Kafić Priče iz prošlog veka IV - Jesen u Žardinjerinom sokaku, di cvjeta dinja ispod duda ☼

procitah sinoc na Index da je nekakav biskup iz Perua imao 17 ljubavnica. Razotkrile ga ljubomorna casna sestra i cistacica....
To je pravi popm\, PR religije..... Treba ga za papu jer ima zdrava interesovanja i siroko srce....
jedino mi nije jasno kako je mogao sva imena da im zapamti,,,,
O, Bože. Najjače je ovo "ljubomorna časna sestra i čistačica". Jer nisu bile dio veličanstvene sedamnaestorke?
Što se imena tiče, pogotovo jer je za Latinsku Ameriku poznato da imaju po nekoliko imena u sklopu jednog.

Gledam seriju kad tamo:

5010.jpg

NOC PRVA
gadjali su me sinoc gore u krosnji....onda sam poceo padati...zestok udar.....sjecam se da su me nekamo nosili.....
probudio sam se okrenut prema zidu...nisam se mogao okrenuti....pokusam s glavom, ali ni nju nisam uspio pokrenuti.....
zbog toga sam zatvorio oci.....da ne vidim zid......
boljelo me negdje u srcu...niceg se ne sjecam....novcic sam tek izasao iz kovacke vatre i spreman da se nadjem na dlanu prvom koji naidje.....
i nakon nesjecanja, iz zida je izasao starac, sjedobrad, potpuni stranac...pozdravio me kao starog drugara...izmjenismo nekoliko rijeci i intimni jezik stare brace zamjeni svaki govor.....komunikacija postade tajnovito cista, ostvarena lakocom i brzinom rodjenih nijemaka......
i poce prvi dan u novom ciklusu nepostojanja.....

ps. pozdravio te i rekao mi da ti tajno namignem.....

O, Bože. Najjače je ovo "ljubomorna časna sestra i čistačica". Jer nisu bile dio veličanstvene sedamnaestorke?
Što se imena tiče, pogotovo jer je za Latinsku Ameriku poznato da imaju po nekoliko imena u sklopu jednog.
ja mislim da su bile....i da se on sjebo sa imenima...i onda nasta zaeb....

Oo, u koktelu ljubavi :brus::gace::brus:

Vi Ribe po meni niste mutne nego duboke,ionako vam je simbol okean
E sad, u okeanu živi svašta, od predivnih tropskih riba do ajkula i onih grozomornih dubinskih
Ali u okeanu je i Život nastao!
Vidiš kako to fino može da se kaže - da smo duboki kao okean :zaljubljena:, a ne kako Heroja i mene lažno optužuju da smo muljavi, tunjavi, klizavi, ne mereš nas uFatit ni za glavu ni za rep :sad2::sad2:

NOC 550

ima jedno mjesto, iznad jezera na koje kad se popnem mogu da vidim kuce koje se samo u snu inace mogu vidjeti...u jednoj od takvih kuca, zivi stvorenje blijedo i plasljivo, neodredjenog pola, koje pripada svijetu Mopasana, Cehova ili Diras...ime mu moze biti sa zavrsnim slovom A ili S, ime koje podsjeca na crne kovrdze, fudbalsku loptu, posavske oci, kukuruzni stas.....to stvorenje rijetko izlazi iz kuce, a i onda samo u jutarnje sate......

danas sam bio tamo i cutao......

Oo, u koktelu ljubavi :brus::gace::brus:

Vidiš kako to fino može da se kaže - da smo duboki kao okean :zaljubljena:, a ne kako Heroja i mene lažno optužuju da smo muljavi, tunjavi, klizavi, ne mereš nas uFatit ni za glavu ni za rep :sad2::sad2:
Jesu Ribe malo neuhvatljive ali to im daje šarm
Otvorene a zatvorene

U crkvi blizu mog ćaleta je bio ustoličen pop Žika
Meni je bio vrlo simpatičan jer je bio dobrodušan, tolerantan, ljudski topao!
I jednog dana ga nestade!
Na neki veliki crkveni praznik u crkvi se susretnu njegova popadija i njegova švalerka i počupaju da je sve treslo
I zglazno siroti Žika, premestili su ga ko zna gde

Back