medenjaci

Hvala, drage moje, mnogo mi je drago da vam se sviđaju, a i ukusni su, moram da priznam! Nego, Majo, ovi klinci su savršeni i imaju zlatne ručice. Mnogo su lepo ukrasili medenjake. :zjelka3:

Ja sam se sinoc razocarala z:( Krenem da prebacujem slike medenjaka u racunar - da ih ovde postavim i malo se pohvalim jer sam stvarno prezadovoljna kakvi su bili, kad ono... cvrc z:cry: Iz nekog, meni nepoznatog razloga, sve su prebacene osim onih sa medenjacima! Cak sam pokusavala vise puta, medjutim, kad nece, nece :(

A bas su bili pun pogodak na Novogodisnjem sajmu kod Vlade u skoli u petak. Ja ih pakovala u celofan i vezala masnice, tako da su se svi odusevili! Ocito cete morati da mi vjerujete na rijec z;)

Velika zahvalnost Beloj Radi, tj. Olgici :zpozdrav2: koja mi je pozajmila "jelkicu" jer ja svoju nisam mogla da nadjem. Naravno, nasla sam je kasnije, kada mi vise nije trebala i to medju Vladinim igrackamaz:lol:

Poslednja izmena:
Moji prvi medenjaci i medena kućica za bakinog malog medenjaka :)

attachment.php

ove kućice su preslatke...

evo medenjaka koje smo pravile za božić....

MEDENJACI

2 jaja
11 zlica secera
3 zlice meda
1 dcl mlijeka
1 zlica masti (ili margarina)
1 mala zlicica sode bikarbone
15 dkg glatkog brasna

Hvala puno baka Sneki, Tanja, Irena, Lulnica... i ostalim tetama, koje su dale bonice mojoj baki... bez vas i vaših nesebičnih saveta, ona ovo ne bi znala da napravi.... puno vas ljubimo ja i moja baka :) :) :)

Sneki, dobro nam došla, nadam se da si se lepo provela i odmorila, napunila baterije... LJubim te :)

Stakleni medenjaci sa bademom, samo sam trebala staviti više bonbonica u krugove, ali bojala sam se da de kipe... sledeći put će biti bolje...

]

Super su! Neće da kipe, samo prvo ispeci desetak minuta, pa ih izvadi, pa stavi bombone, pa peci ne duze od 10 minuta, a uostalom gledaj u rernu i izvadi ih cim se skroz otope da budu ravni... Tako ja radim i to vazi za sve vrste testa... i.....savet za sve koji to prave: nemojte da pojedete sve bombone ko sta sam ja uradila, jer posle sledi dijeta....kao sto sad ja moram.... Jela sam ih ko plevu.... Uf, one 505 s crtom, obozavam ih, sve sam ogulila nepce...

Back