Boris T
Poznat
- Poruka
- 7.258
О којој светој земљи говориш?Srbima otimaju delovi srednjovekovne svete zemlje na kojima su Srbi bili većinsko stanovništvo do početka 20.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
О којој светој земљи говориш?Srbima otimaju delovi srednjovekovne svete zemlje na kojima su Srbi bili većinsko stanovništvo do početka 20.
Po ovom sto si napisao ,mogu zakljuciti da je Bosansko kraljevstvo bilo veoma bitno
da Orbini nije upoznat kako Porfirogen opisuje Bosnu u DAI?
Zašto ništa drugo iz DAI Orbini nije znao?Orbini je bio upoznat samo sa jednim pasažom iz DAI. Onim koji se ticao porekla samog Dubrovnika; ništa drugo nije znao.
Zašto ništa drugo iz DAI Orbini nije znao?
Zašto bi to bilo "očigledno" - zar nijedno drugo objašnjenje nije moguće?Očigledno je Orbinijev izvor, taj Arpontah iz Bordoa, bio samo kratki izvod iz 29. glave DAI.
Jedino što je očigledno, to je da si ti bošnjački trol....O ovome smo već nekoliko puta diskutovali, tako da će biti da te stiže onaj Srebrenin famozni Alchajmer.
Očigledno je Orbinijev izvor, taj Arpontah iz Bordoa, bio samo kratki izvod iz 29. glave DAI.
Zašto bi to bilo "očigledno" - zar nijedno drugo objašnjenje nije moguće?
Imam. A ti?Je li imaš možda neko na umu?
Imam. A ti?
Očiglednije je (ali recimo da je samo moguće) da Orbini nije video DAI kakav je u izdanju iz 1611.Da imam, naveo bih.
Očiglednije je (ali recimo da je samo moguće) da Orbini nije video DAI kakav je u izdanju iz 1611.
Pa, jel video ili je video delić?Naravno da nije video. To što si izjavio nije ni u kakvoj kontradikciji sa ovim što sam ja napisao; štaviše, podrazumeva se. Tako da ne može nikako biti očiglednije.
Video je i koristio samo jedan vrlo maleni delić (najverovatnije izvod neki, iza čega se možda krije taj misteriozni Arpontak).
Pa, jel video ili je video delić?
На почетку књиге Орбини наводи да сз Беси Словени..логично би било да говоре словенским језиком.Da li bi to značilo da bi jezik tih Besa bio slovenski?
Није много битно, иако га назива "краљевством" али код њега су краљевства до краљевста, али ипак је посебно поглавље посвећено Босни..Додуше, на самом крају обимне књиге, после свих Иза је само једно поглавље- О Бугарима.Po ovom sto si napisao ,mogu zakljuciti da je Bosansko kraljevstvo bilo veoma bitno jer su ga svi smatrali neupitnim kako navodis i da Orbini nije upoznat kako Porfirogen opisuje Bosnu u DAI?
На почетку књиге Орбини наводи да сз Беси Словени..логично би било да говоре словенским језиком.
Да је Орбини знао за спис Порфирогенита, од пре 600 годин кажу, другачије би исплео причу, смем да се кладим: не би измислио сеобу Беса из Једрена у Панонску одн. Илирску Србију и не би могао да нагађа да је река Босна у провинцији Србији добила име по Бесима, него на вероватнији начин...али било би му лакше да повежеБесе из Једрена са Порфирогенитовом хришћанском Србијом у Епиру, где се, као један од девете топоним, помиње и (негостољубива планина) Босон.
Схватиће АнаиванаГорд.Ne pratiš. АнаиванГорд je pitao za Zavorovića, a ne Orbinija.
Ni ovde ne pratiš. Nije to Orbini izmislio; samo je preuzeo od Sebastijana Minstera i Ludovika Crijevića Tuberona.
Значи, Минстер и Цријевић нису знали за Илирску провинцију Србију ?
Zasto smatrate da su spisi iz DAI tacni .DAI ima dosta nepravilnosti,mislim da i u jednom dijelu pise da su Bugari unistili Srbe i da ih je samo oko 50 ostalo.Ne tvrdim nista samo me interesuje zasto ?На почетку књиге Орбини наводи да сз Беси Словени..логично би било да говоре словенским језиком.
Није много битно, иако га назива "краљевством" али код њега су краљевства до краљевста, али ипак је посебно поглавље посвећено Босни..Додуше, на самом крају обимне књиге, после свих Иза је само једно поглавље- О Бугарима.
Да је Орбини знао за спис Порфирогенита, од пре 600 годин кажу, другачије би исплео причу, смем да се кладим: не би измислио сеобу Беса из Једрена у Панонску одн. Илирску Србију и не би могао да нагађа да је река Босна у провинцији Србији добила име по Бесима, него на вероватнији начин...али било би му лакше да повежеБесе из Једрена са Порфирогенитовом хришћанском Србијом у Епиру, где се, као један од девете топоним, помиње и (негостољубива планина) Босон.
Zasto smatrate da su spisi iz DAI tacni .DAI ima dosta nepravilnosti,mislim da i u jednom dijelu pise da su Bugari unistili Srbe i da ih je samo oko 50 ostalo.Ne tvrdim nista samo me interesuje zasto ?
Neke navode Porfirogenitove sam proveravala i bili su tačni. Veći deo teksta DAI nisam proverila, ali ima vremena.Zasto smatrate da su spisi iz DAI tacni .DAI ima dosta nepravilnosti,mislim da i u jednom dijelu pise da su Bugari unistili Srbe i da ih je samo oko 50 ostalo.Ne tvrdim nista samo me interesuje zasto ?
Da, ali šta ako je video DAI koji je malo drugačiji od DAI iz 1611. To je moguće.Delić. Dopisao sam malo kasnije malo detaljnije odgovor u istu objavu.
Da, ali šta ako je video DAI koji je malo drugačiji od DAI iz 1611. To je moguće.
Aha, zato sto mu je tekst DAI bio dostupan zato je Srbe zvao Dradancima.koji je još negde 1520-ih bio dostupan
Aha, zato sto mu je tekst DAI bio dostupan zato je Srbe zvao Dradancima.
Samo kod Slavena, Dardanci - pripjatski narod![]()
Već si zaboravio? A celo popodne pišeš na toj temi , Slavene, jooojNiko od autora koje smo do sad na ovoj temi pominjali ne zna ni za kakvu ilirsku provinciju Srbiju, šta god ti podrazumevala pod tim.