"По чему је "детаљна завера"? Зато што неко зна како се зовем и да сам историчар? То зна јако велики број људи. Све ово друго што је тај неко написао о мени (као, на пример, да ми је бака преживела рат у Краљеву, а она није имале везе са Краљевом, или
то да ми је мајка крштена у Косовској Митровици 1949., што је такође нетачно и нема везе самном итд.). Како сам ја ухваћен са "крвавим ножем поред леша"? Шта лупеташ? Неко се потписао као ја на сајту Б92, и тачно је навео моју професију, а све друго је погрешио. И то је као неки "кључни доказ"? Које су ово небулозе... Страшно..."
"Samo da znate, mada to nije tako bitno, ja sam Srbin, i po ocu i po majci, rodjeni sam Beogradjanin, pravoslavac, kršten sam u crkvi Sv. Petke na Kalemegdanu kad sam imao četiri godine, iako je to bilo vreme komunizma, niko u mojoj porodici nije bio član KPJ ili SKJ,
moja majka je bila krštena u crkvi u Kosovskoj Mitrovici još 1949. godine (moji nisu sa Kosova, inače, nego je moj pokojni deda bio rudarski inžinjer i radio je u Trepči), nemam veze sa protestantizmom, osim što sam morao da učim dosta o njemu i svim drugim verama na fakultetu (da, učio sam, i nije bilo tako strašno -- i Vama preporučujem da to barem jednom u životu pokušate), i nisam uopšte levičar. Ništa niste pogodili. Nisam iznenadjen."

?