Hm, da bi covek (a pogotovo zena) bio lep, pametan, uspesan itd. mora da ulozi jako mnogo energije, truda, rada itd. u tu celu stvar. Onda NEMA VREMENA da ulaze u vezu onoliko je potrebno - a svi koji imaju duge, kvalitetne veze/brakove vrlo dobro znaju da je to ogromno ulaganje, prilagodjavanje.. potrebno je dosta vremena, strpljenja, dobre volje na obe strane.
Koliko sam videla, slucajevi gde su oboje ljudi u vezi podjednako zaposleni, ambiciozni, uspesni itd. je jako malo, i u takvim slucajevima sigurno i sreca igra veliku ulogu (naleteti na osobu sa kojom to moze da se izvede, spoljne okolnosti...) Inace, neko mora da popusti, tj. da zrtvuje deo svojih zahteva, ambicija, sta vec...
Imam i ja drugarice koje su godinama same i imam svoje misljenje o tome - sve imaju porilicno jaku volju i ne zele (ili nisu u stanju) da popuste, da naprave kompromis.
Ali sve je to teorija - naleteti na ljubav je nevidjena sreca i mislim da je to samo u maloj meri stvar zasluge. Kao loto - mozemo svi da ispunimo listice ali broj dobitnika je mali i niko ne zna zasto bas oni
I, NARAVNO, pricamo o Balkanu, zar ne? Pa ipak je to podrucje na kome je zena posle 26 godine (o tridesetim i cetrdesetim da ne pricamo!) matora, i niko je ne shvata ozbiljno. U svakom kaficu, medju svojim prijateljima, a ponekad i porodicom mozete cuti muskarce (cesto i debele, matore, zapustene, krivonoge, mlitave, neobrijane, ruzne i ne preterano inteligentne) kako kritikuju zene jer su se opustile, jer se nisu doterala ili im visi guza...
Uvek govorim svojim drugaricama koje zbog ovakvih stvari pate da emigriraju - u velikom broju zemalja situacija je drugacija - vise fer i naklonjena zenama.