LEPA, PAMETNA, USPESNA, A SAMA?!?

Betty:
mislimo...đta bi reko čika Kant na to? :)
Uvek kao cilj, nikad kao sredstvo, jel? :P Kategorički imperativ, očigledno, dobar je za zdravlje :lol:

Nisam siguran da sam ovo baš najbolje razumeo. Šta kao cilj..... šta kao sredstvo....?
Da se mozda ne radi o mom dragom poznaniku J.S. Milu, znaš ono.... utilitarizam.... cilj opravdava sredstvo.... mada i tu postoje ogranicenja....
Moraću danas da nazovem Kanta da porazgovaramo o tome... :)

šta "pa naravno"? :shock: :lol:
čekaj...a vernost, čežnja, vera, ljubav, nada, metafizika, krsna slava, da ima auto, stan i poso, kućnog ljubimca i da nije bio u braku? :lol:
sve devojačke želje yebote....mani je samo važno da nije u vezi i da niej bio u braku. Naravno, da nije neka vucibatina, da je ok. Seks je ...hu. :) Važan. Meni. :D
ma šta ja radim na ovom forumu, aj Ć

dekart1973:
Nisam siguran da sam ovo baš najbolje razumeo. Šta kao cilj..... šta kao sredstvo....?
Da se mozda ne radi o mom dragom poznaniku J.S. Milu, znaš ono.... utilitarizam.... cilj opravdava sredstvo.... mada i tu postoje ogranicenja....
Moraću danas da nazovem Kanta da porazgovaramo o tome... :)

a pa ti si folirant :)
Ok, objasniću ti najvažniju Kantovu tezu : kategorički imperativ (!) glasi: UVEK PRISTUPAJ ČOVEKU KAO DA JE CILJ, NIKAD KAO DA JE SREDSTVO (za ostvarenje tvojih želja). Etika.

dekart1973:
Da li ste primetili da postoji prilican broj devojaka koje prilicno lepo izgledaju, imaju dosta toga u glavi, uspesne su u svom poslu, ali nikako da nadju decka?
O cemu se radi? Da li se muskarci plase pametnih i uspesnih devojaka?

U svom životu nisam imao prilike da sretnem lepo i pametno dok nisam upoznao svoju
suprugu.Jednostavno bio sam u ubeđenju da to dvoje ne može ići zahedno kod žena..
Ok za uspešnu ženu..

Ja ne nadjoh ni jednu koja ne misli za sebe da je pametna.....

Uspešne vole instant uspeh, pa uglavnom same stvaraju metu(ciljnog muškarca).
Obično je to onaj ko je istaknut u današnjem društvu (koji nema norme koje deklarišu kvalitet).
Zato ciljna roba ne zadovoljava subjektivne prohteve uspešnih žena....

Šta je sa pametnim....
Pametne shvate da na javnom tržištu nema ispoljenih kvaliteta, pa se uzdaju jedno vreme u sreću slučajnosti....
A onda ne žele da izgube u ruletu života , pa prilagode sebe izabranom (neadekvatnom , ali mogućem) muškom primerku....(u gornjem primeru psiholog)

Statistika i logika ubijaju ljude i nadu i veru istih....Što bi vi da ova tema učini od vas i onih koji čitaju....Da ih oslobodi, "učini lakšim" , pretvori u amerikanke, učini glupljim, veže slučajnim izborom za prijavljene kandidate?

Tuzni_patak:
Ja ne nadjoh ni jednu koja ne misli za sebe da je pametna..
Upravo.
Ja sam vec sve sto sam imao reko......al mislim da ova Patkova recenica najbolje oslikava sustinu......treba uvek poci od sebe a ne kriviti drustvo,marsovce,muskarce ili nesto 100-to.I treba biti realan u pogledu svojih kvaliteta i mogucnosti.
Inace ja mislim da je postavljac ove teme u stvari postavljacica....nadam se da mi nece zameriti i uzeti za zlo.....takav sam utisak steko u odnosu na postove sa ove teme......cini mi se kao zenski nacin razmisljanja o ovom pitanju.

GROF79:
Ja bi jos dodao da nemislim da ih se muskarci plase, jer uvek ce im neki prici, vec je problem u njima, i ja ih dozivljavam kao iskompleksirane necim, ili je to karijera, ili uspeh koji imaju u odnosu na svoje vrsnjakinje, i onda nabiju kriterijume, koje navodno niko neispunjava.

Nije stvar u nabijanju kriterijuma. Ako neko ne privlaci ne privlaci te i to je to. Meni nije bitno da mi decko bude obrazovan zato da bih ga pokazivala drugima, vec zato sto mi je jedino interesantno da budem u vezi sa takvim muskarcem.

frozen1982.:
................................
Inace ja mislim da je postavljac ove teme u stvari postavljacica....nadam se da mi nece zameriti i uzeti za zlo.....takav sam utisak steko u odnosu na postove sa ove teme......cini mi se kao zenski nacin razmisljanja o ovom pitanju.

Jao Frozen, pa nemoj tako prijatelju. Evo vec ponavljam u sebi...... ja sam muško.........ja sam muško...........ja sam muško............. Znaš... film "Davitelj protiv davitelja". :)
Interesantno mi je, međutim, zašto moja razmišljanja smatraš za ženski stav. Pa to što poštujem osobe ženskog pola, što nisam za to da iskoristim devojku pa onda da je šutnem, što jednostavno uvažavam drugo ljudsko biće i ne posmatram ga kao najobičniju stvar koja ima zadatak da zadovolje moje nagone, već kao osobu sa kojom stupam u interakciju......... Pa zar zato da me proglasiš za ženu? Nemoj prijatelju, molim te... :)
Nisam žensko majke mi.. :)
Mada, kada čitam sve ove komentare ovih devojaka, prosto pomislim da nisam malo staromodan. Znaš u moje vreme nije sve bilo baš tako. Bilo je malo više ljubavi i romantike. Znam da rizikujem da opet zvučim kao žena, ali........... ma možda imam mnogo godina?!?!?! ............. Već sam počeo da se preispitujem......... :shock:

Pozdrav!

Hm,mogu reci da spadam u tu kategoriju ali sto se tice tog uspeha malo kaskam jer sam sama i nisam ispunjena i tu se u potpunosti slazem sa Kuckom-da nas ljubav ispunjava i omogucava da svemu pa i uspehu prilazimo sa lakocom.Inspirativna je,sta da se radi,pokretac svega-ljubav.
A da li se muskarci plase takvih zena-zavisi od zene!!!
Ako ona ima sve sto u naslovu teme pise ali je pritom svesna da je ZENA-znaci suptilno i nezno bice,mislim da muskarci to umeju da cene.Trebali bi.
Ali ako je uz sve to prisutna nadmoc i arogancija i ono - ja pa ja - to ce ih lako odbiti.

Uzeo si mi rec iz usta...
Godine su u pitanju rekla bih.....Pojedine osobe ovde ,bilo muske bilo zenske , prosto verujem imaju jako malo godina i jos nisu stigle da budu uspesne, mudre jer moraju biti lepe...za sada samo lepe...zato verujem tako i razmisljaju....mozda je to i prirodno...ipak secam se kada sam ja imala 17,20,25...nisu mi se stavovi mnogo razlikovali od ovih koje imam danas.....vec tada sam dobro znala da je vrlo vazno imati svoje JA.....to je vazilo za mene a to sam ocekivala i od muskarca ...
Ne znam sta da kazem.....pomalo je tuzno sve ovo....

....."i ako je uz sve to prisutna nadmoc i arogancija i ono - ja pa ja - to ce ih lako odbiti".

...Sad vidim tvoj odgovor koji je u sustini na mestu osim ovog poslednjeg jer verujem da je Dekart postavljajuci ovaj Topic mislio na "LEPU" zenu zaista lepu ,lepu iznutra ne samo spolja...jer ta spoljnja lepota bez one unutrasnje i nije lepota slozicete se....tako da ovu mogucnost odbacujem....

Back