TimiLjilja da li se na magnetu vidi trag Vašeg udara? Meni su rekli da se vidi manji ishemijski moždani udar.
Onda su dosli do srca, koje očigledno ima oslabljenu funkciju (ef 57%), pre četiri godine je sve bilo u redu i na običnom ultrazvuku srca se ne vidi ta rupa/tunel, da doktor nije instistirao na TEE, ne bih ni znala za to. Medjutim posto nemam dijabetes, nemam visok pritisak, imam povišen holesterol doduše- dr kaže od stresa jer niti sam gojazna niti se hranim nešto nezdravo, a desilo se mom bratu šta se desilo doktor je posumnjao na srce odmah. Ne znam da li ta rupa može da raste, da li je celog života tolika, ja imam tahikardije dugi niz godina pripisivane drugim stvarima. Sada je odjednom i EKG bio los ( ranije ga radila milion pita bio uredan) pa sam i holter nosila u bolnici i bio je potpuno uredan. Promenili su mi beta blokator iz propranolola u tensec i sledeće nedelje imam privatno pregled kod kardiologa koji radi na Dedinju. Nisam znala gde bih išla, a on je rodjak mojih kumova pa me možda posavetuje nešto pametno.
LjiljoTimi da li si tih godinu ipo bila na nekoj terapiji? Ja sam dobila aspirin, beta blokatore i statine.
Rayela, misliš da je ova moja rupa/tunel mnogo velika? Ne znam uopšte kako se to gleda jer ima koliko sam čitala raznih vrsta tih rupica, ovo moje je tunel, tako piše

S tim sto ja pretpostavljam da bi pri Valsavinom manevru bila još veća, ali meni je dr kardiolog rekla da je ok da se radi u sedaciji, sada odjednom nije i nejasan je nalaz. Čak je rekla da smo bogata država
svima bi radili u sedaciji, meni su tako radili jer sam pod izrazito velikim stresom nakon smrti brata i ovoga sto se meni desilo i prosto sam bila na ivici da se onesvestim kada sam legla na onaj krevet. Ona je odlucila da ne želi da me muči i radi tako i organizovala anesteziju.