- Poruka
- 77.468
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
знаш на шта сам мислио![]()
Ne, zaista ne znam...
Mislis...gore na nebu?
Мт 19.30
Али ће многи први бити последњи и последњи први.
Da, ali meni se ucinilo citajuci Jevandjelje da se to odnosi i na ovdasnji zivot, na zemlji, u smislu ostvarenja neke pravde....ako nista drugo, a ono mira i harmonije.
дефинитивно смо сви сведоци да на земљи нема правде.
а мир и хармонију и царство божије ствараш сам у срцу свом, самим тим стварњем вероватно добиајаш и оно горе (моје гледиште).
а тај наведени стих се односи како сам ја схватио на небеско царство јер даље ИС ХС описује у 20 глави параболом преко винограда и посланика.
јер на крају позива све, што би се могло протумачити да никад није касно.
божанска љубав не трпи егоизам. а човек кад је пао испразнио се и нема никога ближег него своју личност. човек се својој личности окренуо и чува је не дозвољавајући да га неко вређа, жели да се о њему добро мисли, а при том не обраћа пажњу каквим животом живи, шта ради и како ради.
To da, ovo oko vinograda, i ja to tako tumacim, ali nekad, jednostavno ne moze covek sam da stvori mir u srcu i harmoniju, i tu je tacka. Dugo se muci, trudi, i na kraju i postigne, znam, ali to su paklene muke, a mir je opet samo tren.
Zato se i pitam sto je tema o paklenim mukama, kad one vec postoje na zemlji (ajde, preterujem malo, ali to je to, otprilike). Cemu dalje plasiti vernike koji su ionako skloni samoispitivanju i samoosudi? Ili bar ja tako mislim...
To da, ovo oko vinograda, i ja to tako tumacim, ali nekad, jednostavno ne moze covek sam da stvori mir u srcu i harmoniju, i tu je tacka. Dugo se muci, trudi, i na kraju i postigne, znam, ali to su paklene muke, a mir je opet samo tren.
Zato se i pitam sto je tema o paklenim mukama, kad one vec postoje na zemlji (ajde, preterujem malo, ali to je to, otprilike). Cemu dalje plasiti vernike koji su ionako skloni samoispitivanju i samoosudi? Ili bar ja tako mislim...
е па то је она истрајност у вери о којој си писала, човек сам ствара пако у овоземаљском животу због егоизма и брига, а смиреност је тешка. зашто би се верник плашио, како он доживљава онда Бога, зар Он не очекује да се наше срце, наша душа распламса још јачом жељом и чежњом за Њим, да никад не отпаднемо од Његове љубави, зар није послао свог Сина да нас спаси, зар васкрснућем нисмо добили царство небеско, зар нам није Син опростио све грехе на крсту...
ја се плашим своје глупости!!!![]()
Prestani se boriti i mučiti.
Prepusti se osjećaju koji je mučan i shvati ga.
I nema šanse da te više okupira.
Opiranje borba utječe da se potiskuju negativne emocije koje ponovno traže izlaz jer trebaju da budu shvaćene ali nisu.
Vrlo jednostavno.
Nije jednostavno. Ne shvatam.
Da, ali ne zna se ko ce da se spase, zato stalno mislim da treba jos i jos da dam od sebe...a onda pogresim grozno. I ne znam gde je kraj?
Ako se bojiš prepustiti negativnom osjećaju onda nije jednostavno.
Ako osjećeš da gubiš mir u sebi onda pusti neka pliva emocija ,neka te preplavi
taj nemir,pokušaj analizirati zašto se pojavljuje.
Nemoj ga se bojati jer to je trenutno,ne potiskuj,ne bježi od toga.
Treba se shvatiti zašto te takve emocije preplavljuju.
Kad shvatiš neće se pojavljivati.
Već samim time kad se prestaneš bojati negativiteta u sebi ,već si mu intezitet smanjila iako ga ne shvaćaš zašto se pojavljuje.
а какав би ти био живот да знаш?
још пакленији, зато је ово ВЕРА са тежњом достигнућа божанске љубави.

Ali...ma ne vredi objasnjavati dalje...![]()

Hvala, ali kao sto si i sam malopre rekao - to je vrlo jednostavno i ne pomaze.
A ova zadnja recenica - tacno je, ali sama svest o negativitetu malo pomaze coveku i ne cini ga manje plasljivim.
ма важно је да смо ми румуне напунили са 5:0![]()
(
)...
Ne pišem da bih se sad mi potvrđivali je li to ili nije.
Već sam ti sugerirao rješenje ako želiš probaj.
Prepusti se osjećaju i neka te prožima.
Ne bježi od toga.
Recimo pusti osjećaj zašto si ljuta na insajdere tipa Imortalka.
Hajde pusti i analiziraj .
Zašto je to tako??
Upitaj sebe i dobićeš odgovor.
"referentna tacka" ...zanimljivo Borac ,svidja mi se ova nova slagalica u pazlu zvanom paklene muke.
Zaista na osnovu cega gresnik u paklu zapravo uopste zna da je u paklu i da trpi paklene muke,bez neke referentne tacke?
Vrlo dobro.
Ali ja imam ipak jači udarac toj paklenoj teoriji.
Zamisli situaciju da netko od ljudi ide u raj a netko od njegove rodbine u pakao vječni.
Kako će taj u raju biti smiren ako zna da netko njegov koga je volio gori u paklu i to vječno.Biće tužan ako je normalan i to neće biti raj onda već pakao.
E sad jedino ako je za nenormalne raj namjenjen onda bi bilo logike.
![]()
Ajd da vas pitam nesto, vezano za biblijsku predstavu o Paklu:
Jer, čak i pod uslovom da se grešnici sećaju trenutaka zadovoljstva u ovozemaljskom životu, šta su ta sećanja iz ovozemaljskog, vremenski ograničenog života u odnosu na beskonačnu, n-ti put ponovljenu patnju? Kakav je onda uopšte smisao biblijskog Pakla?
Dobro,ajde neka bude da se nismo dobro razumeli....
Koje se to strasti rukovode kojim darovima?...ajde daj neki konkretan primer...
Sto se tiche tih stvari koje Samson i Vlada prichaju one spadaju u monaski odnos prema svetu...tako da iznosenje toga na ovom forumu je obicno sablaznjivanje ljudi...jer koliko je meni poznato,oni nisu monasi..
апсолутно постоји ако верујеш и битно у шта верујеш, какав је твој циљ у животу, шта желиш од живота итд.
шта је разум, оно што видиш?
често са нама бивају многе невоље и тешкоће, а све то јер се нисмо смирили, кад се душа (у коју ти не верујеш) смири онда престају за нас страдања и патње.

Doduse, u Svetom pismu i pise: Spasce se onaj koga sam Ja pozvao", tako da...dzaba su mnogi "krecili", kako ja tumacim...![]()
апсолутно постоји ако верујеш и битно у шта верујеш, какав је твој циљ у животу, шта желиш од живота итд.
шта је разум, оно што видиш?
често са нама бивају многе невоље и тешкоће, а све то јер се нисмо смирили, кад се душа (у коју ти не верујеш) смири онда престају за нас страдања и патње.
е па то је она истрајност у вери о којој си писала, човек сам ствара пако у овоземаљском животу због егоизма и брига, а смиреност је тешка. зашто би се верник плашио, како он доживљава онда Бога, зар Он не очекује да се наше срце, наша душа распламса још јачом жељом и чежњом за Њим, да никад не отпаднемо од Његове љубави, зар није послао свог Сина да нас спаси, зар васкрснућем нисмо добили царство небеско, зар нам није Син опростио све грехе на крсту...
ја се плашим своје глупости!!!![]()
Hvala, ali kao sto si i sam malopre rekao - to je vrlo jednostavno i ne pomaze.
A ova zadnja recenica - tacno je, ali sama svest o negativitetu malo pomaze coveku i ne cini ga manje plasljivim.

Apsolutno postoji koliko i to u šta veruješ.
Sigurno se ne nadam, niti želim bilo šta apsolutno u životu... jer znam da realno ne mogu da dobijem tako nešto.
воли мале ствари и тежи за оним што је скромно и просто, тада добијаш унутрашњи мир, тешко је живети са ближњима ако се упушташ у мислени рат с њима, није довољно само уздржавати се од отвореног рата речима и делима. од тога се губи мир и љубав према ближњима, њима се не треба супростављати нити их убеђивати. немој придавати толики значај спољним догађајима, буди више унутра у срцу и наћи ћеш апсолутно.
Ne ono što vidim... razum je funkcija uma... sposobnost logičkog rasuđivanja. Imaš racionalni i iracionalni utisak.. pa odaberi sam koji ti više odgovara.
оно што је у неком тренутку логично у другом постаје алогично.
нпр. традиционална логика и даље се држи принципа или је неко јак или је слаб. нешто је или истина или лаж. нешто или јесте или није. нема те гаранције да ти или било ко други има рационалан утисак, закључујеш према својој традиционалној логици.
Ne težim smiraenju, niti je moguće tako nešto, u smislu o kome ti pričaš... Život čine nevolje i nedaće samo sa jedne strane, nešto što bi trebalo da nam pomogne da se duhovno uzdignemo, ovo u slučaju da si spreman i sposoban za tako nešto... Ishod je nebitan, bitna je pouka, suština.
Kada se sve smiri, više nisi živ... ako i jesi fizički, duhovno si svakako mrtav... da li tome težiš?
у човеку се води вечити рат између добра и зла, ми желимо да будемо добри, а нешто нам се неда. душа (разум, логика...) која је запала у круг хаоса, атмосферу пакла или само дотакла ње осећа паклене муке. нпр листаш новине, гледаш тв, читаш моје постове или шеташ улицом и после тога одједном осетиш да се нешто унутра поремитило, променило, осећаш празнину, тугу, чуђење, бесмисао. то је што си читањем, гледањем разноразних ствари изгубила смиреност, јединствен ум, постајеш расејана и атмосфера пакла стиже.
Terminologija je sudbina.
To što ti nazivaš stradanja i patnje, za konstruktivnu osobu su prepreke koje služe da se prevaziđu.
A smirivanje duše je onaj trenutak kada ti se encefalogram ispegla u ravnu liniju.![]()