Dve Srbije

Postoje dve Srbije,to je činjenica.ne geografski nego mentalno,duhovno,kluturološki,politički.Društvo je ne podeljeno,nego rastočeno i veliki ambis izmedju dve Srbije postoji,koji je ispunjen mržnjom,mnogo većom sa strane SNS-a i njegovog predsednika koji neprekidnu uz pomoć medija,a i lično,stvara i podgreva tu mržnju,a usudjujem se i slobodno reći i koji podstiče ili pak opravdava krivična dela počinjena od njegovih.Živeo sam u vreme Miloševića,tada sam i napustio Srbiju.U poredjenju sa ovim nepomenikom,Milošević je bio mala maca i pravi gospodin
Veliki je problem ako postoje samo dve Srbije, ako ne postoji i treca koja ima plan za celu Srbiju. Ove dve Srbije koje gledam zadnjih meseci su samo razliciti tabori koji se bore za vlast, odnosno jedni brane vlast drugi hoce da je preuzmu i ne biraju sredstva. Srbiji trebaju totalno novi ljudi, ne novi-stari i prelivode vec iskljucivo novi ljudi, koji ce biti u stanju da se izbore sa ovim avetima sa vlasti iz opozicije, takodje i sa nekim stranim faktorima koji preko opozicije koriste studente i proteste za svoje ciljeve.

Veliki je problem ako postoje samo dve Srbije, ako ne postoji i treca koja ima plan za celu Srbiju. Ove dve Srbije koje gledam zadnjih meseci su samo razliciti tabori koji se bore za vlast, odnosno jedni brane vlast drugi hoce da je preuzmu i ne biraju sredstva. Srbiji trebaju totalno novi ljudi, ne novi-stari i prelivode vec iskljucivo novi ljudi, koji ce biti u stanju da se izbore sa ovim avetima sa vlasti iz opozicije, takodje i sa nekim stranim faktorima koji preko opozicije koriste studente i proteste za svoje ciljeve.
Nemaš dobre naočare 😊

Pa da vidiš razliku između opozicije i stud pokreta. Ovi prvi se sad zajedno sa sns bore protiv studentsko pokreta
Jedan deo, dok drugi deo koristi studentski pokret. Studentski pokret verujem da je u pocetku imao prave namere, to je upalo u oci mnogim koji su tu videli sansu, sada je to sve vrlo zamrseno i ja tu ne vidim nikakvo resenje za Srbiju. Da se pita studentski pokret u ovom trenutku uveli bi anarhiju sto bi bilo pogubno za Srbiju u ovakvom stanju.

Mi nismo bili sposobni iz komunizma uci u demokratiju na pravi nacin, jos se vuku repovi nesrecnog komunizma, za demokratiju vise od 50% naseg drustva nije spremno i nakon 20 godina demokratije, da ne pricam o anarhiji i slicnim stvarima, nastao bi potpuni haos..

Back