Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Хералдичар Бранко Марушић свим члановима форума... завршни коментар.
:rtfm:
+ + +

Много је простора и енергије на овом форуму потрошено због оспоравања мог хералдичког рада, односно закључака до којих сам дошао. Када је то завршено, дошло се до питања избора између два грба Србије тј. правог и јединог средњовјековног грба Србије и данас важеће креације С. Новаковића из 1882. године. И ту сам био спреман да поштујем свачије право на избор (више пута сам наглашавао да „Ко воли знак ропства, нека задржи садашњи грб Србије!“). Међутим, након нових пљувања, омаловажавања и етикетирања, сматрам да треба да дам овај данашњи завршни коментар и нећу се више јављати уколико не буде нових драстичних омаловажавања.

Поред аспеката у којим су црвени двоглави орао на бијелом и садашњи грб Србије... једнаки (под оба знака Србија се ослобађала и Срби су прољевали крв; под оба знака било је и побједа, и пораза и издаја...) ипак постоји много ствари које дају огромну предност црвеном двоглавом орлу на бијелом:

I
Црвени двоглави орао на бијелом је изворна ознака за Србију, а актуелни грб Србије означава ропство српског Душановог царства према Византији.

II
Први означава Србију – државу која постоји и није нестала, а други је комбинација знакова двије одавно нестале и пропале државе. Онај ко је радио овај други знак (С. Новаковић) је радио у забуни и незнању, јер није био свјестан да је средњовјековна Србија имала свој грб.

III
Први грб је стар 820 година, а други само 129 година. Око 80 % других народа на свијету би дало не знам шта да има свој 820 година стар грб и да могу правили би га од блата, а Срби, који га имају 820 година, желе да га баце у блато и заборав.

IV
Дакле, ради се о јединственом и незабиљеженом (у свијету) суицидном етноциду да се један народ одриче свог културно-историјског обиљежја, односно хералдичке ознаке за своју државу, које је старо 820 година.

V
Први грб означава слободу, а други ропство, пристајање на ропство и предају.

VI
Првог су сачинили и одабрали свјесно и без грешке и забуне два српска свеца (Св. Симеон и Св. Сава) и он одражава заштиту Св. Ђорђа, а другог је, у тешком незнању и забуни, креирао грешни Стојан Новаковић,... и други грб, умјесто под заштиту Св. Симеона, Св. Саве и Св. Ђорђа,Србију ставља под заштиту Св. Новаковића, Св. Ацовића и Св. Палавестре.
VII
Први није никада био предмет спрдачине наших непријатеља са Србијом, а други је то био вијековима у западној фиктивној хералдици.

VIII
Први не значи понижење за Св. Саву и Немањиће, а други то значи јер девалвира основну тековину Немањића (слободна, од Византије, Србија) и српску крв проливену за ту тековину, а у рату са Византијом. Да Немањићи нису оставили слободну Србију, тешко да би и ова данашња Србија уопште постојала.

IX
Увијек морамо гледати напријед, тј. на наредне генерације Срба. Узмимо ситуацију каква ће бити за 100 година. Да ли ће неки Србин, тада тј. за 100 година бити сретнији и поноснији ако каже: „Ово је грб Србије стар 920 година и он означава слободну Србију“, или ако мора да каже: „Ово је грб Србије стар 229 година и он означава ропство“?!

X
Први омогућава да се, на једном истом грбу, сачувају сва три хералдичка знака које је Србија имала током историје, с тим да им се да одговарајуће мјесто и значај. Моје идејно рјешење за грб Србије показује да је то могуће и изводљиво. Актуелни грб Србије искључује нешто такво.

XI
Први грб омогућава да се сачува и прави и изворни српски крст којим је крштен Хиландар и којим су нас крстили српски владари, а не крст којим нас је крстила западна фиктивна хералдика и који је био крст окупатора – Византије.

XII
Први грб омогућава да се сачувају, на једном грбу оба крста које је Србија користила и који су значајни (крст код Хиландара и бијели крст са оцилима) и то тако да им се да одговарајуће мјесто и значај. И то сам, да је могуће, доказао мојим идејним рјешењем за грб Србије.

Резултат је, дакле 12:0 за црвеног двоглавог орла на бијелом.
Једина „огромна предност“ актуелног грба Србије је огромна материјална и морална катастрофа коју су, својим радом, проузроковали Ацовић и Палавестра и ја сам (на овом форуму) свјесно калкулисао са бар 10-20 чланова инструментализованих са намјером да се иста катастрофа прикрије, али ја ово све нисам радио да бих тих 10-20 чланова увјерио у било шта, него због хиљада објективних посматрача који прате овај форум и који ће, сваки за себе, донијети свој суд.

+ + +
На овом форуму сам блаћен као члан комитета ЈУЛ-а. Већ сам рекао и понављам да, у историји, нико није учинио већу издају српског народа преко Дрине у односу на С. Милошевића и М. Марковић (који су са учењем К. Маркса имали исто толико везе колико и, рецимо, Томислав Николић). Док су туђи синови гинули, „мали“ Марко Милошевић (који није био у стању ни да служи војску ни да заврши факултет) је располагао стотинама милиона марака, правио Бамбиленде, итд., итд.

Блаћен сам и као економиста. Ја нисам економиста типа Млађана Динкића. Замислите тог доктора економских наука који отворено признаје: „Да, лагао сам вас за обвезнице од по 1.000 еура, али сам то чинио са намјером да Борис Тадић добије изборе“. И не би било ни пола јада да вас је лагао само за обвезнице од по 1.000 еура, него сте варани и за друге далеко значајне економске ствари (у којим су цијеле генерације Срба у старту осуђене на пропаст) опет како би Борис Тадић добио изборе. Ја сам све своје економско знање уложио у анализу како бих дошао до сазнања који је економски систем најмање зло, у којем економском систему ће Срби имати мање губитке становништва и територија, у којем систему ће мање генерација Срба бити у старту осуђено на уништење, у којем систему ће Србија боље и више моћи да сачува своју економску и војну моћ и своју економску независност у односу на своје главне данашње непријатеље који јој, отворено и очигледно, раде о глави и желе да она нестане. У таквој анализи (нека ми неки чланови форума опросте што нисам укључио тако битне елементе као што су гледање утакмица, разних филмова, и друга интелектуална замлаћивања и заглупљивања), ... на жалост или на срећу, опет дођох до црвених резултата.

Било је чланова форума који су исказивали своју религиозност и вјеровање у Бога. Погледао сам добро Библију и тамо нађох овакве реченице: „Лакше је камили проћи кроз иглене уши него богаташу ући у Царство Небеско!“, „Ко хоће да иде за мном нека сво своје богатство подијели сиротињи“, итд., итд. Дакле, опет и опет долазимо до црвених резултата на бијелом, чему се радују навијачи Црвене Звезде.

Jezik mu je isplazen. Ne valja to nista. Ruzno je sto je duzi od kljuna.Menjaj to.

Bacih pogled sada na ove komentare sa B92 i stvarno bi čovek bio pacijent da tamo piše ovakve nebuloze, a da ovde iznosi totalno suprotne stavove... Ja iskreno ne verujem da je Maljković sa B92 = Markom1976. Mada, realno, ima dosta sličnosti...

"Ja se vrlo lako i bez ikakvih problema odričem "Nedićeve Srbije". Moja pokojna baka je preživela II. svetski rat, bila je uglavnom u Kraljevu tokom njega..."

Pitajte Markoma odakle mu je baba i gotovo... :D :D :D

Обадве моје баке су преживеле Други светски рат, али једна је цео рат провела на селу поред Подгорице, а друга је лутала у збеговима по шумама и гудурама Лике и Босне. Ниједна моја бака није у животу имала везе са Краљевом.

Једна моја бака је била из села Залужница у Лици, а друга је из села Гољемаде у Црној Гори.

Ово за Краљево физички нема везе самном.

Poslednja izmena:
Обадве моје баке су преживеле Други светски рат, али једна је цео рат провела на селу поред Подгорице, а друга је лутала по шумама и гудурама Лике и Босне (била је у партизанима, али није никад била у партији). Ниједна моја бака није у животу имала везе са Краљевом. Ово физички нема везе самном.

Eto, "problem" rešen... ajd sad da se vratimo malo na temu, a...??!

да ли је тачно ово што пише? и ко ти је толико близак да зна и овакве податке о теби и члановима твоје породице, а уз то способан да копира твој стил писања и аргументовања, начин опхођења према саговорнику, политичка убеђења и академско знање.. а уз то да је вољан да месец и по пише и расправља на Б92 под твојим именом.. зар ти стварно мислиш да су људи на Крсти тотални глупаци?

Овај који је ово написао зна јако пуно ствари о мени, само што зна потпуно погрешне и нетачне ствари. Не мислим да су људи на Крсти тотални глупаци, али ако верујете да сам ја ово написао, онда нешто није уреду с' вама. И ово није мој стил писања, нити ово има везе са мојим политичким ставовима.

Poslednja izmena:
...evo na ovoj novčanici je orao drugačiji....

originalslika-3448525.jpg

Марком колико год се ти чудио што те нападају кад'' кажеш да то ниси ти '' ипак је још чудније да је неко спровео такву детаљну заверу против тебе, тј. ти си ухваћен са крвавим ножем поред леша,а сад нам објашњаваш како је теби неко тај нож подметнуо а да си ти у ствари кренуо ''тетки по лек''. :think:

По чему је "детаљна завера"? Зато што неко зна како се зовем и да сам историчар? То зна јако велики број људи. Све ово друго што је тај неко написао о мени (као, на пример, да ми је бака преживела рат у Краљеву, а она није имале везе са Краљевом, итд.). Како сам ја ухваћен са "крвавим ножем поред леша"? Шта лупеташ? Неко се потписао као ја на сајту Б92, и тачно је навео моју професију, а све друго је погрешио. И то је као неки "кључни доказ"? Које су ово небулозе... Страшно...

Poslednja izmena:
Обадве моје баке су преживеле Други светски рат, али једна је цео рат провела на селу поред Подгорице, а друга је лутала у збеговима по шумама и гудурама Лике и Босне. Ниједна моја бака није у животу имала везе са Краљевом.
Једна моја бака је била из села Залужница у Лици, а друга је из села Гољемаде у Црној Гори.
Ово за Краљево физички нема везе самном.

ево шта си написао на Крстарици 01.08.2011. у 15:22:

7. Samo da znate, mada to nije tako bitno, ja sam Srbin, i po ocu i po majci, rodjeni sam Beogradjanin, pravoslavac, kršten sam u crkvi Sv. Petke na Kalemegdanu kad sam imao četiri godine, iako je to bilo vreme komunizma, niko u mojoj porodici nije bio član KPJ ili SKJ, moja majka je bila krštena u crkvi u Kosovskoj Mitrovici još 1949. godine (moji nisu sa Kosova, inače, nego je moj pokojni deda bio rudarski inžinjer i radio je u Trepči), nemam veze sa protestantizmom, osim što sam morao da učim dosta o njemu i svim drugim verama na fakultetu (da, učio sam, i nije bilo tako strašno -- i Vama preporučujem da to barem jednom u životu pokušate), i nisam uopšte levičar. Ništa niste pogodili. Nisam iznenadjen.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/438298-Novi-grb-Srbije?p=18536855&viewfull=1#post18536855

дакле, исто што си писао и на Б92.
Марко, свакој лажи једном дође крај, па и твојој.

Poslednja izmena:
...evo na ovoj novčanici je orao drugačiji....

originalslika-3448525.jpg

И тај орао је прекопиран са новчанице из времена Краљевине Југославије. Само су скинули круну и оне симболе Хрвата и Словенаца са уметнутог штита. Не знам зашто неко уопште говори о грбу који је коришћен у Србији за време окупације? Какве то везе има са овом темом? Зато што су неки људи на сајту Б92 то написали? Ја сам прочитао оне линкове које ми је послао Статлер. Осим лажног "Марка Маљковића", било је ту и још неких "историчара" који су писали све и свашта против Грујића и његовог емблазона. Била је права најезда "историчара", а био је барем још један случај да се неко од тих "историчара" потписап пуним именом и презименом. Можда тај човек који се ту потписао уопште не постоји, или се можда неко потписао користећи његово име и презиме, а да то нема везе с' њим. Размислите мало...

дакле, исто што си писао и на Б92.
Марко, свакој лажи једном дође крај, па и твојој.

Статлеру, шта то има везе што неко зна где смо ја и моја мајка крштени? И какве то везе има са тиме где су ми баке биле за време рата?

По чему је "детаљна завера"? Зато што неко зна како се зовем и да сам историчар? То зна јако велики број људи. Све ово друго што је тај неко написао о мени (као, на пример, да ми је бака преживела рат у Краљеву, а она није имале везе са Краљевом, или то да ми је мајка крштена у Косовској Митровици 1949., што је такође нетачно и нема везе самном итд.). Како сам ја ухваћен са "крвавим ножем поред леша"? Шта лупеташ? Неко се потписао као ја на сајту Б92, и тачно је навео моју професију, а све друго је погрешио. И то је као неки "кључни доказ"? Које су ово небулозе... Страшно...

7. Samo da znate, mada to nije tako bitno, ja sam Srbin, i po ocu i po majci, rodjeni sam Beogradjanin, pravoslavac, kršten sam u crkvi Sv. Petke na Kalemegdanu kad sam imao četiri godine, iako je to bilo vreme komunizma, niko u mojoj porodici nije bio član KPJ ili SKJ, moja majka je bila krštena u crkvi u Kosovskoj Mitrovici još 1949. godine (moji nisu sa Kosova, inače, nego je moj pokojni deda bio rudarski inžinjer i radio je u Trepči), nemam veze sa protestantizmom, osim što sam morao da učim dosta o njemu i svim drugim verama na fakultetu (da, učio sam, i nije bilo tako strašno -- i Vama preporučujem da to barem jednom u životu pokušate), i nisam uopšte levičar. Ništa niste pogodili. Nisam iznenadjen.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/438298-Novi-grb-Srbije?p=18536855&viewfull=1#post18536855

ти си морално дно од човека!

По чему је "детаљна завера"? Зато што неко зна како се зовем и да сам историчар? То зна јако велики број људи. Све ово друго што је тај неко написао о мени (као, на пример, да ми је бака преживела рат у Краљеву, а она није имале везе са Краљевом, итд.). Како сам ја ухваћен са "крвавим ножем поред леша"? Шта лупеташ? Неко се потписао као ја на сајту Б92, и тачно је навео моју професију, а све друго је погрешио. И то је као неки "кључни доказ"? Које су ово небулозе... Страшно...

Poslednji put ažurirao/la markom1976 : danas u 21:00

сад из приче избацујеш податке.. човече, ја већег бедника од тебе нисам срео у животу.

ти си морално дно од човека!

Dragi prijatelju, to svi vide i znaju ko je on i kakav je.....Potpuno si ga razotkrio, najbolje bi bilo da se povuče u mišju rupu....Naravno, sada će da krene da cvili o zaveri koja je pokrenuta protivu njega....Dno dna je..i to ono moralno dno dna...

сад из приче избацујеш податке.. човече, ја већег бедника од тебе нисам срео у животу.

Ја не избацујем податке, него их ти убацујеш. Ја исправљам понекад граматичке или словне грешке, ако их накнадно приметим, али баш по овоме што си навео се види да си убацио тај текст.

Или си ти луд и пакостан. Што мењаш моје коментаре кад их цитираш?

да ли си свестан да делови текста и цели постови које избришемо- и даље остају видљиви модераторима :)
они тачно знају шта си написао, а шта накнадно избацио.. ако ми не верујеш- питај их.

Ја не избацујем податке, него их ти убацујеш. Ја исправљам понекад граматичке или словне грешке, ако их накнадно приметим, али баш по овоме што си навео се види да си убацио тај текст.

Oćeš da kažeš da Statler laže, a ti govoriš istinu, jel?

Dragi prijatelju, to svi vide i znaju ko je on i kakav je.....Potpuno si ga razotkrio, najbolje bi bilo da se povuče u mišju rupu....Naravno, sada će da krene da cvili o zaveri koja je pokrenuta protivu njega....Dno dna je..i to ono moralno dno dna...

Нема ово везе са завером против мене. Ја сам овде путпуно небитан. Сви ови напади на мене су кренули у тренутку кад сам ја предложио конкретну акцију за очување Грујићевог емблазона. Напади су постали константни у тренутку кад сам изнео доказе да је емблазон из 2004. уствари већ постојао 1994. године. О томе се ради, а не о мени лично.

ја оваквог љигавца нисам срео у животу. сад још лаже како сам му прекрајао постове, а ти си био модератор и знаш да модови све виде.. и оно што би Марком да сакрије :)

Oćeš da kažeš da Statler laže, a ti govoriš istinu, jel?

Ја никога у животу нисам вређао на тај начин да ћу га оптужити да лаже. Ја само кажем да вас двојица не радите апсолутно ништа да помогнете да се сачува Грујићев емблазон, али сте зато спремни да сатима и данима пишете против мене, и то баш у тренутку кад износим неке конкретне доказе који ће помоћи да се сачува Грујићев емблазон.

Нема ово везе са завером против мене. Ја сам овде путпуно небитан. Сви ови напади на мене су кренули у тренутку кад сам ја предложио конкретну акцију за очување Грујићевог емблазона. Напади су постали константни у тренутку кад сам изнео доказе да је емблазон из 2004. уствари већ постојао 1994. године. О томе се ради, а не о мени лично.

1) Био је текст, али си изменио. Или то, или ме очи и краткотрајно памћење варају, али млад сам још за то :)

2) Много битније, мислим да без обзира на то ко се за шта раније залагао, ко је кога слагао, ко је коме претио, и тако даље; треба да се окупимо око заједничког циља (ако нам свима овде јесте заједнички), а то је апелација у корист решења из 2010.

ја оваквог љигавца нисам срео у животу. сад још лаже како сам му прекрајао постове, а ти си био модератор и знаш да модови све виде.. и оно што би Марком да сакрије :)

Да ли си ти овде да помогнеш са одбраном Грујићевог емблазона, или си овде да мене нападаш? Ако си овде да помогнеш у одбрани, онда помози. Шта на пример мислиш о чињеници да је емблазон из 2004. постојао још 1994.?

1) Био је текст, али си изменио. Или то, или ме очи и краткотрајно памћење варају, али млад сам још за то :)

2) Много битније, мислим да без обзира на то ко се за шта раније залагао, ко је кога слагао, ко је коме претио, и тако даље; треба да се окупимо око заједничког циља (ако нам свима овде јесте заједнички), а то је апелација у корист решења из 2010.

To nije markomov cilj, već Statler-ov koji je u ovo uneo, što se kaže i um i srce...Šta ovaj ljigavac od markom-a trenutno želi, to ni Gospod ne zna tačno...

То и ја предлажем. То говорим већ данима (ако не и дуже). Хоћемо ли нешто да урадимо или не?

To nije markomov cilj, već Statler-ov koji je u ovo uneo, što se kaže i um i srce...Šta ovaj ljigavac od markom-a trenutno želi, to ni Gospod ne zna tačno...

Гледај, лаб_мане, ја сам предложио конкретно писање Влади и министарствима, а не неко други, али то је небитно. Ја не сумњам у Статлерове добре намере, али бих волео да знам како ће писање на Крсти да нешто реши? Морамо се обратити онима који одлучују о том питању. Није битно ко је ту идеју изнео. Ево, ја ћу рећи да си је ти изнео, да је Статлер изнео, ко год, само да се коначно уради.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back