Prijateljstvo izmedju muskarca i devojke:DA ili NE?

NoName83:
Ja sam dugooo bio zaljubljen u najbolju drugaricu.Ona to nije znala.Da ju je neko pitao ``da li je moguce musko - zensko prijateljstvo?`` ona bi rekla ``moguce je,,. A zasto?Zato sto nije imala pojma sta osecam prema njoj.Kasnije, gle cuda, obrnuta situacija...A znali smo se 8 godina. Vise nismo u kontaktu.
Pre nekoliko godina, zaljubio sam se u drugu drugaricu.Ista prica.I gle cuda - bili smo zajedno, samo jedno vece (no sex).Sa njom se vidjam gotovo svaki dan (drugarski) nikada nista izmedju nas.Imam dugu vezu...
Dakle, giovanill, NEMA, musko zenskih prijateljstava. Ima u jednom smeru - ne dvostrano.Ja mislim da si se ti zaljubio u neku svoju drugaricu...jesam li upravu?
ma ja sam sve o tome rekao u uvodu teme.

Moze da bude, ali ne izmedju svakog.
Ima slucajeva kada je sitacija iz raznih razloga 'off limits'. Ili je jedna od strana premlada / prestara, ili zauzeta sa dobrim prijateljem (a u to se nedira), ili ti se jednostavno fizicki ne svidja ali je sjajna drugarcina. Imam par takvih prijateljica koje su 'off limits' iz nekog od navedenih razloga i bas se lepo druzimo.
Ako postoji fizicka privlacnost i makar teoretska mogucnost, tesko.

Naravno! Imam gomilu muskih prijatelja i to je jedna od dragocenijih stvari u mom zivotu.
Muskarci su neposredniji, iskreniji, dobronamerniji, ne ljute se zbog svega i svacega... ma mogla bih da nabrajam danima... naravno prema svojim drugaricama.

Stvari izmedju nih samih stoje malo drugacije, kao i izmenju devojaka, ali to nije tema.

Svidja mi se ta opustena varijanta, kad ne moram da izgledam kao manekenka kad izlazimo. Njima sam super i u farmerkama i patikama i sa kacketom. Ne prigovaraju ako popusim kutiju cigara na vece i ne gledaju me popreko ako u kaficu narucim viski.

Ali kad idemo negde gde se ocekuje da dodjes sredjen, ponasaju se prema meni kao da sam kakva retka, ugrozena vrsta i to mi, priznajem, prija. Koliko su me samo puta izvukli iz groznih situacija. Npr.kad te smara neka budala, odmah se tu stvori neko od njih da ti glumi decka. Ma obozavam ih!

Ili kad imas prioblema sa deckom, tu su nezamenjivi! Kako da ti pomogne drugarica, kad sirota, i sama ima istih problema?
Doduse, to je obostrano. Koliko smo samo puta jedni drugima plakali na ramenu zbog perfidnosti zena i muskaraca.

I to sa tim suzama je posebna relikvija. Nikad me nije bilo sramota da placem pred drugarom, jer znam da me razume i da mu je iskreno zao. A sto se njih tice, zamislite macho lika, sa kolima i svim sto uz to ide, koji ti, u tajnosti njegove ili moje sobe, place na ramenu kao malo dete!
Te stvari su dragocene i cuvaju se celog zivota u srcu kao najlepsa i najtajnija uspomena.

A sem toga, ko bi me vodio na "Sever" kad meni dune da vidim kako je tamo, i ako o fudbalu pojma nemam?
I s kim bih isla na skijanje?

Sad ce neko da kaze - sa deckom. Pa naravno, prisutan je on u svim situacijama, ali je i njemu, jadnom, nekad potrebno pojacanje.

A njima, ko bi donosio pivo i praznio pepeljare za vreme utakmice, da nema mene? I gde bi se uopste sastajali da gledaju fudbal na miru? Moze u kaficu, al' kod Kuckandre je opustenije.
Znaju da mogu da rondaju po frizideru ako su gladni, mogu da zovu ribe i da ih ja pokrivam ako su obecali izlazak pa zaboravili, mogu da prilgenu ako im se prispava, mogu da prenoce ako popiju malo vise...

I da nikad ne pomisle da sam im nesto drugo osim ortak.

Kuckandra, pogodi me ovim sto si pisala, pojma nemas koliko.

Mogao bih sada mnogo da pisem ali nikad ne bih to rekao ovako dobro kao sto si rekla ti.
Doduse, kasnije kad se udate i ozenite, tog vidjanja nema tako puno i to izgleda drugacije ali nikad ne gubi na vrednosti.

Naravno, da bi mi zena bila prijatelj, mora najpre da mi se dopada kao covek, pa tek onda i kao zena. Ako je obrnuto, tesko da tu moze biti pravog prijateljstva. Ne treba mesati privlacnost i naklonost. Verujem da i za zene vazi to isto kada biraju muskarca za prijatelja.

Gosco, da te odmah demantujem.
Moja zena je visa od mene bar 8 cm i kao sto vidis nismo postali drugovi kao sto nisam bio drug ni sa jos nekima.
Iz mog iskustva, sa visinom to nema bas puno veze.

Dobra prepreka da budete seksualno intimni je da nijedno od vas nije pacenik nijedne vrste i da tokom prijateljstva imate sasvim normalne zivote i normalne veze.

I kao sto rekoh, da prema njoj osecam naklonost a ne privalcnost.
Ako te neki momak privlaci, nemoj da se druzis sa njim ili prestani da se druzis ako se privlacnost pojavi tokom prijateljstva....ili ga mazni :)

Ja sam iskreno verovala da je moguce...i za mene je moguce. Imam jednog prijatelja sa kojim sam bukvalno odrastala i sa njim mogu da podelim sve teme i dileme, cak bliskije nego sa bratom ;)

Medjutim...otkako upoznah mog bivseg i gomilu njegovih, zlih, ljubomornih, pakosnih i neprijateljski nastrojenih " drugarica", promenila sam misljenje :roll:

Uopste ne verujem da je moguce prijateljstvo izmedju MOG decka i drugih devojaka! :lol:

gossca:
Da. Ako je puno nizi od nje ili je gej il tako nesto ...Ne verujem u preterano blisko prijateljstvo izmedju muskarca i zene, a da se ne javi seksualna zelja. Mora postojati neka dobra prepreka da budu seksualno intimni, pa da bi mogli biti bliski prijatelji.

Glupost. Izvini ali zaista. Ta prepreka o kojoj ti pricas je mentalna i radi se o obostranom postovanju, zajednickim uspomenama ... da se ne ponavljam. Ko je razumeo, shvatice.

Iskreno uopšte više ne znam šta da mislim o tom pitanju. Jako dugo sam mislila da je prijateljstvo između polova nemoguće, da u startu uvek postoji neki interes ili se on javi kasnije ali sad više i nisam sigurna.
Zapravo sam tek u skorije vreme, a nisam bas mlada, shvatila da mi komunikacija s muškarcima mnogo više odgovara nego s ženama, da mi je lakše da pričam s njima, da sam otvorenija. Predobro znam narav žena i mnogo šta mi se u celoj toj priči ne sviđa i lakše mi je da muškarcima kažem ono što mislim bez straha kako će biti tumačeno, lakše mi je da čujem kratak i jasan odgovor nego polučasovne analize posle kojih nemam pojma šta mi je prijtaljica zaista htela da kaže.
Moj dragi zna da imam prijatelje s kojima komuniciram o svemu i njemu to ne smeta. Čak mislim da nam to unapređuje vezu jer ako nekad imam neku dilemu kako će on da reaguje na neke stvari pitam nekog od mojih drugara i donesem zaključak.
Jedino mi je žao što to nisam shvatila ranije i što sam držala distancu.

lyon69:
Kuckandra, pogodi me ovim sto si pisala, pojma nemas koliko.

Mogao bih sada mnogo da pisem ali nikad ne bih to rekao ovako dobro kao sto si rekla ti.
Doduse, kasnije kad se udate i ozenite, tog vidjanja nema tako puno i to izgleda drugacije ali nikad ne gubi na vrednosti.

Naravno, da bi mi zena bila prijatelj, mora najpre da mi se dopada kao covek, pa tek onda i kao zena. Ako je obrnuto, tesko da tu moze biti pravog prijateljstva. Ne treba mesati privlacnost i naklonost. Verujem da i za zene vazi to isto kada biraju muskarca za prijatelja.

Hvala Lyon, ne na tome sto mi drziz stranu, vec na postu koji je zaista lep, topao i prijateljski.

Sto se tice udaje i zenidbe tu si u pravu, ali kad je rec o privlacnosti, rekla bih da smo dosli do srzi problema.

Naime, kako da se muskarac i zena druze, ako je ona ta koja mora da zavede svakog muskarca i obrnuto, on mora da ima svaku devojku?

Pa ta institucija i nije izmisljena za takve ljude.

Hocu da kazem, da muskarac i zena mogu da podele i puno vise od kreveta. Ali to je prosto pitanje svesti i mentalnog sklopa.

Volela bih kad bi mi odgovorio sta ti o tome mislis. Pozdrav.

Naravno da prijateljstvo izmedju muskarca i zene uglavnom ne razumeju i ne mogu da dozive ljudi koji tako gledaju na stvari.

Da ne duzim mnogo, postoje "ickopacenici" kojima ono sto prijateljstvo pruza nikako nije dovoljno, koji bi da ga uglave gde god mogu i za koje pojam "prijateljica" ne postoji jer sve zene su qrve i treba ih samo 'ebati.

Ili oni koji se druze sa tobom zato sto su toliki bednici da su srecni ako su u tvojoj blizini i mogu da ti gledaju noge ili sise onako potajno se nadajuci da ce jednom kad si pijana ili uplakana na kvarno da te kresnu.

Za te dve grupe muskaraca, prijateljstvo stvarno stvarno nista i ne znaci a devojke trebaju da budu srecne ako ih u zivotu izbegnu.

Postoje i devojke koje ne umeju da budu drugarice, koje ne mogu da odole a da ne primene gomilu zenskih sranja i "hebanja u mozak" i prema svojim drugovima dajuci im dvosmislene signale svo vreme, koje uzivaju u tome da i iz najboljeg prijatelja na silu "iskopaju" muskarca s kojim ce se kresnuti ili u gorem slucaju, samo ga zavesti i posle glumiti naivnost tipa "ja stvarno ne znam sta mu je"

Ne znam, mozda ima jos vrsta ili podvrsta muskaraca i zena koji prosto ne umeju jedni sa drugima da budu prijatelji. Kako ja to vidim, tu se radi o nekim kompleksima i ljudima je jaci motiv da te komplekse izive nego da dobiju sve ono sto musko-zensko prijateljstvo pruza.

Za njih smo mi koji imama prijatelje suprotnog pola, verovatno stupidni a vrlo je moguce da imamo ozbiljne fizicke mane, zavidan manjak hormona ili sumnjive seksualne sklonosti.

Lyon,

Sa zadovoljstvom citam ove tvoje redove koji mi pruzaju dokaz da jos ima ljudi koji normalno razmisljaju.

(Pisem "normalno" i ocekujem da ce to izazvati bujicu komentara, nesuvislih, zlonamernih i u najboljem slucaju sumnjive inteligencije.)

A oni su, mislim na te ljude, u zadnje vreme takva retkost da bi ih trebalo staviti pod zastitu drzave!
Pa onda pomislim: Koje drzave? I kakve? I zakljucim da ovakvo stanje (svesti, morala, kulture...) i jeste njen proizvod.

No to otvara neke druge teske teme, a ovo bi ipak trebalo da je sve samo zezanje.

Hvala na odgovoru i veliki pozdrav.

giovaniI:
Mislite li da je moguce iskreno prijateljstvo uzmedju muskarca i djevojke,bez ikakvih drugih primjesa??
Pazite situaciju:djevojka ima decka sa kojim se ne slaze najbolje ali su ipak duuugo zajedno-godinama,a od mene trazi da joj budem kako kaze najbolji prijatelj,,,da ne zna sta hoce od meno i sta osjeca u vezi mene,..da cekam.
Rekao sam joj da je to prijareljstvo nemoguce,da mi je stalo do mje,ali da odlazim.To je bio moj izbor.
Da cujem komentare:da li je moguce prijateljstvo izmedju muskarca i djevojke???

Ja sam pisala neki rad na tu temu. I skontala sam (verovali ili ne) da dosta zavisi od toga da li je osoba imala drustvo suprotnog pola josh u detinjstvu, jer je samo tako mogao/la da bolje razume suprotan pol i da se postavi jednako sa drugom osobom, a ne da gleda samo u sexualnom smislu. I naravno, odsustvo fizichke privlachnosti takodje igra veliku ulogu.......................

Back