NEĆEMO U EU BEZ KOSOVA?!

Bas o tome se i radi.EU nam donosi pravila ponasanja koja,nazalost,nemamo i to na svakom podrucju.TEk posle možemo da se nadamo o ukidanju viza,itd......

A zasto ne bi smo uzeli ta eu pravila ponasanja i primenilli ih i kod nas (ono sto se ne kosi sa nasim pravom) bez trcanja i moljakanja da nam dodje neki policajac spolja i uvede ista ta pravila ali sa dodatkom i onih losih?
Ja mislim da smo sposobni za tako nesto, dovoljno je da podjemo od postovanja postojecih zakona pa cemo lako ispravljati zakone koji su ili zastareli ili neprimenljivi.
Kada to prodjemo, niko se vise i nece pitati da li da nam ukine vize.
Plakanje za eu policajcem kod mnogih stvara otpor koji moze biti i bezrazlozan ali je stvar inata.
A ko nije za sebe, nije ni za drugog..8-)

A zasto ne bi smo uzeli ta eu pravila ponasanja i primenilli ih i kod nas (ono sto se ne kosi sa nasim pravom) bez trcanja i moljakanja da nam dodje neki policajac spolja i uvede ista ta pravila ali sa dodatkom i onih losih?
Ja mislim da smo sposobni za tako nesto, dovoljno je da podjemo od postovanja postojecih zakona pa cemo lako ispravljati zakone koji su ili zastareli ili neprimenljivi.
Kada to prodjemo, niko se vise i nece pitati da li da nam ukine vize.
Plakanje za eu policajcem kod mnogih stvara otpor koji moze biti i bezrazlozan ali je stvar inata.
A ko nije za sebe, nije ni za drugog..8-)
Eto tako otprilike. Slično i ja rekoh negde.

25.12.2007, BUKUREŠT
Izvor: (Beta)
ETO IM EVROPA!
Rumuni, pritisnuti siromaštvom, masovno idu za poslom u zemlje EU, a decu ostavljaju rodbini, komšijama i lokalnim sirotištima
Roditelji iz Rumunije, pritisnuti siromaštvom, idu za poslom po zemljama Evropske unije, ostavljajući decu da drugi brinu o njima.

Od početka godine, kada je Rumunija ušla u EU, hiljade dece ostavljeno je bakama, susedima ili lokalnim vlastima i sirotištima, dok njihovi roditelji traže posao, često nelegalno, na građevinama u Italiji ili u španskim voćnjacima.

http://www.pressonline.co.yu/vest.jsp?id=26501&sectionId=40

Eto sta se dobija u EU. Hajdete vi samo polako, ne bi smo vas mi zadrzavali vise...;)
Za poslom u bogatije zemlje EU odlaze recimo i Poljaci, iako ekonomski stoje bolje od Rumuna, a i od nas. Kretanje radne snage u potrazi za boljim poslom je prirodna stvar u EU. Razlika između Rumuna i nas je u tome što oni imaju izbor, a mi ne.
Rusi su napustili Kosovo i Metohiju iz rasloga šti je Srbija predala Miloševića Hagu a to je bilo suprotno dogovoru između DOS-a i Rusije.
Napustili su pre nego što je isporučen Milošević.

Za poslom u bogatije zemlje EU odlaze recimo i Poljaci, iako ekonomski stoje bolje od Rumuna, a i od nas. Kretanje radne snage u potrazi za boljim poslom je prirodna stvar u EU. Razlika između Rumuna i nas je u tome što oni imaju izbor, a mi ne.

Napustili su pre nego što je isporučen Milošević.

a zbog cega su godinama odlazili "jugoslaveni" u EU...nije vraga da su svi oni bili politicki proganjani...
trbuhom za kruhom, naravno...i djecu su im uglavnom takoder cuvali babe i djede...

Тачно.
А и из ЕУ, одлазе, рецимо, у САД, Канаду...

Ама, сво то прављење "ЕУ-фобије", делом служи само у дневнополитичке пропагандне сврхе.

Истини за вољу, и претерано идеализовање "Европе", "запада" такође, у неким случајевима.

Дакле, опет оно - у свему је потребна - мера.

Sta sam ja to napisao ''protiv'' Srbije ? Ne mislim da ce moja pisanja na pdf. politika uticati na rusenju postojecih drzavnih sistema bilo gde, a pogotovo u Srbiji...
Po tebi je samo srpski narod na Kosovu vazan ? A sta sa ovim iz same Srbije ?

pusti "gedzu".Nije mu lako.Ostala mu kuca i njive u Podujevu pa su mu sad svi krivci.
Obecaj mu dvojno drzavljanstvo pa ce se smirit.

Realna situacija je da Srbija treba da donese zakon o liberalizaciji nošenja oružja,smanji promet robe sa Kosovom na strateški minimum,pojača milcijske i vojne snage prema Kosovu,i uvede drakonske kazne za državne službenike koji bilo šta nelegalno muvaju sa šiptarima.8-)

gdje ti zivis?Kosovo je jedna od USA i kao takvu je moras promatrat.Siptari nemaju nikakve veze sa Kosovskom politikom.I ne razumijem zasto srbi toliko napadaju albance?Pa ni njima nije lako.I oni se iseljavalju sa Kosova.Dali znate koliko je albanaca doselilo u Novi Sad u vrijeme rata na Kosovu?Zasto srbi nikada ne vide pravu istinu?Zasto kosovski srbi sire mrznju prema albancima po cijeloj Srbiji?Zasto vjerujete agentima koje su kosovari "instalirali" na ovom forumu (adem_ks primjerice) koji ima zadacu da kosovske albance prikaze onak kak to kosovari hoce?Cijela ova festa oko Kosova je samo jedna igra US-EU-RUS u kojoj su kosovari , kao "najpodesnija" narodna skupina u regiji, mobilisani od strane US kak bi odigrali rolu sirenja mrznje i netolerancije u regiji.Uspjelo im je.Kosovari nisu ni svjesni pod cijom se zastavom bore.Bez njih i amera , srbi i albanci bi se brzo dogovorili oko minimuma zajednickih interesa.A kao sto sam naveo na primjeru albanskih izbjeglica u Novom Sadu, albanci vjeruju srbima ali nikako kosovarima.

gdje ti zivis?Kosovo je jedna od USA i kao takvu je moras promatrat.Siptari nemaju nikakve veze sa Kosovskom politikom.I ne razumijem zasto srbi toliko napadaju albance?Pa ni njima nije lako.I oni se iseljavalju sa Kosova.Dali znate koliko je albanaca doselilo u Novi Sad u vrijeme rata na Kosovu?Zasto srbi nikada ne vide pravu istinu?Zasto kosovski srbi sire mrznju prema albancima po cijeloj Srbiji?Zasto vjerujete agentima koje su kosovari "instalirali" na ovom forumu (adem_ks primjerice) koji ima zadacu da kosovske albance prikaze onak kak to kosovari hoce?Cijela ova festa oko Kosova je samo jedna igra US-EU-RUS u kojoj su kosovari , kao "najpodesnija" narodna skupina u regiji, mobilisani od strane US kak bi odigrali rolu sirenja mrznje i netolerancije u regiji.Uspjelo im je.Kosovari nisu ni svjesni pod cijom se zastavom bore.Bez njih i amera , srbi i albanci bi se brzo dogovorili oko minimuma zajednickih interesa.A kao sto sam naveo na primjeru albanskih izbjeglica u Novom Sadu, albanci vjeruju srbima ali nikako kosovarima.
Verovatno ih mrze zbog tolko ubijenih i proteranih srba popaljenih manastira ili to za tebe nije neki razlog.

Verovatno ih mrze zbog tolko ubijenih i proteranih srba popaljenih manastira ili to za tebe nije neki razlog.

da, "vidjeli" smo i Sadamove nuklearne bombe, i napad "poljske vojske " na njemacki relej "Gleiwitz" 1.rujna 1939 pa napad "hrvatskih redarstvenika" na srpsko pucanstvo u istocno-slavonskim selima , pa "palenje" Reichstaga u Berlinu 1933 od strane komunista, ................................................

da, "vidjeli" smo i Sadamove nuklearne bombe, i napad "poljske vojske " na njemacki relej "Gleiwitz" 1.rujna 1939 pa napad "hrvatskih redarstvenika" na srpsko pucanstvo u istocno-slavonskim selima , pa "palenje" Reichstaga u Berlinu 1933 od strane komunista, ................................................
Postoji jedna bitna razlika.
Sadamovih nuiklearnih bombi, napada poljske vojske na nemački relej i komunističke paljevine Rajhstaga - to se nikada nije desilo.
Napadi hrvatskih redarstvenika na srpsko pučanstvo su se dešavali mnogo pre nego je otpočeo građanski rat tamo. Bilo je ubistava po selima, po Gospiću pa i Zagrebu (porodica Zec). Bilo je otpuštanja radnika srpske nacionalnosti, vidnog isticanja ustaških simbola i mnogo toga još. A sada ustaška propaganda pokušava da sve to gurne pod tepih, da kao jedine krivce prikaže Srbe, i naravno proslavlja činove etničkog čišćenja (akcije Bljesak i Oluja).

I opet, sve to nema nikakve veze sa EU sa ili bez Kosova... No, treba blatiti srpski narod u što je moguće većoj meri.

Postoji jedna bitna razlika.
Sadamovih nuiklearnih bombi, napada poljske vojske na nemački relej i komunističke paljevine Rajhstaga - to se nikada nije desilo.
Napadi hrvatskih redarstvenika na srpsko pučanstvo su se dešavali mnogo pre nego je otpočeo građanski rat tamo. Bilo je ubistava po selima, po Gospiću pa i Zagrebu (porodica Zec). Bilo je otpuštanja radnika srpske nacionalnosti, vidnog isticanja ustaških simbola i mnogo toga još. A sada ustaška propaganda pokušava da sve to gurne pod tepih, da kao jedine krivce prikaže Srbe, i naravno proslavlja činove etničkog čišćenja (akcije Bljesak i Oluja).

I opet, sve to nema nikakve veze sa EU sa ili bez Kosova... No, treba blatiti srpski narod u što je moguće većoj meri.

ne trebas mjesat zlocine komunista u Hrvatskoj prije gradjanskog rata sa zbivanjima 1991.
Komunisti su ubijali i srbe po Srbiji.I nitko ne optuzuje srbe za rat 1991.Krivnja se odnosi na g.Milosevica i njegove "srbe" a njih je oduvijek bilo u marginalnom broju."Bljesak" i "Oluja" nisu imali za cilj etnicko ciscenje hrvatske drzave vec samo vracanje hrvatskih teritorija, koje su bile pod srpskom okupacijom, u regularne , internacionalno priznate granice Republike Hrvatske.Tak bi svaka suverena zemlja postupila.PA ZAR NIJE I SRBIJA POKUSALA NA ISTI NACIN OCUVAT KOSOVO?

ne trebas mjesat zlocine komunista u Hrvatskoj prije gradjanskog rata sa zbivanjima 1991.Komunisti su ubijali i srbe po Srbiji.I nitko ne optuzuje srbe za rat 1991.Krivnja se odnosi na g.Milosevica i njegove "srbe" a njih je oduvijek bilo u marginalnom broju."Bljesak" i "Oluja" nisu imali za cilj etnicko ciscenje hrvatske drzave vec samo vracanje hrvatskih teritorija, koje su bile pod srpskom okupacijom, u regularne , internacionalno priznate granice Republike Hrvatske.Tak bi svaka suverena zemlja postupila.PA ZAR NIJE I SRBIJA POKUSALA NA ISTI NACIN OCUVAT KOSOVO?
Komunisti su bili na vlasti kada su u jesen 1990 godine poklani ljudi u Gospiću samo zato što su Srbi???

Okupirana teritorija? Okupirali je Srbi? Srbi koji su vekovima živeli na toj teritoriji izvršili su okupaciju rodnih sela i gradova? Srba nakon Bljeska i Oluje na tom prostoru skoro uopšte nema, i to nije čin etničkog čišćenja?

Kako je Srbija pokušala vratiti Kosovo? Tako što je poslala vojsku da nakon potpisanog sporazuma zauzme teritoriju koju zvanično štiti UN?

I šta ti sada pokušavaš da dokažeš na temi o EU, Kosovu i srpskom suverenitetu? To da kod tebe postoji mržnja prema Srbima?

Синоћ је Еуроњуз доносио ово као ударну вест, и то врло озбиљно, "Србија условљава ЕУ" и рекли су "Србија неће у НАТО и ЕУ без Косова" и додали да је то била одлуга "Огромне већине"

Синоћ је Еуроњуз доносио ово као ударну вест, и то врло озбиљно, "Србија условљава ЕУ" и рекли су "Србија неће у НАТО и ЕУ без Косова" и додали да је то била одлуга "Огромне већине"
Možda im to bude povod da nas ponovo bombarduju.:lol:
Neverovatno je to kako su se ostrvili na nas.

Povod moze da bude i preglasno kijanje...
Evropa : Srbijo, gde ti je crvena kapa?
Srbija : evo je na glavi!
Evropa : a "Drina" bez filtera?
Srbija :?!?!
Evropa : e pa, onda ne moze u uniju....hehehehehe (prigusen smesak draguljcastog tipa)
Ma joook bre, nisi ti shvatio.:lol:
Još samo da ispunimo onih par stotina hiljada kriterijuma i primiće nas.
Nisu oni uopšte zlonamerni, niti imaju pik na našu zemljicu.:D

Komunisti su bili na vlasti kada su u jesen 1990 godine poklani ljudi u Gospiću samo zato što su Srbi???

Okupirana teritorija? Okupirali je Srbi? Srbi koji su vekovima živeli na toj teritoriji izvršili su okupaciju rodnih sela i gradova? Srba nakon Bljeska i Oluje na tom prostoru skoro uopšte nema, i to nije čin etničkog čišćenja?

Kako je Srbija pokušala vratiti Kosovo? Tako što je poslala vojsku da nakon potpisanog sporazuma zauzme teritoriju koju zvanično štiti UN?

I šta ti sada pokušavaš da dokažeš na temi o EU, Kosovu i srpskom suverenitetu? To da kod tebe postoji mržnja prema Srbima?

1. najpre, ak cemo istinu, komunisti su i danas na vlasti.
2.Da, teritorij Hrvatske ,na kojem zivi srpsko pucanstvo, okupirala je tadasnja JNA (cak i ak su bili sa bradama , bili su to pak JNA-bojovnici).
3. Srbi koji su zivjeli u ovim hrvatskim regijama , potpuno su neduzni, ali zaplaseni "ustaskim terorom" od Miloseviceve propagande, pobjegli su iz ovih krajeva.
Da ne grijesim , ak su srbi imali svog Arkana koji je odjeven u "ustaske uniforme" "klao" srbe po Slavoniji i Liki, imali su i hrvati svog "Arkana" koji je , odjeven u "cetnicke uniforme" "klao" hrvate.

4. Ni Hrvatskoj ni Srbiji nije potrebna niti UNO-rezolucija niti sporazum za zastitu svog teritorija.Svaka drzava po sopstvenom Ustavu ima obavezu branit svoj teritorij svim sredstvima.
5. Na koncu, ova diskusija se sama po sebi nadomjestila.Tocno , nema veze sa temom i nema veze sa mojom "mrznjom" prema srbima.Dapace, srbi , osobito srbijanci, su mi dragi prijatelji, zivjeo sam i u Srbiji, jos uvjek imam dosta prijatelja i doista mi je zal sto se sve ovo na Balkanu dogodilo u minulih 2 desetljeca.Sto vise, nemam argumenata da mrzim narod koji je u najtezim momentima pomogao mojoj porodici i meni da ne postanemo ZRTVA TAKVIMA KAO STO SI TI.

Ne znam koje srbe ti predstavljas ali sam siguran da to nisu ni sumadinci ni sremci, ni macvani ni bacvani................ak si uopce u cul za ove srpske regije.

Možda im to bude povod da nas ponovo bombarduju.:lol:
Neverovatno je to kako su se ostrvili na nas.

На западу су благо шокирани својим демократским пуленима. Може се рећи да су доживели потпуни политички пораз у Србији.:)

Иначе, данашњи чланак, вреди прочитати.
"Није више 1999"
http://www.antiwar.com/malic/?articleid=12118

1. najpre, ak cemo istinu, komunisti su i danas na vlasti
2.Da, teritorij Hrvatske ,na kojem zivi srpsko pucanstvo, okupirala je tadasnja JNA (cak i ak su bili sa bradama , bili su to pak JNA-bojovnici).
3. Srbi koji su zivjeli u ovim hrvatskim regijama , potpuno su neduzni, ali zaplaseni "ustaskim terorom" od Miloseviceve propagande, pobjegli su iz ovih krajeva.
Da ne grijesim , ak su srbi imali svog Arkana koji je odjeven u "ustaske uniforme" "klao" srbe po Slavoniji i Liki, imali su i hrvati svog "Arkana" koji je , odjeven u "cetnicke uniforme" "klao" hrvate.

4. Ni Hrvatskoj ni Srbiji nije potrebna niti UNO-rezolucija niti sporazum za zastitu svog teritorija.Svaka drzava po sopstvenom Ustavu ima obavezu branit svoj teritorij svim sredstvima.
5. Na koncu, ova diskusija se sama po sebi nadomjestila.Tocno , nema veze sa temom i nema veze sa mojom "mrznjom" prema srbima.Dapace, srbi , osobito srbijanci, su mi dragi prijatelji, zivjeo sam i u Srbiji, jos uvjek imam dosta prijatelja i doista mi je zal sto se sve ovo na Balkanu dogodilo u minulih 2 desetljeca.Sto vise, nemam argumenata da mrzim narod koji je u najtezim momentima pomogao mojoj porodici i meni da ne postanemo ZRTVA TAKVIMA KAO STO SI TI.

Ne znam koje srbe ti predstavljas ali sam siguran da to nisu ni sumadinci ni sremci, ni macvani ni bacvani................ak si uopce u cul za ove srpske regije.
Neću da odgovaram na ovu gomilu ustaških laži.
Samo ću da postavim pitanje:
Hoćete li ikada prestati da bezočno lažete, izvrćete istinu i širite patološku mržnju prema Srbima, pogotovu vi licemeri koji se predstavljate srpskim prijateljima?

Back