Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

U crkvi blizu mog ćaleta je bio ustolicen pop Žika
Meni je bio vrlo simpatičan jer je bio dobrodušan, tolerantan, ljudski topao!
I jednog dana ga nestade!
Na neki velimi crkveni praznik u crkvi se susretnu njegova popadija i njegova švalerka i počupaju da je sve treslo
I zglazno siroti Žika, premestili su ga ko zna gde
u mom gradu je bio Hodza.....i uhapsen sirotan......saznalo se da je bio i Parok kod Dervente i Pop kod Modrize....a pravo mu ime bilo Jovan.....
i isto ga sjebale zene ljubomorne.....grehota i pred Bogom i Alahom....

u mom gradu je bio Hodza.....i uhapsen sirotan......saznalo se da je bio i Parok kod Dervente i Pop kod Modrize....a pravo mu ime bilo Jovan.....
i isto ga sjebale zene ljubomorne.....grehota i pred Bogom i Alahom....
A nije ga sjebalo lažno predstavljanje i laganje silnog sveta?

Lepo si to rekao
DA ponovim- lično me jako nervira rat među polovima,podele,podele,podele, antagonizam prema svemu različitom
Ne mislim da je i jedan pol superiorniji,dapače zajedno čine harmoniju, nadopunjavanje,Savršenog Androgina
Ali postoje i neki arhetipi duboko ukorenjeni u nama a prirodno stvoreni usled hiljada i hiljada godina provedenih u određenim uslovima
I tu jeste muškarac zaštitnik ali ne i gospodar, kao što je žena stub kuće ali ne i rob
Ženka podsvesno bira Alfu iz razloga da joj potomstvo bude jače i zdravije
Vremena su se promenila, možda i nabolje,ali ljudska priroda nije mnogo
Današnja borba za opstanak izgleda drugačije ali i dalje postoji
Ja sama sam prilično nekonvencionalna, moje čuđenje vašem brijanju je bilo što je to za mene novo ali ne i za osudu
E sad,možda jesu ove generacije dobre, ovi Studenti baš to i pokazuju,ali ne mogu se složiti da žive u srećnom vremenu
Ne samo kod nas
Meni se takođe vi kao ekipa baš dopadate i lepo je da ste takvi
Zato se i družim sa vama a ne sa ogorčenom većinom iz moje generacije
Aj' što su ogorčeni nego što proganjaju svetosavskom erotikom 🤣🤣🤣

Back