LEPA, PAMETNA, USPESNA, A SAMA?!?

frida-kahlo:
Sada ce neko da izvadi stvari iz kontesta Dekarte...Nisi dobro formulisao pitanje mislim....
L,P & U nema problema sa "ljubom. prijateljicama" jer prijateljica ni nema (osim jedne ev. dve koje su one prave i uvek tu ) Odnosno potencijalne prijateljice se boje od Potencijalne opasnosti koja vreba od one koja je Lepa,Uspesna,Pametna a SAMA!!

Ovo je definicija žena paćenica, koje ne mogu sebi da dozvole ni da im se partner izvini zbog obaveza, koje i kad imaju, posesivno to pretvaraju u robu i roba.
Žene muškarce nelafčine vrlo dobro prepoznaju , ali kod sebe ništa od prepoznavanja...

Teško je biti opušten kad si nečega malo ili nimalo imao, to jeste opravdanje za ovakvo ponašanje. Takve osobe nisu imale nimalo ili vrlo malo poverenje/poštovanje ljubavi. Čak i da dodju u mogućnost da je imaju , od grča će se udaviti....

Zato je i loše to što se arči maca jer nije sapun, jer broj "ljubavi" počinje da stvara utisak da je greška sa druge strane, tj lični izbor postaje argument za "statističku" analizu društva i dela društva....

Ima jedna izjava koju sam davno čuo pa se više i ne sećam kako ide u orginalu....
Želeti ljubav ,nestrpljivo , dok ne naučite da pružate sebe, je ustvari želja da pokorite ljubav.

dekart1973:
E jel znaš da sam ja imao sličnih problema. Jedan moj "dobar" drug, našao devojku. U vezi su bili beć jedno mesec dana i ja ga jednom prilikom, onako usput, pitam: "Pa dobro, kada ću da upoznam snajku?". E, a on mi kaže: "Jes pa da se zaljubi u tebe."
E, TRI DANA NISAM MOGAO DA SE OPORAVIM OD ŠOKA, BRE!!!! Pa mislim, šta reći na ovako ograničeno razmišljanje?!?!?

ma jezivo...

ala kenyate, kako vas samo ne mrzi...to sto je neko sam, sigurno ne mozete da znate...ne streme sve devojke udaji, stabilnim vezama i dekatru :)
mozda devojka prosto hoce da bude sama a to vam nije palo na pamet jer sve posmatrate iz skucene vizure...nema decka = nesrecna...
onda uspeh...kakav? akademski, poslovni, finansijski? to nismo uspeli da ustanovimo posle toliko strana...a onda paf, etiketa - uspeh nije uspeh ako ta osoba nije emotivno zadovnoljna (definicija emotivne zadovoljenosti je jel da biti u vezi)...
od te vrste umanjivanja tudjeg uspeha samo na osnovu svojih ogranicenih stavova mi se dize kosa na glavi...
i na kraju krajeva, sta vas bre boli q sto je neko sam?
a tema se ionako pretvorila u samoreklamiranje koje postaje pateticno....

anakin:
onda uspeh...kakav? akademski, poslovni, finansijski? to nismo uspeli da ustanovimo posle toliko strana...a onda paf, etiketa - uspeh nije uspeh ako ta osoba nije emotivno zadovnoljna (definicija emotivne zadovoljenosti je jel da biti u vezi)...

i na kraju krajeva, sta vas bre boli q sto je neko sam?
Pa boli ih.
Treba naći alibi za onolike skotske veze i/ili brakove
(a sve pod parolom: ali ja bar nisam sam -----> okej sam). :lol:

I, da - oko ustanovljavanja...
Primetno je na Forumu svako svojim merilima uspeha procenjuje tuđi uspeh.
Koliko gluplji možeš biti od toga? :lol:

Hm
A šta je sa ljudima koji su u dobroj, stabilnoj, lepoj vezi, a nisu uspešni, lepi... njih ionako pljuju jer nisu (sve ovo gore navedeno)
A ako su lepi, uspešni, zaljubljeni... onda šta? Ma, nešto fali, garant
Meni je idol Mel Gipson. Čovek je sjajan glumac, ima stabilan brak, nekoliko dece... Njemu je baš super.
Pitam se šta njemu fali
A fali mu, garant.
Bez veze vam je tema, ppl, you know...

@Calimero hm, a šta, ja treba da merim tuđ uspeh prema... Mel Gipsonu? Pa prema kojim merilima, zaboga, da procenjujem?!? Naravno da ću prema svojim.
Kakvo je to procenjivanje ako ga ne upoređujem sa nečim što je moje mišljenje, merilo, standard?
Znači, po tebi bi trebalo...
"Hm, evo, Živadinka je baš lepa i uspešna i ima sreće u ljubavi... baš joj dobro ide. Znate, tako kaže moja komšinica Darinka, a ja po njenim merilima merim tuđe uspehe, jel'te."
Alo, bre... oko čega polemišemo?

Vidim da ovde ima dosta RAZLIČITIH mišljenja, što je svakako DOBRO.

Ipak, uprkos brojnim sumnjama, kada sam postavljao ovu temu nisam imao nikakve "krajnje" namere. Zaista! Razlog je jednostavan.
Poznajem i srećem se sa dosta mladih i veoma uspešnih devojaka koje ok izgledaju, kulturne su, pametne, itd. a nisu u vezi. ZNAM da one žele da nađu osobu sa kojom će moći da ostvare svoje emotivne potencijale (rekle su mi).

E eto tako je meni "došlo" da postavim ovu temu. A broj pregleda i odgovora jasno govori da sam bio u pravu.

Da ne bude zabune: nemam potrebu da na ovaj načil "lečim" nikakve svoje komplekse. Postavio sam temu jer mislim da je veoma aktuelna, da ima puno osoba koje imaju ovaj problem.
Pa čak i ako izostavimo ono "lepa, pametna i uspešna", ima puno devojaka i muškaraca koji su usamljeni i teško im je da nađu odgovarajuću osobu. To svakako postaje i "problem današnjice".

Što se mene tiče, u dužoj sam vezi sa devojkom koju volim, nisam žensko (kako što su neki pokušali da kažu), nisam Frida (koju ovom prilikom pozdravljam!), mogu da kažem da sam (relativno) uspešan u svom poslu i da imam nameru da se još mnooogo usavršavam......... i to je to.

Dakle, nisam imao nikakvih "krajnjih" namera prilikom postavljanja ove teme.
SVI KOJI ŽELE DA IZNESU SVOJE MIŠLJENJE SU DOBRODOŠLI!!!!
Volim da čujem RAZLIČITA MIŠLJENJA. U tome nema ništa loše.

Da malo konkretizujemo pitanje:

DA LI STE SAMI I USAMLJENI, DA LI DOŽIVLJAVATE NERAZUMEVANJE OD STRANE OKOLINE, DA LI IMATE PROBLEM DA NAĐETE "SRODNU DUŠU"????

PS: Zahvaljujem se svima koji su svojim mišljenjima (različitim) doprineli da ova tema, kao i cela diskusija bude bolja.

Pozdrav!
c009.gif

Ne polemise se ni-oko-cega...Nazalost...da bi se polemisalo ,prvo treba imati malo parlamentarnosti , postovanja prema sagovorniku , a svoja licna nezadovoljstva i frustracije ostaviti po strani . Tuzno je sto ovde ima jako puno ljudi koji
1. Ne znaju o cemu govore
2. Ponasaju se kao da poznaju pojedince sa foruma pa im to daje za pravo da pljuju po istima
3. Ne shvataju da Forum i postoji iz razloga razmene misljenja ( KONSTRUKTIVNOG) a ne dokazivanja ili ti ne daj Boze promovisanja svakog clana ponaosob ,kao sto neko gore rece....
Neko je takodje rekao " pa sta ako je sama ,mozda ona to hoce ,mozda nece da se uda ,mozda je sretna tako "...i ja se sa tim POTPUNO slazem...ali poenta nije u tome jer Dekart je imao u vidu Global....uopste to mu bese zanimljivo kao jedna pojava koja fakat egzistira ....naravno da medju tim zenama ima i sretnih i nesretnih i bezobraznih i "pacenica - da ne zaboravim na Petrov omiljen termin -.....ali ovde govorimo o jednoj normalnoj osobi i prosto "studiramo " taj problem....
Ako nekom to ide na zivce to je ok...ali ne otvaraj temu,produzi dalje ....ima toliko topica .....samo da se ne pljujemo i ne vredjamo jer je to jako ruzno + uvek imajte u vidu da ,ipak, ovde, niko nikoga ne poznaje pa samim tim ne moze suditi proizvoljno kakav je ko i kakvog je iskustva u zivotu imao.
Toliko.
Pozdrav.

McMillan:
@Calimero hm, a šta, ja treba da merim tuđ uspeh prema... Mel Gipsonu? Pa prema kojim merilima, zaboga, da procenjujem?!
:lol: :lol: :lol: Ne znam kako da ti kažem, a da te ne uvredim...
NE TREBA DA MERIŠ TUĐ (NE)USPEH.

Prvo, jer te se ne tiče.
I drugo, jer je to nemoguće izmeriti. A naročito ne veštačkim i kvazi- aršinima koji se pominju u ovoj temi.

Svaki čovek intimno (za sebe, tj svoj uspeh) zna kako stoji - da li je uspešan ili ne.
I samo to se broji.
I samo to je dovoljno.

P.S. I da - Mel je GIBSON, ako govorimo o glumcu, a ne o nekom gipsanom čoveku po imenu Mel. 8-)

Ma ovde ne polemišemo o tome šta je uspeh, već o tome zašto neko ne može (ili može) da nađe partnera!!!
Mislim, bez veze je da se uhvatimo tako za neki pojam, koji nije primaran za temu, i onda "razvijamo teoriju".

c029.gif

Pitanje je, dakle:

DA LI STE SAMI I USAMLJENI, DA LI DOŽIVLJAVATE NERAZUMEVANJE OD STRANE OKOLINE, DA LI IMATE PROBLEM DA NAĐETE "SRODNU DUŠU"????

PS1: Nije pitanje: Šta podrazumevate pod uspehom!!!

PS2: @Frida: Bogami ovi smajlići "čuda" prave! Samo napred! Pozdrav!
(Danas sam ušao samo na trenutak na net, tako da sam tek sada video tvoju poruku)
a070.gif

frida-kahlo:
....uopste to mu bese zanimljivo kao jedna pojava koja fakat egzistira ....naravno da medju tim zenama ima i sretnih i nesretnih i bezobraznih i "pacenica - da ne zaboravim na Petrov omiljen termin -.....ali ovde govorimo o jednoj normalnoj osobi i prosto "studiramo " taj problem....

ja to upravo i pitam a niko mi ne odgovara...kojim tim zenama? da li je to neka specijalna kategorija zena?

dekart1973:
Ma ovde ne polemišemo o tome šta je uspeh, već o tome zašto neko ne može (ili može) da nađe partnera!!!
Mislim, bez veze je da se uhvatimo tako za neki pojam, koji nije primaran za temu, i onda "razvijamo teoriju".

c029.gif

Pitanje je, dakle:

PS1: Nije pitanje: Šta podrazumevate pod uspehom!!!

Da se citiram. :)

anakin:
ja to upravo i pitam a niko mi ne odgovara...kojim tim zenama? da li je to neka specijalna kategorija zena?

Pa nije "specijalna kategorija žena" (mada mi taj komentar zvuči pomalo ironično, ili se varam?).

1. Činjenica je da postoji dosta osoba koje su same (odnosno nisu u vezi).

2. Činjenica da postoji dosta osoba koje su same i želele bi da pronađu "srodnu dušu".

3. Činjenica je da su neke od ovih osoba LEPE, PAMETNE I USPEŠNE.

E pa, postavlja se pitanje: Zašto su onda same???

Kako znam da takve osobe postoje? Pa recimo da neke poznajem!!!
(Ili je ovo možda sve san, i ovi ljudi i forum i ................... ). :)

dekart1973:
Pa nije "specijalna kategorija žena" (mada mi taj komentar zvuči pomalo ironično, ili se varam?).

1. Činjenica je da postoji dosta osoba koje su same (odnosno nisu u vezi).

2. Činjenica da postoji dosta osoba koje su same i želele bi da pronađu "srodnu dušu".

3. Činjenica je da su neke od ovih osoba LEPE, PAMETNE I USPEŠNE.

E pa, postavlja se pitanje: Zašto su onda same???

Kako znam da takve osobe postoje? Pa recimo da neke poznajem!!!
(Ili je ovo možda sve san, i ovi ljudi i forum i ................... ). :)

Logika, logika............. samo još da izvučemo konkluziju, odnosno zaključak!!!
Evo, nudim 1000 evra ko mi reši ovu dilemu!!!
a170.gif

pa ja sam uglavnom zadovoljna i kad sam sama ....ali , nekad kad dobijem napad "zelje" za nekim , pojedini ljudi mi pocnu sedeti na glavi s nekim takvim analizama ( dakle slicnim tvojim ) , naravno u zelji da preispitaju neke svoje stavove , izbore ... pa te ja sad pitam Dekarte , shta si ti napao na te same ? al ozbiljno , nije ironija , niti napad ( jer si ti jedan od retkih likova ovde koji neshto i ozbiljno misli - ako se ne varam ... ) ?

Back