre...Bolje spreciti nego leciti...Ciganin izlupa cigance pre nego sto podje po vodu...

Citat:
Original postavio Vesela_zena_beogradska
Detinjstvo ... klinka od 5-6 godina, divno doba, onako bezbrizno .. igrala sam se i sa decacima i sa devojchicama, ali su me dechaci vishe interesovali i privlachili, te sam ih gledala kako pishke i trazila da mi pokazuju 'pishu' a i volela sam da ih drzim dok pishaju. To mi je ostalo i dan danas. Jbg, neko se valjda rodi takav. Ja sam ih i kao devojchica 'gledala seksualno'

izvini,molim te. sve ovo je tako jadno i bedno,a povrh svega glupo - sto si izlozila ,da jednostavno,nisam mogla da iskuliram,..od svih ovih recenica trebala si da napises samo jednu-ovu boldiranu.ali razumem,kontam da se reklamiras sexualno(a to je ovo podvuceno)...
ps.bez ljutnje, nije nista lično,samo me zaintrigirao tvoj post

E, pa ja sam tek sada videla ovaj komentar.

Cenish da se reklamiram seksualno bash na ovom forumu od beskrajnog cyber prostora i sajtova za upoznavanje i realnog okruzenja, bash ovde mi je pravo mesto za reklamu, i sad ce svi da polete ... ma daj bre :) Moji zahtevi su preveliki za prosechnog mushkarca, evo sad da se malo antireklamiram :)

Ne smatram da je moj odgovor u vezi pishanja neprimeren za ovaj forum, jednako kao i svi drugi komentari i slike qraca i ispovesti u vezi orgazama i bla, bla .. shta da ti pishem kad i sama chitash.

Srecan praznik nerada. Ajd i ja malo na ovu temu, posle izleta, bla, bla:
Cini mi se da ova tema traje dugo jer se niste dogovorili oko toga sta je prijatelj, a sta drug, a sta poznanik. Mislim da pravih prijatelja u zivotu ne mozete imati puno, sem ako niste sizofreni, to su ljudi koji jedni drugima zavrsavaju recenice, ma znate vec. Drugova, opet ako ste normalni, imate mali million, a poznanika k’o Albanaca na Kosovu.

Drugi problem je odnos izmedju muskarca i zene. Iskreno, nema niti jedne, a da nije znatno starija od mene ili u ozbiljnoj vezi sa nekim mojim prijateljem, koju nisam procenio kao mogucu vezu, one night stand, i sve tako to. Cak i ruzne. Cak i lepe. Pametne, glupe, sa stilom, bez. Jednostavno, jace je od intelekta, ne vidim sto bih se tome opirao. A ja u mom drustvu vazim za suzdrzanog.

Plasim se da ce zene vise da tvrde da je prijateljstvo moguce, iz prostog razloga da opravdaju pozitivan uticaj muske osobe pored sebe na svoj ego i jos neke stvari. Ima i ruznijih objasnjenja, ali cu ih precutati.

Neko je rekao ovde da prijateljstvo mora da bude aseksualno i to mi je interesantna tvrdnja, nisam razmisljao o tome, ali ovako na prvu loptu mi se dosta svidja. Dodao bih da moze da postoji i ako je seksualna zelja u potpunosti zadovoljena (e sad, ako ste nimfomani, onda sta da vam radim, hebite se ljudi da vam bude lakse).

Kad sam bio klinac, najbolji prijatelj mi je bila jedna devojcica i vrsitali smo od smeha svaki dan, ceo dan. Odselila se u trecem osnovne, pa ne mogu da vam kazem sta bi se desilo da je ostala.

Musko i zensko mogu da budu super prijatelji u super vezi.

Sansa da imate prijatelja suprotnog pola je samim tim strasno mala. Bilo bi besmisleno reci da je nemoguce, samo izuzetno retko. Druga ili drugaricu veca, poznanika najveca.

Ja licno ne zelim da imam ni jednu prijateljicu sem svoje devojke i onda kad pukne puno patim. Prijatelja imam, ali je pravog samo mozda trojicu. Drugarica imam dovoljno i to su interesna poznanstva, a trzanja ima, samo je bitno da od njih ne bude nista. Poznanici su nebitni.

Raspisao sam se o ovom, zato sto sam u slicnom problemu kao i Giovanil iz Srpske, ali sa tim da se i ja dvoumim sta da uradim, a i ona se necka, imam osecaj kao da sam rezerva, sto je skroz ok, jer da sam joj prvi uplasio bih se za stanje svog duha. A i nesto mi se specijalno ne dopada, sem fizicki. A kad pomislim na sex, bude mi muka od silnih prica koje bih posle morao da trpim, jer kad primeti da sam se udaljio, zove jbni dan i bnu noc. Najradije bih da spadne na nivo drugarice, sa poluotskrinutim vratima.

U jbt, al se raspisa

SANDRINAbg:
Grathas...mudro zboris...poDapisujem, a i sama sam uglavnom vec rekla sto i ti... :lol:

Nego, sta ti znaci to na avataru...nisam jos videla tu sliku..?

A, fala lepo

grb moje porodice. Mrzi me da imam vise nickova, a i ovako retko pisem. Zezno sam se, tek sad vidim, obicno samo pisem na heraldici i nekad na politici. Ovaj, kao da nemam nikakav avatar, vazi? :oops:

Back