Novi grb Srbije

KOJI JE GRB BOLJI

• Ukupno glasova
    189
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Не знам да ли ово још неко чита, али ја морам да спавам. Имам доста посла сутра и морам се рано пробудити.
Само вас молим све који подржавате Грујићев емблазон, да прокренете ту јавну акцију за његово очување. Ја нећу у томе учествовати, јер једино тако могу да докажем да ово не радим због неке личне користи, а нећу се више јављати ни на форуму (овом или било ком другом), ако је моје присуство оно што кочи да се почне јавна акција.
Какво год мишљење неко имао о мени лично, ја вас све молим да учините све што је у вашој моћи да се сачува Грујићев емблазон. Најбоље би било да се организујете, јер то би онда било најефикасније. Напишите то писмо Влади и министарствима (посебно господину Марковићу и Министарству културе).
Ја предлажем да организатор и координатор те јавне акције буде Статлер. Он је добар и частан човек, који искрено верује у опстанак Грујићевог емблазона. Нико неће сумњати у искреност његових порива, а он је далеко способнији од било кога другог овде (укључујући и мене) да то уради. Он има све способности да то уради. Има и вољу и жељу. Надам се да ће то и урадити.
Има наде. Није ништа готово. Имамо времена да се изборимо за Грујићево решење. Урадимо то, како бисмо још много, много година уживали у поносном погледу на нашу прелепу заставу и наш прелепи грб (онај један једини прави --- ИЗ 2010.)! Поздрав свима!!!

као прво, није довољно послати један допис на коме би се налазили потписи 10 или 20 људи, није довољно послати ни 10 таквих, који би били идентичне садржине. потребно је послати што више различитих писама и мејлова, различите садржине- али јасне поруке. значи, свако од нас треба да пише министру културе. ко нема воље да спрема допис, нек упути мејл- довољно је и неколико реченица. немојте мислити да Марковић није детаљно обавештен о свим хералдичким и естетским квалитетима грба из 2010. читао је он оба Грујићева есеја, а чуо је шта на ту тему имају да кажу Ацовић и други из СХД. језик којим се обраћате не мора бити стручан, довољно је да кажете да се противите акцији коју су из својих интереса покренуле Новости и да сматрате да уредбу о изворнику не треба укидати, да вам се свиђа нови изглед грба и да такав треба остати. не оптерећујте се формом, не обраћате се суду и не тражите заштиту неког свог права. и што је најважније- пишите често, затрпајте их поштом.

као прво, није довољно послати један допис на коме би се налазили потписи 10 или 20 људи, није довољно послати ни 10 таквих, који би били идентичне садржине. потребно је послати што више различитих писама и мејлова, различите садржине- али јасне поруке. значи, свако од нас треба да пише министру културе. ко нема воље да спрема допис, нек упути мејл- довољно је и неколико реченица. немојте мислити да Марковић није детаљно обавештен о свим хералдичким и естетским квалитетима грба из 2010. читао је он оба Грујићева есеја, а чуо је шта на ту тему имају да кажу Ацовић и други из СХД. језик којим се обраћате не мора бити стручан, довољно је да кажете да се противите акцији коју су из својих интереса покренуле Новости и да сматрате да уредбу о изворнику не треба укидати, да вам се свиђа нови изглед грба и да такав треба остати. не оптерећујте се формом, не обраћате се суду и не тражите заштиту неког свог права. и што је најважније- пишите често, затрпајте их поштом.

Meni ovo zvuči kao dobra strategija... Podržavam i od sutra krećem u akciju. Znam način kako ću da ih i bukvalno zatrpam mejlovima. Neće znati gde su :D

Ово је апсолутно 100% права ствар! Чист погодак! Најбољи предлог који је још изнет на овој теми! Ово треба свако да подржи и спроводи (ко је за Грујићев емблазон).

Ово је апсолутно 100% права ствар! Чист погодак! Најбољи предлог који је још изнет на овој теми! Ово треба свако да подржи и спроводи (ко је за Грујићев емблазон).

Ја сам већ одавно рекао да ни један није хералдички потпуно исправан, јер не објашњава, не може га херолд прочитати. Оно нису оцили ни огњила, него сакрална слова. Ако је тачно да смо га наследили преко цркве и први и други пут, онда је тачно да оно значи исту инвокацију као и грб Византије са његова четри В. Да смо познавали хералдику и византски грб види се баш по томе што су наше боје и слова друкчија од оних на византијском. Све друго су комунистичке и унијатске комбинације да се промени оригинално значење слова. Зато треба замолити г. Ацовића, а можда и Престолонаследника да се они изјасне о тим инвокацијама. Васил и Стефан, су исти термини на два језика, отуд долази да је оно С а не огњило које је познато у хералдици као латинично Б

Ја сам већ одавно рекао да ни један није хералдички потпуно исправан, јер не објашњава, не може га херолд прочитати. Оно нису оцили ни огњила, него сакрална слова. Ако је тачно да смо га наследили преко цркве и први и други пут, онда је тачно да оно значи исту инвокацију као и грб Византије са његова четри В. Да смо познавали хералдику и византски грб види се баш по томе што су наше боје и слова друкчија од оних на византијском. Све друго су комунистичке и унијатске комбинације да се промени оригинално значење слова. Зато треба замолити г. Ацовића, а можда и Престолонаследника да се они изјасне о тим инвокацијама. Васил и Стефан, су исти термини на два језика, отуд долази да је оно С а не огњило које је познато у хералдици као латинично Б

Samo pomazes komunistima time sto velis. Odrodio si se davno, soyez silent.

Немој сад и ти, као Бога те молим. Чим дође до неког договора овде, одмах се неко нађе да све поквари. Ово питање о оцилима је толико пута поменуто и продискутовано на овој теми, да стварно нема смисла то више радити.
Емблазон грба из 2010. године је хералдички исправан, а истовремено је модеран, моћан и прелеп. Сад ће се коначно писати Министарству културе, да би се јавно пружила подршка том емблазону. То свако ко жели треба да ради индивидуално, па бих ти предложио да и ти урадиш исто, али без много приче о оцилима, јер ћемо на крају завршити са неким амблемом, а не грбом, јер неће остати ништа од српског државног грба, управо због тих силних и непотребних критика двоглавог орла, оцила, крста, круне и осталих елемената на њему.
И, мада лично не волим ту реч, по питању очувања емблазона из 2010. године, заиста требамо да будемо "саборни", и да не дозволимо да нам било које споредно питање скрене пажњу са онога што је важно.
Молим те, ако ти је иоле стало до очувања емблазона из 2010. године, немој да помажеш његовим противницима са овом причом о правом значењу оцила. Унапред ти хвала.

Прес служба српске Владе

Београд, Немањина 11
тел: 3617-709, 3617-710, 3617-730
факс: 3617-697, 3617-706
press@gov.rs

Кабинет председника Владе и министра финансија Мирка Цветковића

Београд, Немањина 11
тел: 3617-719; факс: 3617-609
predsednikvladesrbije@gov.rs

Кабинет заменика председника Владе и министра унутрашњих послова Ивице Дачића

Београд, Немањина 11
тел/факс: 3617-586
kabinet.zpv@gov.rs

Министарство одбране
Београд, Бирчанинова 5
тел: 3006-311; факс: 3006-062
www.mod.gov.rs
info@mod.gov.rs

Министарство унутрашњих послова
Београд, Булевар Михајла Пупина 2
тел: 306-2000 локал: 2601
www.mup.gov.rs
info@mup.gov.rs

Министарство правде
Београд, Немањина 22–26
тел/факс: 3616-548, 3616-549
www.mpravde.gov.rs
kabinet@mpravde.gov.rs

Министарство културе, информисања и информационог друштва
Београд, Влајковићева 3
тел/факс: 3398-172, 3398-811
www.kultura.gov.rs
kabinet@kultura.gov.rs

Poslednja izmena:
Samo pomazes komunistima time sto velis. Odrodio si se davno, soyez silent.

Баш у томе и јесте ствар. Комунисти и унијати знају шта раде, а ви мислите да им можете подвалити с тиме што јавно не смете да кажете оно што мислите. Значи да вам је страх од комуниста још увек у костима. Ви њих на тај начин не можете надмудрити јер су они који одлучују. Ја се нећу обраћати тим моменталним властима јер знам да то што раде није исправно али је политички њима корисно. А ви сте слободни на своја мишљења и потезе које мислите да могу помоћи тим мишљењима.

Немој сад и ти, као Бога те молим. Чим дође до неког договора овде, одмах се неко нађе да све поквари. Ово питање о оцилима је толико пута поменуто и продискутовано на овој теми, да стварно нема смисла то више радити.
Емблазон грба из 2010. године је хералдички исправан, а истовремено је модеран, моћан и прелеп. Сад ће се коначно писати Министарству културе, да би се јавно пружила подршка том емблазону. То свако ко жели треба да ради индивидуално, па бих ти предложио да и ти урадиш исто, али без много приче о оцилима, јер ћемо на крају завршити са неким амблемом, а не грбом, јер неће остати ништа од српског државног грба, управо због тих силних и непотребних критика двоглавог орла, оцила, крста, круне и осталих елемената на њему.
И, мада лично не волим ту реч, по питању очувања емблазона из 2010. године, заиста требамо да будемо "саборни", и да не дозволимо да нам било које споредно питање скрене пажњу са онога што је важно.
Молим те, ако ти је иоле стало до очувања емблазона из 2010. године, немој да помажеш његовим противницима са овом причом о правом значењу оцила. Унапред ти хвала.

То је све тако и то је све тачно, али је основа погрешна и због тога није добро. Све што је тачно не значи да је и добро. Сакривати се иза оцила или огњила није потребно. Коме могу сметати сакрална слова и инвокације? Само комунистима и атеистима јер они нису верници. А унијатима јер они не могу признати да хришћани могу бити и онји који нису Римокатолици, јер су већ две хиљаде година хришћани. Значи пристати на те њихове комбинације због некаквог мира у кући је погрешно.

Прес служба српске Владе

Београд, Немањина 11
тел: 3617-709, 3617-710, 3617-730
факс: 3617-697, 3617-706
press@gov.rs

Кабинет председника Владе и министра финансија Мирка Цветковића

Београд, Немањина 11
тел: 3617-719; факс: 3617-609
predsednikvladesrbije@gov.rs

Кабинет заменика председника Владе и министра унутрашњих послова Ивице Дачића

Београд, Немањина 11
тел/факс: 3617-586
kabinet.zpv@gov.rs

Министарство одбране
Београд, Бирчанинова 5
тел: 3006-311; факс: 3006-062
www.mod.gov.rs
info@mod.gov.rs

Министарство унутрашњих послова
Београд, Булевар Михајла Пупина 2
тел: 306-2000 локал: 2601
www.mup.gov.rs
info@mup.gov.rs

Министарство правде
Београд, Немањина 22–26
тел/факс: 3616-548, 3616-549
www.mpravde.gov.rs
kabinet@mpravde.gov.rs

Министарство културе, информисања и информационог друштва
Београд, Влајковићева 3
тел/факс: 3398-172, 3398-811
www.kultura.gov.rs
kabinet@kultura.gov.rs
зашта су ови бројеви,и ови сајтови????
а ово црвено је неправилно написано,Влада Србије је ово данас,а Српска Влада је била за вре,е Краљевине Србије!
Оно СРПСКА/СРПСКО,све више избацују,па ево више није Српска војска,него војска Србије!

387.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back