Milan od Gruze
Buduća legenda
- Poruka
- 47.263
Хералдичар Бранко Марушић свим члановима форума... завршни коментар.
+ + +
Много је простора и енергије на овом форуму потрошено због оспоравања мог хералдичког рада, односно закључака до којих сам дошао. Када је то завршено, дошло се до питања избора између два грба Србије тј. правог и јединог средњовјековног грба Србије и данас важеће креације С. Новаковића из 1882. године. И ту сам био спреман да поштујем свачије право на избор (више пута сам наглашавао да „Ко воли знак ропства, нека задржи садашњи грб Србије!“). Међутим, након нових пљувања, омаловажавања и етикетирања, сматрам да треба да дам овај данашњи завршни коментар и нећу се више јављати уколико не буде нових драстичних омаловажавања.
Поред аспеката у којим су црвени двоглави орао на бијелом и садашњи грб Србије... једнаки (под оба знака Србија се ослобађала и Срби су прољевали крв; под оба знака било је и побједа, и пораза и издаја...) ипак постоји много ствари које дају огромну предност црвеном двоглавом орлу на бијелом:
I
Црвени двоглави орао на бијелом је изворна ознака за Србију, а актуелни грб Србије означава ропство српског Душановог царства према Византији.
II
Први означава Србију – државу која постоји и није нестала, а други је комбинација знакова двије одавно нестале и пропале државе. Онај ко је радио овај други знак (С. Новаковић) је радио у забуни и незнању, јер није био свјестан да је средњовјековна Србија имала свој грб.
III
Први грб је стар 820 година, а други само 129 година. Око 80 % других народа на свијету би дало не знам шта да има свој 820 година стар грб и да могу правили би га од блата, а Срби, који га имају 820 година, желе да га баце у блато и заборав.
IV
Дакле, ради се о јединственом и незабиљеженом (у свијету) суицидном етноциду да се један народ одриче свог културно-историјског обиљежја, односно хералдичке ознаке за своју државу, које је старо 820 година.
V
Први грб означава слободу, а други ропство, пристајање на ропство и предају.
VI
Првог су сачинили и одабрали свјесно и без грешке и забуне два српска свеца (Св. Симеон и Св. Сава) и он одражава заштиту Св. Ђорђа, а другог је, у тешком незнању и забуни, креирао грешни Стојан Новаковић,... и други грб, умјесто под заштиту Св. Симеона, Св. Саве и Св. Ђорђа,Србију ставља под заштиту Св. Новаковића, Св. Ацовића и Св. Палавестре.
VII
Први није никада био предмет спрдачине наших непријатеља са Србијом, а други је то био вијековима у западној фиктивној хералдици.
VIII
Први не значи понижење за Св. Саву и Немањиће, а други то значи јер девалвира основну тековину Немањића (слободна, од Византије, Србија) и српску крв проливену за ту тековину, а у рату са Византијом. Да Немањићи нису оставили слободну Србију, тешко да би и ова данашња Србија уопште постојала.
IX
Увијек морамо гледати напријед, тј. на наредне генерације Срба. Узмимо ситуацију каква ће бити за 100 година. Да ли ће неки Србин, тада тј. за 100 година бити сретнији и поноснији ако каже: „Ово је грб Србије стар 920 година и он означава слободну Србију“, или ако мора да каже: „Ово је грб Србије стар 229 година и он означава ропство“?!
X
Први омогућава да се, на једном истом грбу, сачувају сва три хералдичка знака које је Србија имала током историје, с тим да им се да одговарајуће мјесто и значај. Моје идејно рјешење за грб Србије показује да је то могуће и изводљиво. Актуелни грб Србије искључује нешто такво.
XI
Први грб омогућава да се сачува и прави и изворни српски крст којим је крштен Хиландар и којим су нас крстили српски владари, а не крст којим нас је крстила западна фиктивна хералдика и који је био крст окупатора – Византије.
XII
Први грб омогућава да се сачувају, на једном грбу оба крста које је Србија користила и који су значајни (крст код Хиландара и бијели крст са оцилима) и то тако да им се да одговарајуће мјесто и значај. И то сам, да је могуће, доказао мојим идејним рјешењем за грб Србије.
Резултат је, дакле 12:0 за црвеног двоглавог орла на бијелом.
Једина „огромна предност“ актуелног грба Србије је огромна материјална и морална катастрофа коју су, својим радом, проузроковали Ацовић и Палавестра и ја сам (на овом форуму) свјесно калкулисао са бар 10-20 чланова инструментализованих са намјером да се иста катастрофа прикрије, али ја ово све нисам радио да бих тих 10-20 чланова увјерио у било шта, него због хиљада објективних посматрача који прате овај форум и који ће, сваки за себе, донијети свој суд.
+ + +
На овом форуму сам блаћен као члан комитета ЈУЛ-а. Већ сам рекао и понављам да, у историји, нико није учинио већу издају српског народа преко Дрине у односу на С. Милошевића и М. Марковић (који су са учењем К. Маркса имали исто толико везе колико и, рецимо, Томислав Николић). Док су туђи синови гинули, „мали“ Марко Милошевић (који није био у стању ни да служи војску ни да заврши факултет) је располагао стотинама милиона марака, правио Бамбиленде, итд., итд.
Блаћен сам и као економиста. Ја нисам економиста типа Млађана Динкића. Замислите тог доктора економских наука који отворено признаје: „Да, лагао сам вас за обвезнице од по 1.000 еура, али сам то чинио са намјером да Борис Тадић добије изборе“. И не би било ни пола јада да вас је лагао само за обвезнице од по 1.000 еура, него сте варани и за друге далеко значајне економске ствари (у којим су цијеле генерације Срба у старту осуђене на пропаст) опет како би Борис Тадић добио изборе. Ја сам све своје економско знање уложио у анализу како бих дошао до сазнања који је економски систем најмање зло, у којем економском систему ће Срби имати мање губитке становништва и територија, у којем систему ће мање генерација Срба бити у старту осуђено на уништење, у којем систему ће Србија боље и више моћи да сачува своју економску и војну моћ и своју економску независност у односу на своје главне данашње непријатеље који јој, отворено и очигледно, раде о глави и желе да она нестане. У таквој анализи (нека ми неки чланови форума опросте што нисам укључио тако битне елементе као што су гледање утакмица, разних филмова, и друга интелектуална замлаћивања и заглупљивања), ... на жалост или на срећу, опет дођох до црвених резултата.
Било је чланова форума који су исказивали своју религиозност и вјеровање у Бога. Погледао сам добро Библију и тамо нађох овакве реченице: „Лакше је камили проћи кроз иглене уши него богаташу ући у Царство Небеско!“, „Ко хоће да иде за мном нека сво своје богатство подијели сиротињи“, итд., итд. Дакле, опет и опет долазимо до црвених резултата на бијелом, чему се радују навијачи Црвене Звезде.
Jezik mu je isplazen. Ne valja to nista. Ruzno je sto je duzi od kljuna.Menjaj to.