LEPA, PAMETNA, USPESNA, A SAMA?!?

Pa mislim šta reći........ Vidim da se super zabavljamo ...........samo ova slika.......... nekako mi je malo bez veze....... kao da baš i nije duhovita...........
Bolje da ćutim..........mogao bih svašta da kažem... A moj dobar prijatelj Aristotel kaže da je vrlina u umerenosti, srednjoj meri između krajnosti.

Pa sad, neko pokušava da bude duhovit, a ja bih vam ispričao jednu priču, .......... koja je malo potresna........... ali poučna................ :)
Jedan poznati američki stručnjak u oblasti marketinga na jednostavan način pravi razliku između dobre i loše reklame, naravno kada je u pitanju korišćenje sexa u te svrhe. Kaže: "razlika između dobrog i lošeg marketinškog stručnjaka je u tome, što će loš, provući sex kroz reklamu, ali na banalan, bezvezan, očigledan način. Nasuprot tome, dobar marketinški stručnjak uspeće da veoma jak erotski naboj prikaže da suptilan, prefinjen način". Mislite o tome........... :)
Možda bi bilo dobro da malo svratite do teme gde se govori o ODNOSU INTELIGENCIJE I USPEHA U SEXU?
:)

.lemur.:
Možda muškarac ne može da izdrži pored nje jer se oseća inferiorno...

možda. Ali to može da znači da će "veza" kratko da traje .- par nedelja. Ili možeš lepo da je moderišeš da ni NE bude veza nego - šema. Pa po potrebi :)
Ma mislim, važno je dobro se zabaviti.
Što bi se udubljivali u ličnosti i njihove bagove?
hehehe....ko je reko da je reko da je staromodan .- evo dopunski čas by Bet - SEKS dakle je legitmian i legalan razlog da bi se s nekim bilo u, naravno, manje formalnoj vezi!!! :P
to u izvesnim godinama, naravno...ne ovako ko ja 8)

da...i na kraju recimo shvati da ne voli kućne poslove i da, ako ne bude platila ženu, kuća će joj biti u haosu :) Izeš ondaK i obrazovanje i iskustvo, kad se padne na sitnicama :P

šalim se...ja nisam od onih koji misle da SVE moraju da urade, pa još same, pa još i odlično....;) Al da sam slušala žene oko sebe, mislila bih da treba da budem gejša, u najmanju ruku :?
so...mislite SVOJOM a ne tuđom glavom, i sve ok.

gurmanci, tičice mila, ali ti govoriš ovde o - prevelikim očekivanjima i povođenjem za mišljenjem drugih....
nude- očekuju-rečeno im je-potvrda- uplaši
da malo ne preuveličavaš UTICAJ OKOLINE i roditelja? Mene uvek bilo blam da se družim sa decom koji prvo pišu domaći pa tek onda idu napolje :)
Hoću da kažem da je ispod často normalnoj osobi da slepo sluša bilo koga, pa i roditelje, a možda i naročito roditelje. A možda ja grešim. :roll: Ali svakako je fuy ispunjavati njihova (nečija) očekivanja. Ja ih namerno izneveravam, može mi se 8)
Nema bwe opuštanja.....:lol:

ispadne da je vredna i ambiciozna žena - strašna neka :)
Mislim, jeste za (straho)poštovanje ona koja završi MBA program, a pri tom kuva, pegla, pere, ima 5 dece, šije, veze, hekla, ima vremena za svakoga ....ja bih prva pobegla od nje! :P Ali nije o tome reč....

Hellen:
:shock: :shock: :shock:

Боже, где си ово покупио?
Ситуирана жена може наћи љубав кад год хоће? Ајде?:shock:
Жене желе само једно дете јер нису спремне да се жртвују, мушкарци увек желе више деце???
Какве бесмислене генерализације!
Nadam se da zgodna zenska koju bi svako pozeleo moze da ima masu muskog sveta i vece sanse da nadje svoju ljubav, zar nije tako, jedino ako sa njom nije nesto u redu sa njenim umom da trazi nesto sto i ona nezna sto, Nije mi jasna konstantacija "BESMISLENA GENERALIZACIJA", pa valjda mi ovde govorimo o nekim zenama koje su zgodne, uspesne, dobre, pokupismo sve najbolje osobine za jednu zensku, pa ako je takva a ne moze da nadje odgovarajuceg decka za brak onda valjda moj iskaz nije mnogo skrenuo, ja znam neke takve primere i iz tog razloga sam to naveo sto podrazumevam normalnim. verovatno ona ima neke zahteve koje ne odgovaraju momcima, mozda su primetili da sa njene strane ima dosta zahteva koje su tipa ucene, i normalno je da takve zene ne mogu biti zrtve u zivotu jer se bore za bolje sutra, ja to poistovecujem sa samim sobom volim da budem sam sebi direktor da ustajem onda kad ja hocu, da radim onoliko kolko ja hocu a da bi se to sve dozivelo potreban je rad i trud, e sada zena koja to sve stvori normalno je da ce biti u nekoj dominaciji nad muzem, sto ja ne vidim kao manu jedne veze, ali ima 95% muskog sveta sto izbegavaju te zenske, a ti sada razmisli o mom prvom tekstu da li ima osnova za razmisljanje na tu temu...vise bih o tome pisao ali sada nemam vremena...

Betty:
...
da malo ne preuveličavaš UTICAJ OKOLINE i roditelja?
...
Hoću da kažem da je ispod časti normalnoj osobi da slepo sluša bilo koga, pa i roditelje, a možda i naročito roditelje. A možda ja grešim. :roll: Ali svakako je fuy ispunjavati njihova (nečija) očekivanja. Ja ih namerno izneveravam, može mi se 8)
...
:P Ali nije o tome reč....

Hm, da bi covek (a pogotovo zena) bio lep, pametan, uspesan itd. mora da ulozi jako mnogo energije, truda, rada itd. u tu celu stvar. Onda NEMA VREMENA da ulaze u vezu onoliko je potrebno - a svi koji imaju duge, kvalitetne veze/brakove vrlo dobro znaju da je to ogromno ulaganje, prilagodjavanje.. potrebno je dosta vremena, strpljenja, dobre volje na obe strane.

Koliko sam videla, slucajevi gde su oboje ljudi u vezi podjednako zaposleni, ambiciozni, uspesni itd. je jako malo, i u takvim slucajevima sigurno i sreca igra veliku ulogu (naleteti na osobu sa kojom to moze da se izvede, spoljne okolnosti...) Inace, neko mora da popusti, tj. da zrtvuje deo svojih zahteva, ambicija, sta vec...

Imam i ja drugarice koje su godinama same i imam svoje misljenje o tome - sve imaju porilicno jaku volju i ne zele (ili nisu u stanju) da popuste, da naprave kompromis.

Ali sve je to teorija - naleteti na ljubav je nevidjena sreca i mislim da je to samo u maloj meri stvar zasluge. Kao loto - mozemo svi da ispunimo listice ali broj dobitnika je mali i niko ne zna zasto bas oni :)

I, NARAVNO, pricamo o Balkanu, zar ne? Pa ipak je to podrucje na kome je zena posle 26 godine (o tridesetim i cetrdesetim da ne pricamo!) matora, i niko je ne shvata ozbiljno. U svakom kaficu, medju svojim prijateljima, a ponekad i porodicom mozete cuti muskarce (cesto i debele, matore, zapustene, krivonoge, mlitave, neobrijane, ruzne i ne preterano inteligentne) kako kritikuju zene jer su se opustile, jer se nisu doterala ili im visi guza...

Uvek govorim svojim drugaricama koje zbog ovakvih stvari pate da emigriraju - u velikom broju zemalja situacija je drugacija - vise fer i naklonjena zenama.

imati o sebi pozitivno mišljenje....jel to ide sa uobraženošću i nadobudnošću all together?
buni me ova rečenica "devojke koje citavog zivota (sa razlogom) o sebi imaju pozitivno misljenje odjednom vide da devojke koje i nisu bog zna sta lakse nalaze momke."

kako misliš "nisu bog zna šta"?
Tako može da misli samo osoba koja preteruje glede procene sopstvene veličine. "Ja sam nešto, a ona i nije bogznašta". Vredonosna skala, gore - dole....
Ne bwe, svako je poseban i jedinstven na svoj način. :D
Trebalo bi se ipak zapitati "šta je to što ona ima a ja nemam, tj,. gde ima mesta da se promenim ili popravim da bih imala tipa kao što ima ona". To je ondaK zapravo obrazovana devojka koja osim što poštuje sebe (samopoštovanje NIJE isto što i samoprecenjivanje tj,. egoizam!), poštuje i druge (tu je catch).
Ovo možda liči na bildungsroman, ali ja ZAISTA verujem da od svakog čoveka može NEŠTO da se nauči :idea:
So...naravno da će samopouzdanje da se uruši ako misliš da si najbolja & jedina na svetu & ni od koga nemaš ništa novo da saznaš....klinička smrt. Smrt duše. Ni ja joj ne bih bila dečko :)

Betty:
da...i na kraju recimo shvati da ne voli kućne poslove i da, ako ne bude platila ženu, kuća će joj biti u haosu :) Izeš ondaK i obrazovanje i iskustvo, kad se padne na sitnicama :P

šalim se...ja nisam od onih koji misle da SVE moraju da urade, pa još same, pa još i odlično....;) Al da sam slušala žene oko sebe, mislila bih da treba da budem gejša, u najmanju ruku :?
so...mislite SVOJOM a ne tuđom glavom, i sve ok.

ih sta fali geishi, betty? :grin:

gurmanci:
Odjednom u braku nece svi biti odusevljeni sto joj je karijera najvaznija, sto mozda deluje narcisoidno... To je veliki sok. Sve smo mi vaspitavane da treba maksimalno ulagati u sebe i usavrsavati se, a onda to ispadne prepreka.Celog zivota je dobijala potvrde i komplimente za svoj rad, uspehe, vrednocu i ne moze da shvati da to nekoga moze da uplasi, izazove osecaj inferiornosti i zapostavljenosti. (sigurna sam da ce me razumeti samo udate :roll: ) .

Ponekad, iz nekog razloga (a možda to može da bude i uticaj roditelja), neke osobe imaju potrebu da u svemu budu "savršene". Nameću sebi da u svemu moraju da budu najbolje, a možda im to nameće i okolina. To može da predstavlja veliki pritisak i opterećenje za tu osobu. Trebalo bi razmisliti, .... "zbog čega moram da budem najbolja? Šta me tera na to?". Možda i porazgovarati sa nekim kompetentnim (znaš na šta mislim).
Osvrnite se, pogledajte oko sebe i u sebe i shvatićete da lepota nekada može da bude i u nesavršenosti. Da to što neko nije u svemu najbolji (a to je u krajnjoj liniji i nemoguće) ne znači da je manje vredan. Pokušajte da sagledate svoje kvalitete, ali i mane. Naravno da svaki čovek ima mane i u tome nema ničega lošeg. Zaista, niko nije i ne može da bude savršen, za time nema ni potrebe!

S poštovanjem,

Rene Dekart

Betty:
Hoću da kažem da je ispod časti normalnoj osobi da slepo sluša bilo koga, pa i roditelje, a možda i naročito roditelje. A možda ja grešim. :roll: Ali svakako je fuy ispunjavati njihova (nečija) očekivanja. Ja ih namerno izneveravam, može mi se 8)

Draga Betty, ovakav stav me malo zabrinjava. Naravno da svaki čovek treba da ima kritičko mišljenje i da ne treba sve slepo da sluša. Međutim, potreba da "namerno iznerviram roditelje"............... malo mi deluje simptomatično. Očigledno da tu postoje neke stvari koje nisu baš "rašćišćene", ako mogu da se tako izrazim. Možda bi trebalo malo razmisliti o tome.

Sa najboljom namerom,

Rene Dekart

Back